Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, sice jsou zde chvály na antikoncepci Sylviane, ale také trochu negace na tento preparát. Díky této antikoncepce jsem prodělala PLICNÍ EMBOLII…jsem šťastná, že jsem přežila…takže???Je to na vás.
Myslim, že to asi neni zásluha této antikoncepce. Byla jste na genetických testech než jste antikoncepci začala užívat? Pokud ne, tak ste nevěděla o genetické mutaci, která za přítomnosti antikoncepce vyvolala embolii.
Ženy, dívky, slečny..užívám asi týden tuto antik..No a mám obavy, jednak z toho, že beru léky na vysoký tlak a bojím se embolky, žádné krevní testy mi nebyly dělány..a také nabírání na váze..po porodu jsem dostala jinou antik. a přibrala jsem 15kg..bojím se dalších kg i proto, že jak uvádím mám ten tlak v pytli..
máte někdo podobný problém? ![]()
Nevim nevim, ale radši bych neriskovala anti s lékama na tlak, už jen proto, ze anti krev zhušťuje. Hledala bych jinou alternativu třebas v nitroděložnim tělísku (buď hormonální a nebo měděné vlákno).
Tělísko mi nabídli, ale 6000kč nemám..je to pálka naráz..ale asi to bude lepší..já bych ani antik. nebrala, ale mám gyn. potíže, které se tím jakoby snižují..přiznám se, moc se v těch tělískách nevyznám.-)
@petka.zimmi píše:
Tělísko mi nabídli, ale 6000kč nemám..je to pálka naráz..ale asi to bude lepší..já bych ani antik. nebrala, ale mám gyn. potíže, které se tím jakoby snižují..přiznám se, moc se v těch tělískách nevyznám.-)
Já beru anti, ale sestra tělísko má, nehormonální (měděné vlákno), stálo jí 1000 Kč na 5 let, ale je i tělísko za 5000 Kč., ale při tom se nemenstruuje.
@petka.zimmi píše:
To by šlo..zeptám se u doktorky. díky
Za málo ![]()
Ještě jeden dotaz k Sylviane..zatím ji beru, tak půl měsíce a jsem dooost podrážděná anebo naopak jakási přecitlivěla..je to možné, že je to antikoncepcí a přejde to? ![]()
@petka.zimmi píše:
Ještě jeden dotaz k Sylviane..zatím ji beru, tak půl měsíce a jsem dooost podrážděná anebo naopak jakási přecitlivěla..je to možné, že je to antikoncepcí a přejde to?
Jo to já jsem po ní taky náladová a lehce citlivka
dřív mi nic nerozhodilo a teď je to horší
ale na druhou stranu, po sylviane se mi to zlepšilo, když jsem brala foxinette (snad se to tak píše) tak to mi i přítel řek, že jsem na pěst
ale teď to může bejt tim, že se tě „opět“ splašily hormony ![]()
na pěst, to je dobré, to mě rozesmálo..splašily hormony, to asi ano v 34letech je to ale docela teda fajn, být zas jak puberták ![]()
@petka.zimmi píše:na pěst, to je dobré, to mě rozesmálo..splašily hormony, to asi ano v 34letech je to ale docela teda fajn, být zas jak puberták
No 34 nebo 23 let, ono je to asi vesměs jedno ![]()
Já jsem měla v plánu prášky přestat brát cca po prázdninách, ale bohužel mi udělala čáru přes rozpočet práce, takže je budu muset brát aspoň ještě rok, aby se náhodou nestala nějaká nehoda. Takže celulitidě a oteklým nohám zdar! ![]()
Néééé, oteklinka nechci být..ne že bych byla nějaká hitparáda, ale tato Ha má spíše odvodnovat..teda prý ![]()
@petka.zimmi píše:
Néééé, oteklinka nechci být..ne že bych byla nějaká hitparáda, ale tato Ha má spíše odvodnovat..teda prý
Jo to odvodňuje
už tolik neotíkam jako před tim, ale celkově sem po HA nabrala a mam pořádný kejtičky
a je fakt, že po tutej antikoncepci tolik neotíkam ![]()
Ahoj, oživuju téma ohledně téhle HA. Zajímají mě názory čerstvější, než rok staré.
Děkuju za zachování anonymity, nemusí moji známí vědět o všem