Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já mám nehormonalni tělísko za 1200 kc.
měla jsem vyhlídlou kulicku za 4500 Kč ale pan doktor říkal, že to funguje stejně a výrobci jen tahají peníze. Hormony to nemá, kojim a nemám problém.
Příspěvek upraven 04.12.18 v 10:40
Ja si nechala dat hned po sestinedeli Mirenu a kojila deset mesicu
teliska jsou obecne vhodna pri kojeni
a cena uz si moc nepamtuji,ale myslim,ze neco kolem peti tisic a je to na pet let ![]()
@Twixinka No…O té už jsem něco málo slyšela…Přes tabletky jsem otěhotněla, tak už tomu moc nevěřím…Nakonec jsem šťastná, že je malá na světě, ale v nejbližší době další mimi nechci…A přerušované milování nebo milování s kondomem prostě není ono ![]()
@Anonymní píše:
@Twixinka No…O té už jsem něco málo slyšela…Přes tabletky jsem otěhotněla, tak už tomu moc nevěřím…Nakonec jsem šťastná, že je malá na světě, ale v nejbližší době další mimi nechci…A přerušované milování nebo milování s kondomem prostě není ono
já mám už druhou, takže opravdu mohu jen doporučit
první jsem měla něco přes čtyři roky, ne z důvodu, že by bylo něco v nepořádku, ale plánovali jsme mimčo
teď mám druhou, vlastně už víc jak rok a fakt jsem spokojená
jinak u mě to bylo jediná možnost antikoncepce, tabletky a jiné hormonální srágory nemůžu a na latex jsem alergická
Mirena má sice taky hormon, ale uvolňuje se jen lokálně a když mi ji doporučila hematoložka i gynekoložka, tak snad vědí, co říkají ![]()
já taky hlasuji pro Mirenu, ekvivalentem je Levosert. cena se většinou pohybuje kolem 5 - 6 tisíc a vydrží 5 let.
Ahoj obnovuji diskuzi. Byla jsem na prohlídce po šestinedělí a můj gynekolog mi nabídl zavedení antikoncepčního tělíska. Jsem po císaři, dr. říkal že ho teď zavádět nemůžeme, že až tak za tři měsíce aby jsme nedráždili dělohu, dokud není pořádně zahojená. Tak jsme se přesně nebavilo o tom jestli půjde o hormonální nebo nehormonální, že to probereme až potom a napsal mi zatím klasickou antikoncepci (prášky). Jediné co mi řekl, je že je to stojí 3900 a je to na 6 let. Před otěhotněním jsem měla problém s vracejícím se zánětem vaječníků. Podezření bylo že je to kvůli antikoncepci (prášky), úplně se to nepotvrdilo ale když jsem je přestala brát, tak se to výrazně zlepšilo a asi po půl roce to bylo úplně v pořádku, tak si myslím že je jasné že to bylo tím. Kojím. Můj dotaz zní - vy které máte tělísko jak
jste s ním spokojené? Trochu mě vyděsilo že se po něm může přestat úplně menstruovat nebo naopak může být menstruace dlouhá a silná. Také si to nedokážu představit u kojení. To po zavedení začnu normálně menstruovat? Doktor mi to určitě všechno řekne, až se zeptám ale přece jen bych chtěla znát přímo zkušenosti vás které ho máte, ať můžu zvážit pro a proti.
@Kaktusanda já si tu jenom počkám na odpovědi. Ale já po porodu chci jít do hormonálního, z toho nehormonálního se nějak moc těhotní a to bych hned tak zase nechtěla 😃
@Asiina píše:
@Kaktusanda já si tu jenom počkám na odpovědi. Ale já po porodu chci jít do hormonálního, z toho nehormonálního se nějak moc těhotní a to bych hned tak zase nechtěla 😃
Tak já už těhotenství neplánuju vůbec
2 děti nám bohatě stačej
![]()
Ahoj všechny maminky…Chtěla bych se zeptat…Jaký druh tělíska je vhodný nebo snad nejlepší během kojení? A cena? Pro mě sice není nějak zvlášť důležitá, ale jen tak orientačně…Hlavně aby to bylo bezpečné a neuškodilo mimi. Děkuji za případné informace…