Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No, každá HA je jiná a každé tělo je jiné. Může a nemusí se to spravit. Těžko ti někdo řekne. Obvzlášť když ti jde jen o tu dovolenou. Zkus zavolat k doktorovi, jak postupovat.
Jinak brát HA jen kvůli dovolené, je docela zbytečné. Pokud ji zase po dvolené chceš vysadit, pak bych to neřešila a doufala, že budeš mít pokoj. Jinak na koupání se dá používat i MS kalíšek a není třeba se bát.
@P4ja po dovolené budu v braní pokračovat, jen jsem se tomu pořád vyhýbala, i když mi doktor HA doporučoval při každé návštěvě. Když jsem se ale dozvěděla o té dovolené, řekla jsem si, že je to dobrý čas pro začátek braní HA, když by na to stejně došlo. Kalíšek nebo tampony samozřejmě používat můžu, ale bolesti mi zůstanou, tomu jsem se chtěla vyhnout hlavně. A krvácení taky, budu v trochu provizorních podmínkách…
@Anonymní píše:
@P4ja po dovolené budu v braní pokračovat, jen jsem se tomu pořád vyhýbala, i když mi doktor HA doporučoval při každé návštěvě. Když jsem se ale dozvěděla o té dovolené, řekla jsem si, že je to dobrý čas pro začátek braní HA, když by na to stejně došlo. Kalíšek nebo tampony samozřejmě používat můžu, ale bolesti mi zůstanou, tomu jsem se chtěla vyhnout hlavně. A krvácení taky, budu v trochu provizorních podmínkách…
Jo ?? Já brala a za mě už nikdy, i kdyby doporučovalo x doktorů. To radši nepohodlí při MS. Což se dá vyřešit i bylinkama a nebo cvičením.
Ahoj holky
ozivuji
Beru HA 11let se 4letou pauzou (snažení ale neúspěšně).. Jsem 22 den cyklu, zbývá 5 prášku do pauzy. Ale začala jsem spinit
poslednich pár dní jsem se necítila dobře. Bolest břicha, bolest zubů, změna nálad a začali se mi dělat uhry. S přítelem se bavíme, že bych vysadila a znovu zkusili snažení. Tak si tak říkám, že ta vsugerace a myšlení na snažení by se projevila i při brání HA? Co myslíte? Těhotná nebudu, to by byl opravdový zázrak
ani vlastně nevím na co se ptám ale nějak jsem to potřebovala napsat. Ta hlava mi dává
@Anonymní píše:
Ahoj holkyozivuji
Beru HA 11let se 4letou pauzou (snažení ale neúspěšně).. Jsem 22 den cyklu, zbývá 5 prášku do pauzy. Ale začala jsem spinitposlednich pár dní jsem se necítila dobře. Bolest břicha, bolest zubů, změna nálad a začali se mi dělat uhry. S přítelem se bavíme, že bych vysadila a znovu zkusili snažení. Tak si tak říkám, že ta vsugerace a myšlení na snažení by se projevila i při brání HA? Co myslíte? Těhotná nebudu, to by byl opravdový zázrak
ani vlastně nevím na co se ptám ale nějak jsem to potřebovala napsat. Ta hlava mi dává
Spíš ti tělo dává najevo, že HA už ne,
@P4ja já ji beru z důvodu urovnani cyklu. Jinak jsem měla x let MS nepravidelnou s velkými odchylkami, bolestmi. Teď mi to chodí načas, na 3 dny a bez bolesti
zakl.
@Anonymní píše:
@P4ja já ji beru z důvodu urovnani cyklu. Jinak jsem měla x let MS nepravidelnou s velkými odchylkami, bolestmi. Teď mi to chodí načas, na 3 dny a bez bolesti![]()
zakl.
Jasný a proto krvácíš uprostřed cyklu.
No je to na tobě, za mě na to, co popisuješ fungují bylinky a třeba hormonání joga. Ono ti nic nechodí, jen máš krvácení z vysazení, které s klasickou MS nemá nic společného. Možná taky proto, že neřešíš příčinu těch odchylek, a jen to přikrýváš HA. jsi nemohla otěhotnět.
@P4ja kdysi jsem nějaké bylinky zkoušela i kvůli početí. I nějaké léky od Dr. Nic mezabiralo a na jógu po pravdě nemám čas a ani mě to neláká. To už raději kickbox
zakl.
@Anonymní píše:
@P4ja kdysi jsem nějaké bylinky zkoušela i kvůli početí. I nějaké léky od Dr. Nic mezabiralo a na jógu po pravdě nemám čas a ani mě to neláká. To už raději kickboxzakl.
Jasný je to věc priorit. ![]()
Ahoj, beru teď nově HA, od 23.11. (1.den ms) a pořád slabě krvácím/špiním a bolí mě břicho jako v průběhu ms
HA jsem si nechala napsat v podstatě kvůli dovolené, abych nemusela řešit jeden týden nepříjemnosti v cizině u moře, ale teď mám strach, abych neměla nepohodlí celý měsíc
HA jsem měla předtím jen jednou a to bylo od začátku úplně ok, takze je to pro mě nová situace. Máte zkušenost? Mám už volat doktorovi, nebo ještě počkat, jestli se to nespraví? Za 2 týdny odlétám a jsem z toho nešťastná
. Navíc kvůli tomu musím odkládat sex a už z toho lezu málem po stropě