Náhlé problémy se srdcem po dlouhodobém braní Quetiapin prolong

Anonymní
31.10.24 23:30

Antipsychotika problémy se srdcem

Dobrý den, jen se chci zeptat jestli je tu někdo kdo při užívání antipsychotik dostal srdeční arytmii. Beru Quetiapin prolong už 6 let a nyní se mi objevil tento nežádoucí účinek. Vysadit ho nechci, moc mi pomáhá. Nemáte s tím někdo zkušenosti? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9197
1.11.24 18:46
@Anonymní píše: Více

Ahoj, můžu se zeptat, o jakou arytmii se jednalo? Víš jistě, že je to z quetiapinu? Co vím, tak tento lék může prodlužovat QTc interval na EKG a vyvolat arytmii torsades de pointes, ale to předpokládám, že by ti ho hned vysadili, já quetiapin beru taky roky a k němu jiné léky, jednou za čas chodím na EKG právě kvůli tomu QTc intervalu. Jinak musím zaťukat, že po AP jsem tohle neměla, ani jinou arytmii a to jsem brala prakticky všechna AP, která jsou u nás dostupná. A Quetiapin v rozmezí 200 - 1000 mg. Každopádně tohle bych neřešila na emiminu, ale s ošetřujícím lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.24 19:31
@Lollitka píše: Více

Byl to prodloužený QT interval. Zkolabovala jsem v práci. Bušení srdce a brutální závratě. Naštěstí pracuji v nemocnici, kde mě hned vyšetřili. Nemohla jsem pomalu dojít ani na WC. Tento stav trval asi 14 dní s občasným bušením srdce a potom se to uklidnilo. Byla jsem měsíc na neschopence. EKG Holter mi jak na potvoru ztratili. Nyní již přes rok bez obtíží. Psychiatrička a kardioložka mi doporučily lék vysadit, což si ale nedovedu představit. Vrátili by se mi psychické problémy, což si myslím, že je mnohem horší. Dávku mám pořád stejnou, beru 600 mg na noc už skoro 7 let. A za tu dobu mi po něm nikdy nic nebylo. Jen jsem chtěla vědět jestli tu je někdo kdo s tím má problém :)

• Citovat
  • Upravit
9197
3.11.24 16:34
@Anonymní píše: Více

Ahoj,
počkej, tys tu arytmii měla před rokem už? A to ti tehdy quetiapin nevysadili hned? Nechci tě strašit, ono nejde o tu arytmii, že třeba ji lépe snášíš, než ty psychické problémy, ale jde o to, že ta arytmie může přejít ve fibrilaci komor a srdeční zástavu. Doufám, že alespoň pravidelně chodíš na EKG. Úplně chápu psychiatričku a kardioložku, že jsou pro vysazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.24 10:42

Ano, byl to jeden záchvat a od té doby mám klid. V podstatě mi ani nikdo nevysvětlil, že můžu umřít a nechali mě v pohodě odejít domů. Kontrolní EKG po vykapání infuze bylo totiž v pořádku. Prý si mám odpočnout a dostatečně pít 😂. Nicméně šílené závratě a občasné mírné bušení srdce jsem měla pořád asi ještě 14 dní potom. Doktorky sice trvaly na vysazení, ale už je to přes rok a další problémy už nemám. Quetiapin je jediné AP, které dobře snáším a dokážu úplně normálně fungovat. :) Na EKG mám pokaždé sinusový rytmus. Asi to bylo z únavy a dehydratace a tyhle léky k tomu. Zvažuju, že si nechám předepsat Latudu, u ní by prý měli být menší kardiovaskulární a metabolická rizika. 😊 Jen jsem nenašla moc lidí co jí užívá a má s ní zkušenosti 😊 8)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová