Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Už zase?
Žádnou radu ti psát nebudu, zbytečný. Dostala jsi jich už plno.
Tak pokud by návštěva ve mě vyvolala takovéto pocity. Tak bych tam jednoduše nejzdila a utnula kontakt, nic ti to nedává jen bere. Bez nich ti bude lépe, bez falešného obrazu rodiny.
@JancaS84 píše: Více
No jo, tak to třeba na ni zase padlo. Instantní řešení na to není. Však to číst nemusíš.
Vykasli se na ne. Soustred se na svuj vztah a najdi si kamosky, pro ktere budes dulezita.
Jakože ti dárky, cos přivezla, nabalili zpátky a ještě se ani nezeptali, jak se máš
nepopřáli ti k narozkám třeba s jen čokoládou…
no, tak tam už bych nejela
zkus to.
Něco ti napíšu. Jediný východisko je, začít žít svůj vlastní život a na ostatní se vyprdět.. Moje matka stala taky za starou bačkory ( ještě žije ale pro mě je mrtvá). Přestala jsem se s ní bavit, když jsem si našla nového partnera ( s bývalým jsem se rozvedla, byl to notorický lhář, alkoholik, psychopat, úchyl, zloděj, manipulátor a další věci zmiňovat radši nebudu). Do té doby jsem se s ní bavila, protože jsem potřebovala eventuální východisko. Teď s mým nynějším partnerem jsem se dala dohromady, je že mě jiný člověk a věřím si. Mám dvě děti a zodpovídáme za ně společně. Bavím se jen si mým tátou a jeho přítelkyní. Moje matka (než jsem to utnula) pokaždé když oznámila svou návštěvu, tak se mi začínali ježit chlupy, bušení srdce, když u nás byla tak se s ní bavil jen můj chlap. Prostě jsem ji odstřihla. A víš proč? Měla jsem to podobný. Mlátila mě, nadávala mi sprostě, kvůli úplným banalitam. Nikdy se mě v ničem nezastala, zastávala se vždy druhých, srážela mi sebevědomí, nikdy mi neřekla že mě má ráda. Chodila jsem do školy v děravém oblečení a ve věcech které mi byly malé. Ve škole od některých šikana, matka se mi za to doma vysmívala. Dvakrát jsem jí řekla, že ji nenávidím. A nenávidím ji do dneška. Našla si přítele, když mi bylo deset a když mi bylo 14 tak nebudu zmiňovat, čeho jsem se dočkala… No pak se to matka dozvěděla když mi bylo 22 a do dneška o něm mluví v dobrým a tenkrát mi ještě řekla, že o tom potřebuje vědět víc aby ho mohla nenávidět… No prostě ****… Vždycky ze mě dělala spíš kluka, měla jsem krátké vlasy a nosila klučičí věci. Jinak babičky ani dědečky nemám. Bavím se jen s tátou a mám klid. Takže moje doporučení znáš. Žij svůj život a na ostatní se vykašli
Ahoj,
prosím anonymně. Připadám si strašně sama a jako kdyby na mě z rodiny pořádně nikomu nezáleželo… Situace: má matka je již 4 roky po smrti, bohužel jsme se téměř nevídaly, jako dítě se mě zřekla/nebo utnul kontakt otec, nevím, bylo mi 5. Otec si našel novou ženu. Pak už mám strýce, který se nesnese s otcem a tak se nechce moc bavit ani se mnou a jen jednu vlastní babičku, ale ta vztahy bere jinak, u ní jsem odmala byla spíš “podej, přines, ukliď, udělej čaj sestřenicím”, všichni říkali, že mě cepovala a já poslouchala jako pes na slovo, protože jsem s ní vyrůstala, takže sestřenice pro ni byly vždy vzácnější. Ze strany nevlastní mámy mám prarodiče, dva nevlastní bratry a 2 sestřenice. Jinak mám 2 roky přítele.
A právě dnes jsem jela navštívit nevlastní babi a dědu a opět na mě sedlo to, že i tam jsem nedůležitá. Vezla jsem jim dárky k svátku, co oba měli, zřejmě je to překvapilo, tak mi k mým narozeninám, co dnes shodou okolností mám vrazili zpět do tašky, ve které jsem jim dala dary víno a svíčku. Což o to, to bych neřešila, ale dýchlo na mě to, jak mají všude fotky bratrů a sestřenic a mojí nikde, cítila jsem se zvláštně, ani jednou se nezeptali, jak se mám, co je nového, mluvili o ostatních, co dělali a co ne.
Na to jsem zvyklá i od otce a nevlastní mámy, většinou se ozve především, když něco potřebuje (vždy jen mě, synům nevlastní mámy nechtějí, že prý je nechtějí otravovat - takže jsem třeba vozila hlínu a štěrk a když už jsem fakt nemohla, řekl otec, že to jsem toho moc neodtahala, když chci vyslechnout, nikdy mě nenechá ani domluvit. Nesu si z dětství dost traumat, včetně bití. Ale takového, kdy mi babi držela ruce a táta mě řezal koženým řemenem až do krve, nebo když jsem jako dítě (musela jsem poslouchat tak, že ve 30 jsem zjistila, že vlastně nevím kdo jsem a co chci, jak mou osobnost tlačili do země a dělala jsem, co chtěli oni) plakala, nebo měla panické ataky (to jsem nevěděla, co je ještě v té době), dostala jsem ještě facku a polití studenou vodou…
Normálně působím jako pozitivní člověk, ale často na mě sedne to, že vlastně pro nikoho nejsem tak důležitá a proč nikoho nezajímám. Beru AD a dlouhodobě chodím na terapie, zbavila jsem se častých úzkostí a toho nejhoršího, ale někdy to na mě stejně sedne … Nemáte třeba tipy, jak si ještě sama pomoci?