AP syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81480
4.5.21 11:29
@Anonymní píše:
Tak se mi podařilo dovolat na hematologii tady v naší okrasní nemocnici a doktorka mi řekla, že mě vezme bez žádanky a že určitě musím být sledovaná á měsíc odběry. Nicméně mi řekla, že anti Xa je nesmysl kontrolovat, že se kontroluji kvuli clexane D-dimery :roll: No… vy jste psala anti XA, všude čtu anti Xa, tak nevím, proč mě to zas budou dělat jinak. No ale aspoň něco snad no. Myslíte, že tím zvládnou upravovat to dávkování také? Prý když se dimery zdvojnásobí, tak zvedají dávku… Každopádně dr mi říkala, že je to velmi složitý syndrom a že přiznává, že se na to nijak nespecializuje, že takových lidí je pár :(

No, dyt jsem to psala - Olomouc a hrade anti FXa neuznávaj a nemonitorujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.21 11:39
@Anonymní píše:
Děkuji moc :srdce: To chodíte asi k dr Ullcove-Galove, že? A vy chodíte i k dr Kouckému? Ať se vám daří!Příspěvek upraven 04.05.21 v 11:21

Děkuji :kytka: ano v Plzni hodím k pi profesorce, z běžné reprodukcni imunologie a antif. protilatek se na moje pozitivní protilátky nepřišlo, ona nabírá rozšířené spektrum. Ke Kouckemu nechodim, jen jsem mu psala do poradny a našla nějaké články na netu. Svého gynekologa jsem přemluvila na fraxiparin, ale byl sam pro, tak jsem s tím teď sledována v trombocentru v Praze, kontroluje se anti Xa, ale zatím jednou na začátku 2 trim a další ko ve 25tt asi..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.5.21 12:00
@Lama Lama píše:
No, dyt jsem to psala - Olomouc a hrade anti FXa neuznávaj a nemonitorujou.

Ano, psala jste nemonitorujou. Měla jsem radost, když řekla, že mi to bude hlídat. V Olomouci to prý nehlídají vůbec, co jsem se dočetla.
nicméně mě nenapadlo, že se to hlídá různými způsoby :zed: Jsou ty dimery tedy vůbec relevantní pro zhodnocení zda clexane stačí?

• Citovat
  • Upravit
81480
4.5.21 12:57
@Anonymní píše:
Ano, psala jste nemonitorujou. Měla jsem radost, když řekla, že mi to bude hlídat. V Olomouci to prý nehlídají vůbec, co jsem se dočetla.
nicméně mě nenapadlo, že se to hlídá různými způsoby :zed: Jsou ty dimery tedy vůbec relevantní pro zhodnocení zda clexane stačí?

No, v Olomouci a v hradci ti řeknou, že stačí, v Praze ne. :nevim: Si vyber. Mě to přijde užitečný změřit, ale do Prahy bych se od vás kvuli tomu neharcovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.21 13:13
@Lama Lama píše:
No, v Olomouci a v hradci ti řeknou, že stačí, v Praze ne. :nevim: Si vyber. Mě to přijde užitečný změřit, ale do Prahy bych se od vás kvuli tomu neharcovala.

Nechám si to donabrat sama. Tohle by nebyla první věc kvůli které jsem jezdila až do Prahy, jelikož tady mě léčili x let a bylo to k ničemu a v Praze se najednou nasadila správná léčba a bylo. Nebudu zabíhat do podrobností. Už je toho prostě moc a když vidím, že ostatním to všude berou, tak asi chápete, že mě to trošku štve. Jeden blbý odběr pro klidnější pocit…už takhle je ten syndrom dost věda :nevim:
Volala jsem si teď do labolatoře a nabírat to umí. Dokonce i dělávají. Jen asi né těhulím, nebo já nevim… Takže mám zjištěno, že si musím injekci dát 4h před odběrem, čili musím ji posunout na ráno a za 400kč budu mít výsledek. Zkusím to probrat s dr na té hematologii, až si půjdu pro výsledky těch jejích odběrů, ale uvidím jaká bude. Mohla bych pak případně napsat výsledek vám a řekla by jste mi názor? :andel: :think: Byla bych moc vděčná.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky