Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Tak mám opravdu radost, odepsal mi dr Koucký, kterému jsem psala a objednal mě k sobě do poradny, že na tu léčbu kouknem! Myslíte, že by bylo fajn si tedy sama zajistit novou krev, ať mu to mohu ukázat. Nebo alespoň účinnost toho heparinu? Mám to tedy štreku, ale nečekala jsem, že se vůbec ozve a vím, že tuto problematiku řeší hodně.
NO… Co dodat… Koucký… Mě pije krev už leta. Hele, on napíše a odepíše každé. Neustále úkoluje ostatní odbornosti, co mají napsat, vyšetřit, udělat… Já to nemám ráda. BUd to udělám já, nebo se to toho nemontuju. Ale těhotné ho mají rádi, většinou jimodepíše, víceméně vyjde vstříc - tedy v rovině slovní - potvrdí, co chtej slyšet. A oni pak blázněj a řešej, že Koucký jim napsal, že mají mít to ta to a ať jim to napíšu… Uááááá
@Lama Lama píše:
NO… Co dodat… Koucký… Mě pije krev už leta. Hele, on napíše a odepíše každé. Neustále úkoluje ostatní odbornosti, co mají napsat, vyšetřit, udělat… Já to nemám ráda. BUd to udělám já, nebo se to toho nemontuju. Ale těhotné ho mají rádi, většinou jimodepíše, víceméně vyjde vstříc - tedy v rovině slovní - potvrdí, co chtej slyšet. A oni pak blázněj a řešej, že Koucký jim napsal, že mají mít to ta to a ať jim to napíšu… Uááááá
Ahaa tak mě radost trochu přešla
Já jak jsem hledala info, tak sem na něj narazila a na tu jeho poradnu právě. A nabyla jsem dojmu, že tomu opravdu rozumí a poradí/předepíše atd… No tak abych nestrávila 6h v autě zbytečně teda ![]()
Jinak jsem volala k mému gn a znovu se ho na to ptala a sestřička našla to původní doporučení od interny a tam je, že to bylo konzultováno s hematologem (internista asi) a doporučuje miniheparin v kompetenci gn. Takže on mě nikam posílat nebude a o kontrolách účinnosti atd tam nic není. Tak já nevím. Možná lepší to neřešit, ale chápete určitě, že se člověk obává. Zvlášť když můj gn slyšel o syndromu poprvé
@Lama Lama píše:
Prosím, bylo by toto ok na protilátky ACLA a účinnost clexane? Protilátky vím jaké, ale nevím, jak nechat nabrat tu účinnost. Ať tam nejdu s půl roku starými výsledky :/
Protrombotický test Qick
aPTT
Fibrinogen
D-dimery
anti-XA Prevent jedn. hepar
Děkujii
@Anonymní píše:
Prosím, bylo by toto ok na protilátky ACLA a účinnost clexane? Protilátky vím jaké, ale nevím, jak nechat nabrat tu účinnost. Ať tam nejdu s půl roku starými výsledky :/Protrombotický test Qick
Děkujii
aPTT
Fibrinogen
D-dimery
anti-XA Prevent jedn. hepar
ted nějak nerozumím. Není lepší se domluvit rovnou s ním, co bude chtít nabrat? Nebí lepší, aby to bylo nabráno v laboratoři, na kterou je zvyklý a důvěřuje jim? JInak účinnost LMWH je anti FXa
@Lama Lama píše:
ted nějak nerozumím. Není lepší se domluvit rovnou s ním, co bude chtít nabrat? Nebí lepší, aby to bylo nabráno v laboratoři, na kterou je zvyklý a důvěřuje jim? JInak účinnost LMWH je anti FXa
Já jsem to právě studovala a myslela jsem, že se k tomu nabírá vše. I D-dimery atd. No to co píšete by samozřejmě bylo, ale já si nemyslím, že mě Koucký převezme k sobě. Prý semnou zkonzultuje výsledky a nastavenou léčbu. Navíc k němu pojedu 3h. Pochybuji, že mi napíše žádanku na krev a já tam pojedu pak ještě na krev a ještě k němu s výsledky. Navíc píšete, že nic nenapíše, jen řekne doporučení. A gn mi to také nenapíše, takže mi přišlo lepší s kouckým jet s čerstvými výsledky + i ty staré a případně to pak zkusit ještě na vlastní pěst zkonzultovat tady na hematologii. Ale nevím, jestli se semnou bez žádanky budou bavit.
@Anonymní píše:
Já jsem to právě studovala a myslela jsem, že se k tomu nabírá vše. I D-dimery atd. No to co píšete by samozřejmě bylo, ale já si nemyslím, že mě Koucký převezme k sobě. Prý semnou zkonzultuje výsledky a nastavenou léčbu. Navíc k němu pojedu 3h. Pochybuji, že mi napíše žádanku na krev a já tam pojedu pak ještě na krev a ještě k němu s výsledky. Navíc píšete, že nic nenapíše, jen řekne doporučení. A gn mi to také nenapíše, takže mi přišlo lepší s kouckým jet s čerstvými výsledky + i ty staré a případně to pak zkusit ještě na vlastní pěst zkonzultovat tady na hematologii. Ale nevím, jestli se semnou bez žádanky budou bavit.
Nemáš lepší se objednat na hematologii u vás? Buď s žádankou od praktika nebo z gyndy.
Jo a jak ses mě ptala na tu váhu, tak jsem měla 63 - 65 kg. Ale u mě teda těhotenství nedopadlo, ani jednou.
Prosím nechat anonym.
@Anonymní píše:
No já mám prý profylaktickou dávku a ty tedy už asi léčebnou koukám. A jaké jsi měla klinické projevy? Jak ti to potvrdili a kolik vážíš? Ach jo. Dík
Klinické projevy žádné. Já mám k tomu leidenskou mutaci a na ten AF syndrom se přišlo při odběru krve na hematologii. Jo a během braní faxiparinu jsem chodila na krev na kontrolu. asi jednou měsíčně
@Anonymní píše:
Nemáš lepší se objednat na hematologii u vás? Buď s žádankou od praktika nebo z gyndy.
Jo a jak ses mě ptala na tu váhu, tak jsem měla 63 - 65 kg. Ale u mě teda těhotenství nedopadlo, ani jednou.
Prosím nechat anonym.
@Lama Lama píše:přesně, to mi přijde stěžejní. Ne se harcovat za jiným gynekologem přes celou republiku na jedno vyšetření.
Holky, V ani nevíte jak bych ráda chodila někde v klidu tady na kontroly! Ale já prostě nemám žádanku. Gn mi ji nedá a obvodní je úplně o ničem, to nebudu ani rozvádět. Měl problém zkontrolovat mi i štítnou žlázu. Ještě může zkusit dnes zavolat na hematologii a zeptat se jestli mě nevzala bys žádanky.
Tak jde o to, jestli se to tady v tom prdelakove kde bydlím vůbec řeší. Jak psala Lama, tak je to asi hodně o kraji.
@Elis272 píše:čistě legislativně - žádnou žádanku nepotřebuješ a nemohou jí vyžadovat. Fakticky bych se tímto oháněla až jako poslední. Zkusila bych prvně slušně požádat. Ideálně tam zajet osobně. Zabiješ tím rozhodně méně času, než výprava xx hodin do Prahy a přínos bude větší.
Holky, V ani nevíte jak bych ráda chodila někde v klidu tady na kontroly! Ale já prostě nemám žádanku. Gn mi ji nedá a obvodní je úplně o ničem, to nebudu ani rozvádět. Měl problém zkontrolovat mi i štítnou žlázu. Ještě může zkusit dnes zavolat na hematologii a zeptat se jestli mě nevzala bys žádanky.
Tak jde o to, jestli se to tady v tom prdelakove kde bydlím vůbec řeší. Jak psala Lama, tak je to asi hodně o kraji.
@Elis272 píše:čistě legislativně - žádnou žádanku nepotřebuješ a nemohou jí vyžadovat. Fakticky bych se tímto oháněla až jako poslední. Zkusila bych prvně slušně požádat. Ideálně tam zajet osobně. Zabiješ tím rozhodně méně času, než výprava xx hodin do Prahy a přínos bude větší.
Dobrý den všem, já se také nyní léčím s APS, tedy nemám to ve zprávě jako vyloženě syndrom ale po 2zt 12 a15tt mi našli na imunologii v Plzni tři pozitivní protilátky. Léčbu mi dáli před těhotenstvím godasal 1/2, vitamíny skupiny. b. Po otěhotnění přidán medrol 2mg a utrogestan 3×2, po kontrole ve 12t pokračuje léčba medrolem, Godasalem 150mg pro riziko preeklamsie a mam i fraxiparin 0.3 s kontrolou anti Xa v trombocentru. Utrogestan mam snížit a ve 21t vysadit. Dr. Koucký dop utrogestan 1tbl do 36 tt, dnes jsem zrovna četla článek. Doufám že tato informace bude pro někoho prospěšná, vím že každý lékař ma svoje pravidla a je těžké dojít k sjednocení…hlavně všem přeji klidné těhotenství se zdarnym koncem ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den všem, já se také nyní léčím s APS, tedy nemám to ve zprávě jako vyloženě syndrom ale po 2zt 12 a15tt mi našli na imunologii v Plzni tři pozitivní protilátky. Léčbu mi dáli před těhotenstvím godasal 1/2, vitamíny skupiny. b. Po otěhotnění přidán medrol 2mg a utrogestan 3×2, po kontrole ve 12t pokračuje léčba medrolem, Godasalem 150mg pro riziko preeklamsie a mam i fraxiparin 0.3 s kontrolou anti Xa v trombocentru. Utrogestan mam snížit a ve 21t vysadit. Dr. Koucký dop utrogestan 1tbl do 36 tt, dnes jsem zrovna četla článek. Doufám že tato informace bude pro někoho prospěšná, vím že každý lékař ma svoje pravidla a je těžké dojít k sjednocení…hlavně všem přeji klidné těhotenství se zdarnym koncem
Děkuji moc
To chodíte asi k dr Ullcove-Galove, že? A vy chodíte i k dr Kouckému? Ať se vám daří!
Příspěvek upraven 04.05.21 v 11:21
@Lama Lama píše: čistě legislativně - žádnou žádanku nepotřebuješ a nemohou jí vyžadovat. Fakticky bych se tímto oháněla až jako poslední. Zkusila bych prvně slušně požádat. Ideálně tam zajet osobně. Zabiješ tím rozhodně méně času, než výprava xx hodin do Prahy a přínos bude větší.
Tak se mi podařilo dovolat na hematologii tady v naší okrasní nemocnici a doktorka mi řekla, že mě vezme bez žádanky a že určitě musím být sledovaná á měsíc odběry. Nicméně mi řekla, že anti Xa je nesmysl kontrolovat, že se kontroluji kvuli clexane D-dimery
No… vy jste psala anti XA, všude čtu anti Xa, tak nevím, proč mě to zas budou dělat jinak. No ale aspoň něco snad no. Myslíte, že tím zvládnou upravovat to dávkování také? Prý když se dimery zdvojnásobí, tak zvedají dávku… Každopádně dr mi říkala, že je to velmi složitý syndrom a že přiznává, že se na to nijak nespecializuje, že takových lidí je pár ![]()