Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
já jsem taky registrovaná u apolináře, přítel rozhodl..termín mám v listopadu..ale musím se přiznat, že návštěva apolináře mě spíš vystresoval, jelikož budu taky rodit poprvé.. ![]()
Tak snad to bude v pohodě ![]()
Za mě tedy jednoznačně ne, i když jsem tam nakonec nerodila. Byla jsem tam registrovaná, den před porodem jsem tam jela na velký ultrazvuk, kde mi zjistili moc plodové vody. Druhý den ráno mi asi trochu vody odteklo, tak jsme tam dopoledne jeli, udělali monitor, vzali vzorky na plodovku, vyšetřili a poslali mě domů, že to voda nebyla, a že neví, co to bylo. Asi dvě hodiny nato mi doma začaly kontrakce, nejdřív nepravidelně, pak když byly po 6 minutách pravidelně, tak jsem tam večer volala, jestli tedy mám raději přijet (prvorodička), tak mi řekli ať určitě jedu, ale ne k nim (i když jsem registrovaná), že mě nevezmou (a to ještě sestra dodala v tak nízkém týdnu - rodila jsem nakonec 32+2) a poslali mě do Krče. Tam jsem nakonec odrodila bez problémů, malý byl na světě po 1,5 hodině od příjezdu do Krče. Ale doteď je v Krči střídavě na JIPce a na nedonošeneckém a to už je to 4. týden od porodu. Takže za mě díky tomuto přístupu určitě ne.
Bobisek166 píše:
Za mě tedy jednoznačně ne, i když jsem tam nakonec nerodila. Byla jsem tam registrovaná, den před porodem jsem tam jela na velký ultrazvuk, kde mi zjistili moc plodové vody. Druhý den ráno mi asi trochu vody odteklo, tak jsme tam dopoledne jeli, udělali monitor, vzali vzorky na plodovku, vyšetřili a poslali mě domů, že to voda nebyla, a že neví, co to bylo. Asi dvě hodiny nato mi doma začaly kontrakce, nejdřív nepravidelně, pak když byly po 6 minutách pravidelně, tak jsem tam večer volala, jestli tedy mám raději přijet (prvorodička), tak mi řekli ať určitě jedu, ale ne k nim (i když jsem registrovaná), že mě nevezmou (a to ještě sestra dodala v tak nízkém týdnu - rodila jsem nakonec 32+2) a poslali mě do Krče. Tam jsem nakonec odrodila bez problémů, malý byl na světě po 1,5 hodině od příjezdu do Krče. Ale doteď je v Krči střídavě na JIPce a na nedonošeneckém a to už je to 4. týden od porodu. Takže za mě díky tomuto přístupu určitě ne.
Musím se tě zeptat. Ty jsi nedostávala papír při registraci, že pokud budeš rodit dříve jak ve 35.tt tak tě nepřijmou, protože na to nemají patřičné vybavení???? Já jsem tedy tento papír dostala dvakrát a ještě jsem na to byla upozorněná při monitorech.
Ano, papíry jsem k podpisu dostala - na nich je uvedeno, že nemusí přijmout, pokud by se jednalo o porod mezi 33. a 36. týdnem, jinak že musí. Ale vycházím z toho, že Apolinář má být vynikající porodnice se zaměřením i na nedonošené děti a pak taky z toho, že jsem ani ne půl dne předtím byla s podezřením na odtok části plodové vody a bylo mi řečeno, že kdyby cokoliv, tak mám přijet.
No a jak v Krči, tak v moje gyndr. nechtěli věřit, že mě takto s rozjetým porodem a ve 32. týdnu odmítli přijmout.
To je divné, no ale stalo se hlavní je že jsi ty i prcek v pořádku
Ano, jak jsem psala - nerodila jsem tam, mě zarazil ten přístup, když měl člověk problém. Ale v Krči jsme byli spokojení a personál je tam moc fajn.
Apolinar ano,pokud tam bude dr.Kouckz,jinak v zadnem pripade,
po jeho odjezdu na dovolenou mne dr.drahoradova svou chybou
vlastne zabila syna.Osobne nedoporucuji,nebo davat velky pozor a premyslet.Je to bezici pas,vyrobna na deti.Zkuste
Podolí
Ahoj mě taky docela zarazilo že na tom papíře co jsem dostala při registraci píšou že do 35tt rodit neberou,vždyt je tam JIP pro nedonošence,a naproti Apolináři je je jednotlka intenzivní resuscitační péče pro nedonošence,sama jsem tam pracovala avozili nám děti z celé Prahy a středoč.kraje tak vůbnec nechápu proč bych měla jet rodit jinam když tam to mimi stejně převezou ![]()
K Apolináři nemám důvěru. Známá tam přijela v termínu s tím, že má sice nepravidelné bolesti, ale začala krvácet. Místo aby jí prohlídli, nechali jí čekat na chodbě.
Když už krev protekla vložkou na šaty, zburcovali s manželem personál a byl fofr - odlučovala se placenta. Že někdo nechá krvácející rodičku na chodbě a sestry jen chodí okolo..to mi hlava asi neveme nikdy ![]()
Anonymní píše:
K Apolináři nemám důvěru. Známá tam přijela v termínu s tím, že má sice nepravidelné bolesti, ale začala krvácet. Místo aby jí prohlídli, nechali jí čekat na chodbě.Když už krev protekla vložkou na šaty, zburcovali s manželem personál a byl fofr - odlučovala se placenta. Že někdo nechá krvácející rodičku na chodbě a sestry jen chodí okolo..to mi hlava asi neveme nikdy
Všude se holt najde něco myslím že to si nevybereš,já zase nedám na Apolináře dopustit před lety tam zachránili mě i mojí mamku. Možná to tam jde jako na běžícím páse ale jsou tam opravdoví odborníci.
neberou,jo? to ja teda podepisovala,ze prednostne berou od 23tt do asi 32,protoze ty vetsi deti uz umi zachranit i jinde,ale rizikovky maj jen 19 mist a vetsinou tam byly
velkobrichaty mamci…je jsem tam lezela od 22tt do 27,
pak me propustili,coz byla jejich neuvazenost a chyba..a ta stala zivot myho ditete,nikdy si neodpustim,ze jsem je neposlala do prdele a nezustala tam.A to co jsem prozila pak na sale?Des,2 dny jsem krvacela a nebo ze me tekla VP,nikdo si me moc nevsimal,rikali jen normalni,normalni…
nemohla jsme se hnout ani o mm,jinak okamzite dalsi krvaceni..
a diky tomu muj Tomasek zrejme trpel hypoxii,i se malo hybal,ale kontrolovali jen ozvy..jako ze zije a nebo utz srdce,aby nekdo udelal ctg?to je nenapadlo.
Po 40 hod po porodu pak zemrel,
tezko rict jak nutne,ale mne odoperovali delohu…
pry bych do 20min jiz vykrvacela..bezva,hlave,ze 2 dny jsem to vsem bezuspesne rikala,o tom,ze jsem si o primy lek na zastavu krvaceni musela rict radeji mlcim..ale je to tak
neonatologie je tady naprosto uzasna,bezchybna,pece
100%…ale to co je pred tim…PS?Hruza,kdyz mate problem
Apolinari se radeji vyhnete!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A dr.Drahoradove VELIKYM obloukem
Srdíčko ,to je mi moc líto ,že jsi přišla o malého .
Ale ten CTG by nic nevyřešil takto malé děti se tam ani nepodaří natočit ,bohužel ![]()
To ne,to neni pravda,mela jsem uz nedonosene 1 dite,stejne stare,ale proto,ze jsem prodelala vir H1N1 a pres ten kasel jsem se zacala otvirat.
porod v Podolí a ctg se normalne natacel,jen se neda dat obe snimaci sondy,toci se jen srdce a ne stahy
srdicko1 píše:
To ne,to neni pravda,mela jsem uz nedonosene 1 dite,stejne stare,ale proto,ze jsem prodelala vir H1N1 a pres ten kasel jsem se zacala otvirat.
porod v Podolí a ctg se normalne natacel,jen se neda dat obe snimaci sondy,toci se jen srdce a ne stahy
Aha tak možná to nějak jde asi záleží na okolnostech .Já měla taky nedonošence a tam to nešlo pořád to chytalo mě ne to dítě ,a stahy se tam nezobrazily vůbec -a taky byl problém s vyhodnocením ,nekteré méně zkušené sestry třeba vůbec nepoznaly ,že jim to nenahrává dítě ,ale mě
![]()
Jsem ta anonymka, co psala o kvácející známé, která čekala na chodbě. Zdá se, že jim tam nejspíš krvácení přijde normální a neberou to jako komplikaci.Přece tam je víc lidí, když je jeden doktor nebo sestra „méně zkušená“, tak co ale ti ostatní tam pobíhající? Takže asi s problémem do Apolináře ne a když problém není (což nikdo předem ale neví) tak to pak je skoro jedno kde se rodí, třeba i u Apolináře. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.