Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ani se mi nechce věřit že by se něco takového u Apolináře stalo,znám jen případy kdy zachránili dítě či matku.Několik lékařu znám osobně a jsou to špičky ve svém oboru.Ale pokud si někdo myslí že pochybily mohli si přeci stěžovat nebo je dokonce i žalovat a o tom jsem nikdy neslyšela že by Apolináře někdo žaloval tak nevim no ![]()
katule9 - ta známá stížnost podávala… Nikomu se nic nestalo, omluvili se a hotovo. Dál už to nehnala. Tím, že nakonec jí i dítě zachránili a z euforie z narození mimča to usnulo. Asi jako ve většině případech. Ale jasně, všude jsou dobří a nedobří doktoři…Máma taky byla na soukr. klinice, která je vyhlášená, chtěli jí brát celý spodek. Nechtělo se jí do toho, šla jinam, tam udělali zákrok o dost menšího rozsahu a zatím (cca 10 let) je v pohodě.
já tedy podala trestní oznámení,soudit se chci špičky tam jsou.Dr.Koucký je nenahraditelný..
měl bohužel dovolenou,na mně a hlavně Tomáškovi se vyřádila dr.Drahorádová,nenechám to tak
Ahojky všem, můj první porod byl sekci v Podolí, přednostní pece a hezke prostředí, ale stalo to ranec. Ted jsme se rozhodli pro Apolináře, termín mám v říjnu a bude to opět sekce, ale jsem z toho nesva. Bojím se. Nechci spinal,jako u prvního ditka. První bylo i s plánovaným terminem,který jsem si sama zvolila. Ted nevím co mě čeká, jestli budu čekat na porodní bolesti. Bojím se toho prostředí tam.
Nemáte někdo zkušenost s plánovaným císařem pod narkozou u Apolináře??
Děkuji a klidné těhotenství
![]()
Za mne určitě ANO. Rodila jsem tam letos v červenci, porod trval 30 hodin,, za tu dobu se vystřídalo „pár“ doktorů i asistentek a můžu říct, že všichni byli naprosto super.Na nepříjemnou sestru můžeš narazit kdekoliv a kdykoliv. Pro příští porod nebudu volit jinak, opět Apolinář ![]()
Injekci jsem dostala do kabelky s sebou domu.
Před plánovanou sekci, proste i ji dali do kabelky. Moc lituji, že jsem tam šla a moc se bojím toho,co me tam čeká…
Proste z přístupu tam nemám dobry pocit. ![]()
Rodila jsem u Apolináře na popud maminky (dobrá porodnice, i známé osobnosti zde rodí) Vybavenost asi ano, co se týče péče o předčasně narozené děti, ale jinak..
MOžná se tam už mnohé změnilo, nevím, rodila jsem tam v roce 2006, v té době jsem byla poněkud mladá maminka a taky tam se na mě dívali. Porod samotný byl relativně bezbolestný, ale musela jsem ležet 5 hodin na porodním sále, přestože jsem neměla žádné problémy, po porodu jsem chtěla oběd (rodila jsem před polednem), sestřička neochotně přinesla, poté neochotně odnesla s tím, že jsem toho moc nesnědla. Pak jsem šla do sprchy, málem jsem se jim tam složila na chodbě, sestřička mě div neseřvala, přestože jsem jí to říkala a nepomohla mi. Pak se všichni divili, že nejsem schopná odejít na pokoj šestinedělí po svých a opět si cosi šuškali. Na pokoji, když mi ukazovali, jak syna mýt, jiné sestřičky, co přihlížely se mi smály a slyšela jsem, jak jsem prý neschopná. Pro matku po porodu nic moc tohle slyšet. Mlíko jsem neměla, nikdo mi s tím nepomohl. Za měsíc budu rodit, tentokrát registrovaná na Bulovce, ale dnes nám oznámili, že budou mít rekonstrukci v mém termínu, tudíž hledám jinou porodnici. Mám jen strach, že mě opět odkáží na Apolináře, přestože se to tam mohlo již změnit..
zdravim zkusenejsi damy… netusite, zda v apolinare je mozna aplikace toho porodniho gelu, ktery casto predchazi velkemu potrhani nebo nastrihu? nekde ho maji, nekde ne, nekde odprodaji jen davku ktera staci… tak jak jsou na tom tady…? pripadne by mne take zajimalo, zda se tam kona nejaky porodni plan, nebo je to jen urban legend…? diky..!
hanakut:
ahoj, u apolináře jsem rodila. sice jsem neměla gel a ani porodní plán, ale chodila jsem tam na předporodní kurz a PA říkala, že obojí je možné. kdybys chtěla vědět nějaké detaily, můžeš se zeptat na www.porodnice.cz, kde odpovídají lékaři právě od apolináře (i na otázky vedení porodu). minimálně o tom gelu (dianatal?) jsem tam určitě něco četla.
hana taky jsem zrovna četla od doc. Pařízka/Apolinář, že ho osobně doporučuje. Porodní plán nevím, sama nic takového neplánuju
diky obema… proctu to tam
… mne se gel nechce kupovat, protoze je na vice pouziti a docela drahy, vim ze melnik nebo neratovice ho maji a „odprodaji“ vzdy na porod jednu davku, takze je to vyhodne a jednoduche… diky
, jen mne to tak napadlo…
Tak milé holky už to mám za sebou…
ne, že bych mohla pochválit celou porodnici ale porodní personál ANO!!!
sice nastaly komplikace v podobě akutní sekce (malému se ani po 14 hodinách nechtělo ven,možná kdyby se někdo zajímal předem o jeho váhu a míru (4485g, 54cm) nemuselo to tak trvat) ale všichni se chovali naprosto úžasně (ze směny co mě rodila, proti směna v noci mě poslala domů, že jde o poslíčky
. A šestinedělí? To je podle mne o tom co od toho kdo očekává… (mě vyhovovalo, že mi nestáli pořád za zadkem ale když jsem si přišla pro radu poradili, není to třeba tak osobní jako v soukromé porodnici ale svůj účel to plní
).
Ahoj, rodila jsem v rijnu 2010, porod probehl v poradku, ovsem pobyt na oddeleni sestinedeli byl za trest. Preplneno, sestry vyhorele,neprijemne, v noci hluk… Kdyz se na neco zeptate, steknou na vas, ze uz to mate vedet… Absolutne je nezajima to, ze jste 3 noci nespala a jste rada, ze se udrzite na nohach. Takhle jsem si opravdu nepredstavovala svuj nejkrasnejsi okamzik v zivote. Celkove je Apolinar velmi zkostnatela instituce, partner s vami nemuze byt v prvni dobe porodni, nechaji ho cekat na chodbe, aniz by ho informovali,zavolaji ho az k porodu ( a to jeste buhvi jestli, na toho meho zapomneli… ) Kdyz se dite narodi, k prsu vam ho neprilozi… Oni proste sazeji na to, ze jsou vyhlasena porodnice, vsichni tam chteji rodit, a tudiz si muzou dovolit vsechno. Mimochodem, kdyz jsem odchazela, domutili me vyplnit nejaky dotaznik pro Allianz pojistovnu. Od te doby mi vola nejen Allianz ale i jine pojistovny, detska nakladatelstvi, kosmeticke firmy. Pry maji na me kontakt z porodnice… Takze jeste nelegalne rozdavaji kontakty ruznym firmam. Zajimalo by me jestli tohle uz nekdo s nimi nekdy resil…
Irini píše:
Ahoj, rodila jsem v rijnu 2010, porod probehl v poradku, ovsem pobyt na oddeleni sestinedeli byl za trest. Preplneno, sestry vyhorele,neprijemne, v noci hluk… Kdyz se na neco zeptate, steknou na vas, ze uz to mate vedet… Absolutne je nezajima to, ze jste 3 noci nespala a jste rada, ze se udrzite na nohach. Takhle jsem si opravdu nepredstavovala svuj nejkrasnejsi okamzik v zivote. Celkove je Apolinar velmi zkostnatela instituce, partner s vami nemuze byt v prvni dobe porodni, nechaji ho cekat na chodbe, aniz by ho informovali,zavolaji ho az k porodu ( a to jeste buhvi jestli, na toho meho zapomneli… ) Kdyz se dite narodi, k prsu vam ho neprilozi… Oni proste sazeji na to, ze jsou vyhlasena porodnice, vsichni tam chteji rodit, a tudiz si muzou dovolit vsechno. Mimochodem, kdyz jsem odchazela, domutili me vyplnit nejaky dotaznik pro Allianz pojistovnu. Od te doby mi vola nejen Allianz ale i jine pojistovny, detska nakladatelstvi, kosmeticke firmy. Pry maji na me kontakt z porodnice… Takze jeste nelegalne rozdavaji kontakty ruznym firmam. Zajimalo by me jestli tohle uz nekdo s nimi nekdy resil…
to je hodne zvláštna a nepríjemná skúsenosť
Pre mňa i hodne prekvapujúca, ja som apolinář zažila úplne inak. Muž bol pri mne i počas 1. doby porodnej, samé PA ma upozornili, že už mu mám zavolať, aby prišiel. Celú dobu bol pri mne (až na poslednú fázu, kvoli komplikáciám), malú mi hneď po porodu prikladali. Personál milý, PA i samotný doktory… ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Jsem ta anonymka, co psala o kvácející známé, která čekala na chodbě. Zdá se, že jim tam nejspíš krvácení přijde normální a neberou to jako komplikaci.Přece tam je víc lidí, když je jeden doktor nebo sestra „méně zkušená“, tak co ale ti ostatní tam pobíhající? Takže asi s problémem do Apolináře ne a když problém není (což nikdo předem ale neví) tak to pak je skoro jedno kde se rodí, třeba i u Apolináře.