Apolinář ano-ne

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
581
4.6.11 09:26

apolinář ano-ne

ahoj jsem v 25tt. na vlastní popud jsem si zajednala porod u apolináře.termín mám na září a už teď objednávají na prosinec.říkala jsem si ještě že se povedlo díky tchýni(tchýně je zaměstnanec FN).po osobní návštěvě ale mám z prostředí špatnej pocit.podělte se o své zkušenosti od tamtud.jsem prvorodička.děkuji. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101460
4.6.11 09:30

Je otázkou co očekáváš :-) Moje zkušenost je taková, že pro alternativní přístupy moc nejsou, což mi nakonec bylo jedno, celý porod trval necelou hodinu, takže stejně nebyl na nic čas, než jsem se rozkoukala, tak jsem měla malého v náručí… Prostředí nic extra, ale na přístup si nemůžu stěžovat, takže za mě ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
4.6.11 09:53

Za mě spíš ne. šla jsem tam s tím, že je hlavní, aby byla zajištěná špičková péče pro miminko, kdyby se něco stalo (tedy dobře vybavená neonatologie se zkušeným personálem) a já že to tam nějak těch pár dní překlepu. No překlepala jsem to jo, ale přístup se mi moc nelíbil, když jsem potřebovala něco od dětských sestřiček měla jsem pocit, že obtěžuju (kromě jedný ta byla skvělá, ale měla za dobu mojí hospitalizace 2 služby). Při mojí neasertivní povaze v kombinaci s návalem hormonů to dopadlo tak, že jsem radši nic nechtěla a snažila se to všechno zvládnout sama. Evidentně blbě, protože jsem se nerozkojila a v podstatě celou dobu jsem to tam prořvala. Pokud bude nějaký příště, víc se zaměřím na hledání „mother and baby friendly hospital“ a ne jenom na vybavení nemocnice. Ale možná jsem jenom cimprlína, nechci tvrdit že je to tam 100% špatný, možná bych v tom stavu ve kterým jsem po porodu byla, nebyla spokojená nikde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
4.6.11 10:25

Ahoj. Za mě jednoznačně ano.Rodila jsem tam dvakrát,je to jedna z nejlepších porodnic-hodně porodů-hodně různých zkušeností,to u mě vyhrálo.
Také jsem nebyla zrovna v pohodě po porodu,některá sestra to brala lépe,některá hůře,s odstupem času si říkám,že mají určitě na sesterně skřínku na svatozáře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
4.6.11 10:32

AHojky, já taky moc moc uvažovala o Apolináři, ale pak když šlo do finále se registrovat, tak se mi moc nelíbí ta procedura registrační (což tebe se netýkalo)… chápu, že toho mají hodně, ale pak mi to přijde hrozně jako na běžícím páse… no a nakonec jsem našla právě i nějaké nepříznivé reference, tak jsem si řekla, že je to i daleko, tak budu volit asi jinou porodnici… oni jsou špicově vybavení, ale strašně přetížení a tak tam asi není moc času se věnovat šestinedělkám a čas na nějaké alternativní cesty… Já nakonec volím mezi Brandýsem nad Labem a Neratovicemi… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
4.6.11 10:38

Za mě říkám, že ano, já tam rodila v roce 2008, sice jsem se musela zaregistrovat, ale to byl ten velký babyboom :-) ale byla jsem tam naprosto spokojená jak s porodníma asistentkama, tak s dětskýma sestřičkama, o mě i o malýho se staraly vzorně :-D

teď jsme se přestěhovali, takže budu rodit v Hořovicích, ale kdybych zůstala v Praze, tak jdu jednoznačně zase k Apolináři :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
4.6.11 11:09

Ahoj,sama u Apolináře budu rodit za 2 měsíce,a nedovedu si představit že bych šla jinam,je to špičkově vybevené oddělení s těmi nejlepšími lékaři,a sestry??všude člověk narazí na ty nepříjemné s tim se nedá nic dělat.Jsem zdrav.sestra a zaměstnanec VFN a taky jsem absolvovala registraci a nepřišlo mi to zase tak hrozné,naopak je to logické a nevzniká pak v porodnici chaoz že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.11 11:21

já říkám 100% ano, jsem taky zdravotní sestra a to má člověk takový kritický oko :-) ..ke mě se chovali všichni naprosto super..nikdy si nebazírovali na blbostech a všechno se dalo domluvit..jen mi tam bylo děsný vedro :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
4.6.11 11:27

já můžu doporučit -zachránili mi tam dítě.Ale pokud máš bezproblémové těhotenství a neočekávají se problémy a chceš si porod nějak „alternativně užít“,chceš ,aby se ti personál více osobně věnoval, radši běž do nějaké menší porodnice Neratovice apod.určitě tě porod po psychycké stránce nechají více vychutnat. U Apolináře zachranují životy mají přecpáno -takže tam není příliš rodinný přístup a otevřenost alternativním metodám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
4.6.11 11:28

rodila som tam minulý rok a prístup personálu výborný, nemožem si sťažovať. Sú to naozaj odborníci, pri porode sa ku mne chovali špičkovo, akoby som bola nejaká „celebrita“ :lol: Kvoli komplikáciam ma odrodil sám prednosta kliniky. Sú to fakt kapacity, takže za mňa jednoznačne ano :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
4.6.11 11:51

Já tam nerodila( Bulovka ) ale rodily tam moje 4 kamarádky a manželka bratrance dokonce 2×.Všechny byli spokojené,nikdo si na nic zásadního nestěžoval.Kráva sestra bude všude min. jedna ale na tom až tak nezáleží.Jak to tam vypadá také moc řešit nebudeš - věř mi :-) jde hlavně o ty doktory a ty jsou prý super.Já tam nešla,mám to daleko a přišlo mi to moc narvané ale na Bulovce jsou také super lékaři a péče,takže jsme se nebála.Do malé porodky bych nešla - neratovice,hořovice.Nikdy člověk neví kdyby začal rodit dřív tak aby byli vybaveni na záchranu miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101460
4.6.11 12:01
helenkanai píše:
Já tam nerodila( Bulovka ) ale rodily tam moje 4 kamarádky a manželka bratrance dokonce 2×.Všechny byli spokojené,nikdo si na nic zásadního nestěžoval.Kráva sestra bude všude min. jedna ale na tom až tak nezáleží.Jak to tam vypadá také moc řešit nebudeš - věř mi :-) jde hlavně o ty doktory a ty jsou prý super.Já tam nešla,mám to daleko a přišlo mi to moc narvané ale na Bulovce jsou také super lékaři a péče,takže jsme se nebála.Do malé porodky bych nešla - neratovice,hořovice.Nikdy člověk neví kdyby začal rodit dřív tak aby byli vybaveni na záchranu miminka.

Tak já bych řekla, že pokud by člověk začal rodit předčasně, tak vždycky může dojet do té velké… s rozběhlým porodem a kor předčasným ho nevyhodí a v termínu klidně může jet do malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
4.6.11 12:55

Ještě bych sem ráda napsala takovou moji zkušenost a doufám že mě tady zastánkyně malých okresních nem.neukamenují.Ale nějaký čas jsem pracovala V praze na novorozeneckém JIRP ve VFN a ty děti co k nám vozili z porodnic ve středočeském kraji ty byly kolikrát v opravdu hrozným stavu,a z velké části vinnou lékařů kteří neustále čekají že se stav zlepší ale pak ty mimča jezdili za minutu dvanáct,nebo nechávají rodičky zda by přeci jen neporodili přirozeně a pak jsou děti přidušený,nalokaný zkalený vody apod.Ale zase na druhou stranu někdo v těch porodnicích rodit musí a pokud je vše bez komplikací tak je to dobrý,ale běda když se vyskytne nějaký problém,proto je Apolinář možná tak narvaný a jde to tam jak na běžícím páse ale zase tam opravdu zachranují životy nejen miminek ale i matek. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
4.6.11 20:50

Ahoj, pokud mohu taky něco napsat … kolem sebe mám samé gynekology - kamarády -všichni mi doporučili Apolinář, Podolí, Motol - kde se budu cítit nejlépe, tam mám jít - Motol obr bludiště, Podolí cítila jsem se tam divně vyhrál Apolinář - porody 2 a oba naprosto super - nechtěla jsem protekci - nemám to ráda, ale když byla malá zaklíněná naštorc měla jsem to v záloze - nebylo potřeba. Přeju šťastný výběr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
4.6.11 21:11

Já rodila u Apolináře 2× a byla jsem spokojená…ALE…je pravda, že to jistojistě není porodnice domácího typu s prostředím podporující intimní atmosféru vlastního porodu. Je to opravdu především pracoviště, které se HLAVNĚ špičkově postará o komplikace u miminek nebo maminek. Bohužel se tam sice nesetkáš s extra osobním přístupem ani prostředím (je to trochu fabrika na děti :wink: ), ale personál i v tom fofru dělá maximum. Doktoři jsou neuvěřitelní profíci a přesto stále lidští a PA mezi porodními boxy někdy dokonce i běhají, přesto se ale stále usmívají a když už jde do tuhého, dokáží chytnout za ruku, dýchat s tebou jako pejsek a nakonec spolu i tlačíte :mrgreen: Pokud však nemáš žádné komplikace a máš představu komornějšího prostředí, zkus opravdu raději porodnici nějakou menší :kytka: APOLINÁŘ JE ALE JISTOTA :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková