Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dodatek:dítě by chtěl, ale bojí se, že ho neuživí, že bude starý otec, finanční situace, u mě zdraví…
Ja hledam argumenty i sama pro sebe.
A jediny duvod pro me je - aby si melo prvni dite s kým hrát a mělo někoho blízkého až tady nebudeme.
To by měl být snad nápad obou, ne? A ne, že na manžela vysypu argumenty, proč mít druhé dítě..
![]()
Mela jsem to stejne, nakonec kyvl, on nechtel poradne ani jedno, ted by ji nedal
pri zkouseni druheho uz tolik jako u prvni a to tak pred rokem tvrdil, ze druhy ne nebo rozhodne ne s nim
drzim palce at ho presvedcis ![]()
Já kdybych měla čekat na to, až se manžel vyjádří, tak ještě nemám ani jedno dítě
![]()
Každopádně, důvod, proč manžel chtěl druhé dítě byla jeho žárlivost. Měl pocit, že mám nějak moc volnosti, tak mi udělal mimi ![]()
(Za děti jsem samozřejmě šťastná, ale důvod, který nikdy nepřiznal, je na přesdržku)
He, u nás je to naopak, pán zatím se svými argumenty neuspěl a asi ještě dlouho neuspěje…možná nikdy ![]()
Nevím, jak bych to dělala, kdybych já moc chtěla a on ne
Asi bych to vzdala, než abych se doprošovala ![]()
Nikdy v životě nás nenapadlo, že bysme měli jen jedno dítě, takže jsme to nikdy neřešili. Druhé dítě přišlo nějak samo bez ptaní a je to boží. Mít jedno dítě je skvělé, ale mít dvě děti je fakt boží. A co teprve mít těch dětí víc! Těším se!!!
No a kolik mu je? Uživíte dvě děti i za zhoršené finanční situace? Jak jsi na tom zdravotně, ohrožovalo by tě těhotenství? Mně se ty jeho argumenty zdají docela logické. Kolik je prvnímu dítěti?
Já jsem přesvědčovat nemusela, druhé teda přišlo trochu dřív, než jsme plánovali, ale co už. Můj hlavní argument by byl, že bych nikdy, ale nikdy neudělala z dítěte dobrovolně jedináčka.
Já nejvíc argumentovala, že si budou hrát spolu, budou parťáci.
Nejlepší argument je 13 týden těhotenství, jako ted u nás
hodně velký šok pro nás oba ![]()
Oživuji…někdo další argumenty, proč mít druhé dítko. Manželovi se to teprve říct chystám, a důvod, že já chci asi nebude stačit ![]()
Chtěla jsem se zeptat, jaké jste použily/byste použily, přesvědčovací argumenty, proč si pořídit druhé dítě.