Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, tuto diskuzi jsem založila proto, že bych potřebovala poradit(pomoci) jak na přítele ohledně tématu těhotenství! S přítelem jsme spolu 5 let, já se starám celou dobu o jeho 2 děti, nyní 11 a 14 let. Oba kluci. Jsou u nás skoro pořád a mám je jako své děti.
Mě je 23 let a příteli 38, neměla jsem nikdy svoji rodinu, vychovávala mě babička a tak již delší dobu bych si ráda založila svoji. ![]()
JENŽE…Přítel má zřejmě nějaký komplex či co, sice by chtěl miminko, nejlépe holčičku, ale neustále to oddaluje a je to v nedohlednu.
Výmluvy typu:
1)Že by jsme to finančně neutáhli 2)Že nemám odpracováno těch 270 dní, aby byla výhodnější mateřská 3)Až za dva roky co jemu bude 40 a mě 25,aby to bylo na kulatiny.
Teď máme ušetřené penízky na miminko, mám již dávno odpracováno a teď je aktuální výmluva číslo 3.
Nejhorší na celé situaci je, že nám to začínají říkat všichni známý na návštěvách, tak co kdy budete tak vy čekat? Naši kluci mu říkají, „Tati, už by bylo na čase, aby jsme taky tomu malému byli co nejblíž.“
Přece jen 5 let, je 5 let. ![]()
Přítel totiž žije v představě, že si jednou po ukončení HA vrzneme a bude to, ale před těmi 5 lety jsem s ním otěhotněla a potratila(dvojčátka). Pořád jen poslouchám pokaždé samé výmluvy proč to nejde, vyloženě z toho cítím strach ze zodpovědnosti!
A co nejvíce mě mrzí je, když mi řekne, že ho prý tlačím do kouta a tlačím ho do toho. Já zcela chápu, že již 2 děti má a tak nikam nespěchá, ale je to sobecké podle mého názoru, tak já se mohu starat o jeho děti a o jeho matku a naše děti jsou v nedohlednu?? Strašně mě to jeho sobectví mrzí
a vím, že přes mé problémy to nebude hned a on to také ví.
Tudíž jsem se chtěla zeptat na Vaše zkušenosti a rady co s tím a jaký na to máte názor. Velice Vám za něj děkuji ![]()
To je tezky. zkuste si jeste promluvit a rict mu jak to vnimas ty ![]()
To jsem zkoušela a zkouším pořád, ale výsledky jsou pořád stejné…
![]()
Asi bych to nechala trochu uležet, POčkala bych třeba maximálně rok, nic ti neuteče, jsi mladá, ale pak bych si s ním vážně promluvila. Taky se totiž může stát, že ti bude 30 nebo víc( čas uteče jak voda), budeš pořád bezdětná, a rozejdete se, a no a ty s dalším chlapem už neotěhotníš…Třeba už další děti nechce, a bojí se ti to říct.
O tom jsme se bavili, on chce, ale jen jedno a holčičku a ano věkem se mohu zdát mladá, ale strašně moc toužím mít už dlouho svoje, přece jen se starám o „cizí“, tak mám nárok mít moje, ne?
Prostě, už mi z toho docela přeskakuje, jsem z toho nešťastná, vím, že mám na to být dobrá máma, uměla bych se postarat, jsem zdravotní sestra. pořád koukám do kočárků, čtu tady na serveru Deníčky a vážně se cítím, že bych MOC chtěla, já si tu zodpovědnost uvědomuji a už čekám dost dlouho, taky by mohl vyhovět on mě, ne? ![]()
@Safira77 neoddaluje to protože jste o ty dvojčátka přišli, a má strach, že by se to mohlo znovu stát, a neřekne to narovinu, ale má ty své výmluvy ![]()
@Safira77 píše:
O tom jsme se bavili, on chce, ale jen jedno a holčičku a ano věkem se mohu zdát mladá, ale strašně moc toužím mít už dlouho svoje, přece jen se starám o „cizí“, tak mám nárok mít moje, ne?Prostě, už mi z toho docela přeskakuje, jsem z toho nešťastná, vím, že mám na to být dobrá máma, uměla bych se postarat, jsem zdravotní sestra. pořád koukám do kočárků, čtu tady na serveru Deníčky a vážně se cítím, že bych MOC chtěla, já si tu zodpovědnost uvědomuji a už čekám dost dlouho, taky by mohl vyhovět on mě, ne?
To nemůžeš brát tak, že by ti on mohl vyhovět…Pokud se k dalšímu dítěti nemá, tak to budeš muset respektovat a nebo si najít jiného… ![]()
Nezlob se, ale me to spis pripada, ze deti nechce s tebou, jinak by se nevymlouval. Co treba svatba? Taky jsem takoveho jednoho mela, ale tezko rict jaky je ten tvuj. To byly porad vymluvy, ze se nechce vazat, kdz jsem mluvila o svatbe, pak se se mnou po 8 letech rozesel a do mesice si nasel jinou, vzal si ji a maj spolu 2 deti.
Jste spolu delší dobu, staráš se o děti, chtěla bys svoje… co začít svatbou? A dohodnout se, že za rok už do toho praštíte s miminem? Normálně bych si s ním sedla a veškeré pocity mu řekla i s tím, že ti přijde, že on další děti nechce. Ale že věděl, že jsi mladá, že svoji rodinu chtít budeš a že pokud by to neustále oddaloval, že je ti to moc líto, protože ho miluješ nadevše, ale že než prožít život bez svých dětí, tak se raději s ním rozejdeš a najdeš si chlapa, který bude chtít děti právě s tebou.
Taky mám chlapa, který se do ničeho nehrnul, tisíc výmluv, proč to teď nejde. Ale počkala jsem si, stálo to za to. Nakonec jsme měli dítě až po 9 letech našeho vztahu, ale nelituju. Nic mi neuteklo a věděla jsem, že s ním chci být a že nemá cenu ho nutit. Kdyby to bylo naopak, on chtěl děti a já se na to ještě necítila, taky by mě nějaký neustálý nátlak rozčiloval.
Já jsem taky měla nějaké problémy a věděla jsem, že otěhotnění nebude „na jeden prásk“, taky mě to hodně trápilo, myslela jsem na to často, ale když to nechtějí teď hned oba, tak se musí najít nějaký kompromis.
Pomalu ho na to připravuj, občas to připomeň, že bys hrozně chtěla, těšíš se na to a trápí tě to, že on to teď nechce. Přímo se ho taky zeptej, jestli vůbec chce mít ještě další děti, jestli to jeho odkládání není náhodou odkládání na „nikdy“ a tebe jen falešně neuklidňuje, abys teď dala pokoj. Ale pokud opravdu chce počkat jen rok, dva, tak bych ho netlačila.
Přesně tohle jsem mu řekla, že ho moc miluji, ale že pokud to chce takto, tak zůstaneme přáteli a že si najdu muže co mě bude milovat a co se mnou bude chtít děti. a víte co jsem na to slyšela? „Že ho vydírám a tlačím do kouta“! A v tu chvíli, co mu na to mám říct, no. Musím souhlasit s renda81, myslím, že oddalování ničemu nepomůže, myslím, že jsem to oddalovala již dlouho!
Prosím o zachování anonymity. Z důvodu, že sem může chodit od přítele jeho bývalá a nechci aby mě tu poznala.
Mě je přes 30 a přítelovi 38 let, má dvě děti, kluka a holku.Je to osudová láska.
Nechodíme spolu dlouho, ale dnes vím, že ho nechci nechat jít, jen proto, že já ještě nemám dítko a on má dvě. Vím, biologické hodiny tikají, nemůžu pořád čekat. Ještě jsme nemluvili spolu o tom, jestli bude ještě chtít 3 dítě. Ve 25 ti bych to tak neřešila.
@Safira77 musis si uvedomit, zda je pro tebe dulezitejsi on nebo dite - sice jsi mlada, ale kdyz po diteti touzis, tak vek nehraje roli. Ja bych cbtela nejdriv Si svatbu, do roka dite a kdyz on ne, tak bych ho nechala jit.
@Safira77 ještě si uvědom, jestli ho chceš nechat jít nebo ne.Taky už bych strašně ráda dítko, ale nechci aby ho měla jiná.