Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj snažilky,
tak jsem dneska ráno týden po vyvolávací injekci dostala MS, tzn. v úterý začínám brát clostilbegyt a pak hurá na inseminaci- první pokus. Samozřejmě všude čtu o nízké úspěšnosti a častějším potratům, tak jsem v nervech. Mám za sebou jedno zamlklého těhu v 7.týdnu po roce a čtvrt snažení, pak nás rovnou poslali do NATALartu a já se bojím, aby mi znovu nebylo smutno
Jakou máte zkušenost?
Hlavně se nenervuj dopředu. Úspěšnost inseminace je nízká. bez hormonů cca 10%, s hormony to bude lepší. Ale v Natalartu ti pomůžou, mám od nich 3 děti
Vždycky mi to trvalo 8 měsíců od doby, kdy jsem přišla a začala vyšetření
Držím palce a s úsměvem ![]()
@Tereza22 Ahoj ![]()
Uvidis, ze se vam zadari. My mame za sebou uz nekolik IUI, ale nezadarilo se. Ale problem je v mych hormonech, mam PCO Ale urcite nechci rict, ze se vam taky nezadari.
Znam hodne maminek, kterym prave IUI pomohla ![]()
Nas ale bohuzel ceka IVF.
Drzim palecky, at to vyjde ![]()
Příspěvek upraven 14.10.15 v 00:47
Díky moc za reakce! U nás je problém v obou- manžel má pomalejší spermie, já rozházené hormony. Přesto se to podařilo i přirozeně, ale jak říkám, po dost dlouhém snažení a navíc to nedopadlo. Tak snad teď budeme mile překvapeni
Vám šťastným gratuluju k potomkům ![]()
@Tereza22 Urcite se vam zadari
rika se, ze druha, treti inseminace jsou nejuspesnejsi ![]()
U vas se zadari hned, doktori vam pomuzou ![]()
My máme doma 2 a půl letého chlapečka. Chlapeček „je“ z časovaného pohlavního styku. Chtěli bychom druhé dítě, bohužel, nedaří se. Máme za sebou 6 pokusů ČPS a teď nás právě čeká inseminace.
@lucinenecka Nacasovany poh.styk, to zname taky
je super, ze vam to pomohlo
urcite se zadari i diky ty inseminaci ![]()
ja mam vzdycky takovou radost, kdyz se to nekomu konecne povede
da mi to novou silu bojovat. Je dobry vedet, ze to opravdu jde ![]()
drzim vsem palecky ![]()
Ahoj holky. Jsem tu nová. O miminko se snažíme 2 roky. Po roce a čtvrt jsem otěhotněla a bohužel vzápětí potratila. Jsem třičtvrtě roku od potratu a stále nic. Rohodli jsme se tedy pro kliniku umělé reprodukce. Jsme úplně na začátku. Odebrali nám krev, partnerovi spermiogram a příští týden jdu na ultrazvuk. Předpokládám, že se tedy příští týden dozvím výsledky a bude navrhnuto řešení. Pokud to bude inseminace, tak mě zajímá, jak dlouho budu čekat? Provedou mi ji hned? Děkuji za každou radu ![]()
Podle ovulace, kerá je tak 10 - 14 DC. třeba to stihnete ještě tenhle měsíc
Ale spíš ten příští.
Držím palce
Holky, muzu se i ja pridat s otazeckou? Chtela bych iui ze zamrazenych spermii, ve stredu jsme byli v car a doktorovi se 7% progresivne se pohybujich zda malo. Pritom v jinem car jsem nasla, ze k iui staci i jen 4% Hned do ivf s icsi se mi teda nechce, pri mrazeni byl spg dobry, tak jsem z toho v soku ![]()
Ahoj chtela bych se zeptat mame taky problem s otehotnenim a ceka nas inseminace ve me problem asi nebude ale priteli ma spomaleny sperma a bojim se ze se to neuchiti mate stim nejaka zvas skusenosti ted cekame jeste na jedny vysledky s imunologie diky za Odpovedi ![]()
Úspěšnost inseminace je asi 10%, jako u normálního styku. Pojišťovnou je hrazena asi 5× za rok, takže se připravte, že se to napoprvé nemusí podařit. Pro zlepšení pohyblivosti spermií existují vitamínové doplňky, pohledejte na internetu, mívají dobrý účinek.