Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, já jsem dle pokynů gynekoložky začala s Utrogestanem den po píchnutí Pregnylu, takže v den ovulace
Může zablokovat menstruaci, takže po ddvou týdnech test a pokud by byl pozitivní, tak nevysazovat.
Taky jsem slyšela že blokuje ovulaci..ale snad ti doktoři ví proč ho předepisují, ne? Já ho beru 18-25 den..při minulém zamlklém těhu jsem otěhotněla (bez utrošu) 21.den cyklu, tedy ovulaci jsem měla později..takže taky o jeho užívání nejsem uplně přesvědčená..
ale beru ho, no, doufám že to semnou doktor myslí dobře..
Před měsícem a půl jsem byla na laparoskopii a hysteroskopii s kontrolou průchodnosti vejcovodů. Vše bylo v pořádku. A na kontrole mi doktor řekl, že nemám v těle gestageny a napsal mi utrogestan.
Co si vzpomínám, tak utrogestan stačí začít brát pár dnů po ovulaci. Dva, tři dny. No ale teď už je to asi jedno.
@Karleon Přesně - stačí až pár dnů po. Pokud se měří bazální teplota, tak až je ovulace opravdu prokázaná, tzn. 3 dny vyšších teplot.
Já jsem utrogestan brala vždy od 20. DC. Tzn. pár dní po ovulaci. Po laparoskopii jsem ho měla brát 6 měsíců 20-25 DC. Nicméně z osobního přesvědčení jsem ho nevysazovala do 28 DC, kdy jsem dělala test. Když byl pozitivní, tak jsem pokračovala v braní.
Vždy jsem brala 1-1-1.
Ahoj
cyklus je +-35 a na upravení cyklu mam brat 19.-25.dc Utrogestan. Snažíme se o miminko dnes mi vyšel jasne pozitivní test. A jsem 18.dc. Kdy mam začít brat prášky?
Jaky test ti vysel pozitivni? Ovulacni? Zacit brat progesteron musis az po ovulaci
Tak nejak, 3-4 dny, pokud uz nechces delat dalsi testy, nebo pokud nemeris teplotu. Kdyz to bude o den pozdeji nez 1dpo, bude to lepsi nez o den driv.
Dobrý večer ženy. Omlouvám se, že zůstanu anonymní, ale je to tak pro mě lepší. Chtěla bych se zeptat na braní utrogestanu. Včera mi vyšel pozitivní ovulační test a dnes jsem začala brát utrogestan. Proto mám dotaz, zda by neměl uškodit případnému těhotenství a nebo jestli je možnost vůbec otěhotnět. Četla jsem, že je lepší brát utrogestan po ovulaci, protože jinak ji může zablokovat. Můj cyklus je co 30dní, takže ovulace vychází na dnešek. Celkem mě to zarazilo. Navíc bych se chtěla zeptat. Kdybych ho ještě vysadila, či ta jedna tabletka může uškodit nebo to nebude vadit. Děkuji za váš názor.