Arytmie, z čeho?

Anonymní
27.6.15 12:22

Arytmie, z čeho?

Celé těhotenství jsem trpěla na arytmii, srdce mi neustále bušilo jako šílené. Podstoupila jsem proto ultrazvuk srdce i EKG - tam vše pořádku, prostě jen silněji buší. Po porodu to samo přešlo, ale… teď po 4 měsících se to objevilo zničeho nic znovu. Beru železo a magnesium, jsem dost chudokrevná, trpěla jsem extrémní únavou, vyčerpáním, tablety ale pomohly, stav se o dost zlepšil. Teď zase, srdce buší jako splašené, únava, motání hlavy, občasné hučení v uších, bolí mě ruce i nohy. Nejhorší je, že ten tep neustále slyším. Mám problémy s pátěří od dětství. Často mě bolívají záda, mám z toho migrény. Asi před týdnem jsem se špatně pohla, ale samo to přestalo bolet. Myslíte že to může být z toho? Dost se bojím, že třeba budu mít infarkt, bývám s mimčem často sama :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16986
27.6.15 12:28

Nejlepsi bude doktor, ale pricinami arytmie mohou byt snizeny draslik i porucha stitne zlazy… Extremni unava, vycerpani a chudokrevnost by mohly byt take pridruzene k tomu snizenemu drasliku. Nejlepe obvodak a kompletni laborator :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
27.6.15 12:55

Mas fakt arytmie, tzn. nepravidelne buseni? nebo tachykardie (zrychlene), nebo to jen vnimas jako silne? POkud je spravne za „c“, tak to je psychika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
27.6.15 12:57

@AniNevim To je možné, že je to i ten draslík, byla bych tedy radši kdyby to bylo ono, než nějaký problém se srdcem 8o

@Pudloslava Aha, tak jsem to špatně pojmenovala, je to tachykardie, zrychleně mi buší a trvá to po celý den, i v noci to cítím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
27.6.15 12:58
@Ageleine píše:
@AniNevim To je možné, že je to i ten draslík, byla bych tedy radši kdyby to bylo ono, než nějaký problém se srdcem 8o@Pudloslava Aha, tak jsem to špatně pojmenovala, je to tachykardie, zrychleně mi buší a trvá to po celý den, i v noci to cítím :nevim:

kolik/min?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
27.6.15 12:58

Tak jsem se nenápadně prozradila, nechtěla jsem, aby si to tu přečetl někdo známý a strachoval se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
27.6.15 13:03

Tak kolem stovky, teď třeba 90, když jsem v klidu. Ale při námaze to bude asi více. Třeba když se zvednu, tak se mi i zamotá hlava. Je to hlavně nepříjemné teda…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
27.6.15 13:14

Přikláním se k Pudloslavě, také jsem byla na několika vyšetření srdce a vše v pořádku, pouze tachykardie..a výsledek??Úzkostná porucha..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
27.6.15 13:17

@coninka A je možné, že se to objeví tak jen zničeho nic? Jak jsem psala, 4 měsíce v pohodě, a to jsem měla spíš stres předtím, teď, jak už je s malým líp, více si hraje, není tak uplakaný, tak mi to začalo zase… Zničeho nic, jsem se ráno vzbudila a bylo to zpátky :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.6.15 13:56

Jestli jsi chudokrevná, je tachykardie běžná. A 100/min nic není, to mají někteří lidé v klidu (já) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.15 14:37
@Ageleine píše:
Tak kolem stovky, teď třeba 90, když jsem v klidu. Ale při námaze to bude asi více. Třeba když se zvednu, tak se mi i zamotá hlava. Je to hlavně nepříjemné teda…:-(

mně se srdce rozjede někdy přes den, častěji ale v noci a tep mám až kolem 160-180, někdy to samo přejde za chvíli, někdy tento stav přetrvává klidně i 2 hodiny, prosla jsem všemi vyštřeními a nic, lékaři skonstatovali, že to mám od stresu. Pak jsem tady na emiminu se dočetla, že na to pomáhá vyšší dávka magnesia, vyzkoušela jsem to a od té doby mám klid, kupodivu mi to zabralo, užívám magnesium v šumivých tabletách v dávce 375 mg magnésia, a beru 2 tablety ob den.

• Citovat
  • Upravit
43035
27.6.15 18:00
@Bábrdl píše:
Jestli jsi chudokrevná, je tachykardie běžná. A 100/min nic není, to mají někteří lidé v klidu (já) :lol:

ti, co moc nesportujou :-) cim lepsi kondice, tim nizsi klidovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.6.15 18:02
@Pudloslava píše:
ti, co moc nesportujou :-) cim lepsi kondice, tim nizsi klidovka.

To jí vím :-)

Necméně u mě to není trefa, já celkem sportuju. Běžně chodím denně pět kiláků, o víkendu i víc. Jóguju (chodím na jogu). I do posilovny se dostanu.

Jsem prostě nerv, nebo nevím :think:

edit: A taky jsem chudokrevná, to je asi podstatné. Jak jsem na tom se železem aktuálně, těžko říct. Vždycky, když mi zblednou vnitřky víček, koupím si tabletky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
28.6.15 10:30
edit: A taky jsem chudokrevná, to je asi podstatné. Jak jsem na tom se železem aktuálně, těžko říct. Vždycky, když mi zblednou vnitřky víček, koupím si tabletky :lol:

Volně prodejné tablety se železem? Praktická doktorka tě kvůli anémii nesleduje? To je špatné, ne? Projevuje se to i jinak, než bledými spojivkami? Slabost, únava, závratě, dušnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
28.6.15 13:21

Jde jednoznačně o zádá. Páteř je královna nerstva a ty bolesti zad jsou přímo spojeny s tím, co popisuješ. Rád ti ukážu, jak to vyléčit, ale vysvětlit tady to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí