Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nejlepsi bude doktor, ale pricinami arytmie mohou byt snizeny draslik i porucha stitne zlazy… Extremni unava, vycerpani a chudokrevnost by mohly byt take pridruzene k tomu snizenemu drasliku. Nejlepe obvodak a kompletni laborator ![]()
Mas fakt arytmie, tzn. nepravidelne buseni? nebo tachykardie (zrychlene), nebo to jen vnimas jako silne? POkud je spravne za „c“, tak to je psychika.
@AniNevim To je možné, že je to i ten draslík, byla bych tedy radši kdyby to bylo ono, než nějaký problém se srdcem ![]()
@Pudloslava Aha, tak jsem to špatně pojmenovala, je to tachykardie, zrychleně mi buší a trvá to po celý den, i v noci to cítím ![]()
@Ageleine píše:
@AniNevim To je možné, že je to i ten draslík, byla bych tedy radši kdyby to bylo ono, než nějaký problém se srdcem@Pudloslava Aha, tak jsem to špatně pojmenovala, je to tachykardie, zrychleně mi buší a trvá to po celý den, i v noci to cítím
kolik/min?
Tak jsem se nenápadně prozradila, nechtěla jsem, aby si to tu přečetl někdo známý a strachoval se ![]()
Tak kolem stovky, teď třeba 90, když jsem v klidu. Ale při námaze to bude asi více. Třeba když se zvednu, tak se mi i zamotá hlava. Je to hlavně nepříjemné teda…:-(
Přikláním se k Pudloslavě, také jsem byla na několika vyšetření srdce a vše v pořádku, pouze tachykardie..a výsledek??Úzkostná porucha..
@coninka A je možné, že se to objeví tak jen zničeho nic? Jak jsem psala, 4 měsíce v pohodě, a to jsem měla spíš stres předtím, teď, jak už je s malým líp, více si hraje, není tak uplakaný, tak mi to začalo zase… Zničeho nic, jsem se ráno vzbudila a bylo to zpátky ![]()
Jestli jsi chudokrevná, je tachykardie běžná. A 100/min nic není, to mají někteří lidé v klidu (já) ![]()
@Ageleine píše:
Tak kolem stovky, teď třeba 90, když jsem v klidu. Ale při námaze to bude asi více. Třeba když se zvednu, tak se mi i zamotá hlava. Je to hlavně nepříjemné teda…:-(
mně se srdce rozjede někdy přes den, častěji ale v noci a tep mám až kolem 160-180, někdy to samo přejde za chvíli, někdy tento stav přetrvává klidně i 2 hodiny, prosla jsem všemi vyštřeními a nic, lékaři skonstatovali, že to mám od stresu. Pak jsem tady na emiminu se dočetla, že na to pomáhá vyšší dávka magnesia, vyzkoušela jsem to a od té doby mám klid, kupodivu mi to zabralo, užívám magnesium v šumivých tabletách v dávce 375 mg magnésia, a beru 2 tablety ob den.
@Bábrdl píše:
Jestli jsi chudokrevná, je tachykardie běžná. A 100/min nic není, to mají někteří lidé v klidu (já)
ti, co moc nesportujou
cim lepsi kondice, tim nizsi klidovka.
@Pudloslava píše:
ti, co moc nesportujoucim lepsi kondice, tim nizsi klidovka.
To jí vím ![]()
Necméně u mě to není trefa, já celkem sportuju. Běžně chodím denně pět kiláků, o víkendu i víc. Jóguju (chodím na jogu). I do posilovny se dostanu.
Jsem prostě nerv, nebo nevím ![]()
edit: A taky jsem chudokrevná, to je asi podstatné. Jak jsem na tom se železem aktuálně, těžko říct. Vždycky, když mi zblednou vnitřky víček, koupím si tabletky ![]()
edit: A taky jsem chudokrevná, to je asi podstatné. Jak jsem na tom se železem aktuálně, těžko říct. Vždycky, když mi zblednou vnitřky víček, koupím si tabletky
Volně prodejné tablety se železem? Praktická doktorka tě kvůli anémii nesleduje? To je špatné, ne? Projevuje se to i jinak, než bledými spojivkami? Slabost, únava, závratě, dušnost?
Jde jednoznačně o zádá. Páteř je královna nerstva a ty bolesti zad jsou přímo spojeny s tím, co popisuješ. Rád ti ukážu, jak to vyléčit, ale vysvětlit tady to nejde.
Celé těhotenství jsem trpěla na arytmii, srdce mi neustále bušilo jako šílené. Podstoupila jsem proto ultrazvuk srdce i EKG - tam vše pořádku, prostě jen silněji buší. Po porodu to samo přešlo, ale… teď po 4 měsících se to objevilo zničeho nic znovu. Beru železo a magnesium, jsem dost chudokrevná, trpěla jsem extrémní únavou, vyčerpáním, tablety ale pomohly, stav se o dost zlepšil. Teď zase, srdce buší jako splašené, únava, motání hlavy, občasné hučení v uších, bolí mě ruce i nohy. Nejhorší je, že ten tep neustále slyším. Mám problémy s pátěří od dětství. Často mě bolívají záda, mám z toho migrény. Asi před týdnem jsem se špatně pohla, ale samo to přestalo bolet. Myslíte že to může být z toho? Dost se bojím, že třeba budu mít infarkt, bývám s mimčem často sama