Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím,
od rána šílím.
Začala mě svědit dlaň, ale jakým způsobem! Je drobet nateklá, děsně svědí, a když se podrbu, začne bolet. Na povrchu nic nemám, jen zarudnutí pod kůží. mám pocit, že se ta oblast zvětšuje. nemáte někdo zkušenost, čím to může být? mám doma fenistil gel, ale vůbec nepomáhá…zblázním se asi…
alergie nemám, nic mě nenapadá ![]()
dík, A.
A jaká, levá? Jestli levá, tak to je dobrý, to dostaneš nějaký peníze
.
@mooch
ajajaj je to pravá ![]()
horší je, že jako tu ruku potřebuju, a když s ní něco dělám, třeba jako na zahradě, v kuchyni, bolí to, je to celkem opruz…
@Andenne čekej výdaje. Jinak mně taky svědí, mám to popraskané, ale spíš bílé, není to oteklé. Prý je to atopický ekzím, musím mazat.
Hmm, tak to je pech ![]()
A nemas tam neco zarazenyho? Neco co neni moc vidět, třeba pichlaky od kaktusu nebo neco takoveho?
@vokishka
výdaje?
OMG, to mi chybělo, fakt…
ekzém mě mrzí, nicméně já nemám fakt žádný povrchový porušení, problém je někde uvnitř, tipla bych zánět, ale je to vůbec možný? jen tak z ničehonic?
právě že nic, kaktusy nemám
nic mě nepokousalo, bodlákům se vyhýbám…
i když dneska mě kousl do jazyka mravenec, zrzoun, už se vám to někdy stalo?
ale s dlaní to souviset nebude…
Příznaky zánětu karpálního tunelu
Mezi hlavní příznaky zánětu karpálního tunelu se řadí: bolest ve dlani a inervovaných prstech, porucha hybnosti svalů thenaru (palcový val) a jejich tuhnutí, mravenčení, brnění, pálení atd. Nejdříve bolest přichází hlavně v noci, člověk se probouzí s pocitem brnění I.-IV. prstu, které po rozhýbání a protřepání prstů zmizí. Později přicházejí bolesti a brnění i ve dne, jsou trvalé, mohou vyzařovat do lokte a paže a zhoršují se při zvednutí končetiny. Přidávají se poruchy hybnosti svalů palce a jejich atrofie, pacient pozoruje neobratnost při jemných úkonech (například nenavleče jehlu atd.). Syndrom karpálního tunelu může doprovázet také Raynaudův syndrom a suchost dlaní.
tohle to být nemůže?
@Andenne fenistil je slabý, může to být alergické, šla bych na alergo a jestli se to nedá vydržet tak i na pohotovost. Alergie se může zničehonic objevit i když alergická nejsi, nebo o tom nevíš.
Taky mě občas svědí i na dlani i když se tam ekzém neobjevuje, alergická jsem. Antihistaminika mi vždycky pomohly. Držím palce.
dík za tip, ale suchý dlaně nepociťuju…na karpální tunely trpí moje máma, tak snad tohle nebude počátek…ach, moje milované pletení
každopádně je tam dost psáno o bolesti, a to jako mě ta dlaň bolí, až když jí prostě MUSÍM podrbat…
nebo chytnu hrábě a hrabu.ale bolí to jen na tom zčervenalým místě…
ale děkuji ti ![]()
@badela
no tak je to první den, tak když se to do pondělka nezmění /v což doufám/, tak někam vyrazím…snad to nebude nic hroznýho…
každopádně jsme po neštovicích, a celou dobu říkám synkovi, když naříkal, že to svědí: Musíš si říkat - „To nesvědí, to nesvědí“ a přejde to…trochu mu to psychicky pomáhalo, ale u mě to nějak neplatí ![]()