Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, jdu si pro radu. Jsem na neschopence, snažíme se o miminko, ale doktorka mi řekla že mám přijít za půl roku když se nezadaří. Do práce se vrátit nechci, je to náročná práce jak psychická tak fyzická, už se tam vrátit nechci. Poprvé si ted dělám ovulační testy a chtěla bych počkat, pokud to výjde, abych se nemusela vzdávat práce a mohla jako těhotná zůstat na neschopence. Chtěla bych tomu dát tenhle cyklus a když se nezadaří, je možné že vážně už bude někde problém, potom bych si tedy neschopenku ukončit nechala a šla na ÚP nebo si našla jinou práci. Četla jsem, že na gynekologii se na IUI neschopenka nedává, riskovali byste a obvodačce řekli že vás budou čekat tato vyšetření pro podstoupení UIU a podobně, a že jste se s gynekoložkou domluvili že pokud to jde mužete zustat na neschopence od obvodacky? Snad chapete jak to myslim. Díky.
@Rivushka Záda. Ale řekla jsem jí, že je to lepší, a že až budu mít po masážích, nechám si to ukončit. Mě jde spíš o to, aby neproběhla nějaká komunikace mezi obvodackou a gynekolozkou, a neprasklo to.
@AromeT a proč myslíš, že budeš v těhotenství na neschopence??…myslím, že by byl v tomto případě najít si jinou práci…určitě bych nelhala
@AromeT já ti asi nerozumím. Jsi na neschopence, tak jsi nemocná, nebo proč máš neschopenku? Takhle kalkulovat dopředu se přeci nedá. Vždyť nevíš, jestli budeš na rizikovém, nebo ne a jestli vůbec teď otěhotníš. Být tebou, tak začnu hledat novou práci, nebo překousnout tuhle stávající než budeš mít dítě
@leny-b Protože to lze, být na neschopence, však nikdo neví jak vám je a když máte opravdu fyzicky náročnou práci tak v tom není problém.. ne? Teda aspon myslím.. ![]()
Taky bych hledala novou praci. navic IUI neni na neschopenku. ja byla na IUI trikrat a pak cele tehotenstvi normalne pracovala a dokonce jezdila na kole… tehotenstvi neni nemoc. tez bych nelhala. za tu ostudu ti to snad nestoji
Nehledě na to, před tím, než bys šla na IUI, by byly jiné vyšetření a pokud byste to tak to řekla u obvodní, tak myslím, že by si to ověřila, popř. rovnou zamítla…tam by šlo o neschopenku z jiného důvodu - jiná diagnoza
@AromeT píše:
@leny-b Protože to lze, být na neschopence, však nikdo neví jak vám je a když máte opravdu fyzicky náročnou práci tak v tom není problém.. ne? Teda aspon myslím..
Je, lékař si totiž musí vymyslet diagnózu a už to nedělají všichni (naštěstí). Navíc nechápu jak někdo může chtít jít dobrovolně na neschopenku a 9 měsíců doma trčet s omezenými vycházkami, to mi hlava fakt nebere ![]()
Asi máte pravdu.. já jen, že když ukončím neschopenku, a pak zaplatpanbuh otehotnim, to uz si jako tehotna normalni praci nenajdu ne?
to budu muset zustat na pracaku a být bez peněz ![]()
@AromeT opravdu jen myslíte, pro pracovní neschopnost musí být důvod, zdravotní důvod…to, že máte namáhavou práci není na neschopensku
Ahoj, ja bych to neriskovala. Znas to s temi bozimi mlyny? Kor pokud jsi clovek, ktery nad tim takhle uvazuje a ma z toho strach… tem veci vetsinou nevychazi tak jako oprsklym suverenum ![]()
Najdi si jinou práci a přestaň kalkulovat. Jestli všechno takhle řešíš, tak neni divu, že nemůžeš otěhotnět (pochopila jsem, že se snažíte cca půl roku, jestli ne, tak mě oprav). Hledej práci a hoď se do klidu proboha, nemysli na IUI a další blbosti, na které je ještě plno času.