Lhát doktorce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102860
24.6.15 15:31
@roksy25 píše:
Ale při hrubém porušení kázně může dostat výpověď, ne?

No, ne tak úplně, pouze v tomto případě a ten zas není tak jednoduché naplnit…

1. porušil-li zaměstnanec povinnost vyplývající z právních předpisů vztahujících se k jím vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
24.6.15 15:32

@DeTer a co by měla dělat dotyčná, když by jí lékař neschopenku nevystavil???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
24.6.15 15:33
@roksy25 píše:
Ale při hrubém porušení kázně může dostat výpověď, ne?

může..ale těhotenství není hrubé porušení kázně..navíc hrubé porušení se nedá jen tak „ušít“ ;)

• Citovat
  • Upravit
4462
@j.a.n.i1 píše:
Nebo narazíš na znalého doktora a sdělí ti, že tě má ze zákona (pokud děláš práci těhotným zakázanou) přeřadit zaměstnavatel a žádnou neschopenku ti nenapíše…

mám znalé doktry oba anikdo neměl s neschopenkou problém. Možná proto, že byli znalý? :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420

@j.a.n.i1 Tak to jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
24.6.15 15:35

@j.a.n.i1 tam by (tuším) muselo dojít ke skutkové podstatě trestného činu - např. by zaměstnankyně něco odcizila a bylo to hlášeno na PČR, tedy by se to vyšetřovalo…mám pravdu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
24.6.15 15:35
@leny-b píše:
@DeTer a co by měla dělat dotyčná, když by jí lékař neschopenku nevystavil???

takových prací je myslím mnoho. Ale fyzicky namáhavá práce mezi ně rozhodně nepatří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102860
24.6.15 15:36

@leny-b Nestačí aby se to vyšetřovalo, musela by být tím vyšetřováním prokázána její vina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
@verulicek píše:
může..ale těhotenství není hrubé porušení kázně..navíc hrubé porušení se nedá jen tak „ušít“ ;)
:mrgreen: já spíš myslela třeba případ, že by dotyčnou přeřadili a snažili by se jí za čas, dokázat porušení kázně, aby se jí zbavili..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
@DeTer píše:
mám znalé doktry oba anikdo neměl s neschopenkou problém. Možná proto, že byli znalý? :nevim: :think:

ty máš…ale co když právě jiná těhotná nemá??…co pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102860
24.6.15 15:38
@roksy25 píše: :mrgreen: já spíš myslela třeba případ, že by dotyčnou přeřadili a snažili by se jí za čas, dokázat porušení kázně, aby se jí zbavili..

No, ale to prokázat není jednoduché…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
24.6.15 15:39

@j.a.n.i1 To je dobře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
24.6.15 15:40
@leny-b píše:
ty máš…ale co když právě jiná těhotná nemá??…co pak?

pak nepůjde na neschopenku. Jednoduchý… A co jako? Jasně povinnost nemají, nidko to jako povinnost nebere a kolikrát je žena na neschopence jen po odeznění prvního trimetru a pak je třeba v práci, proč ne? Já jenom řikám, že široko daleko není tak znalý doktor, který by zravotnickému personálu (asi nemůžu a ani nechci mluvit za všechny - uznávám) řekl, nemáš kam být přeřazena tahej si tam lidičky sama. Třeba. Jenom příklad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102860
24.6.15 15:41
@DeTer píše:
pak nepůjde na neschopenku. Jednoduchý… A co jako? Jasně povinnost nemají, nidko to jako povinnost nebere a kolikrát je žena na neschopence jen po odeznění prvního trimetru a pak je třeba v práci, proč ne? Já jenom řikám, že široko daleko není tak znalý doktor, který by zravotnickému personálu (asi nemůžu a ani nechci mluvit za všechny - uznávám) řekl, nemáš kam být přeřazena tahej si tam lidičky sama. Třeba. Jenom příklad

No, ale třeba řekne, to, že se zaměstnavatel tváří, že místo nemá je jeho problém, má povinnost vám v takovém případě nechat za plný plat doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
24.6.15 15:45

@AromeT: Ja jsem teda nečetla celou diskuzi, ale to, že není problém jít a neschopenku v těhu - třeba můj gynekolog to neuznává a nenapíše každé ženě neschopenku jen tak. Ono je totiž pravda jedna věc - zaměstnavatel má POVINNOST při oznámení těhotenství Tě přeřadit na jinou práci tak, abys ji vykonávat mohla anebo Tě ponechat doma, ALE platit Ti plnou mzdu, když Ti takovou práci nemůže nabídnout…

Ono fakt každý Ti tu neschopenku v těhu nenapíše… těhotensví totiž není nemoc… (btw: jsem 26tt a pracuju :) ano, jsem v kanceláři, to uznávám, ale ikdybych nebyla, tak zaměstnavatel mi musí nabídnout něco jiného)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí