Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@verulicek Konečně někdo rozumný
Každá se tu, za ta léta co tu jsem, ohání 100%ním platem, když není zdravotní důvod pro PN, ale dosud jsem tu nenarazila na žádnou, která by to tak měla..
Příspěvek upraven 24.06.15 v 13:52
@mag píše:
@DeTer k te neschopnosti tě ale nikdo nutit nemůže, věřím, že pokud by taková pečovatelka odmítla na nemocenskou jít, tak by se ji vhodna práce rychle našla, ale proč, když je to takhle snadnější pro všechny.
samozřejmě, že při odmítnutí našla. Ale počítám realně. Aby mi dali neurčito tak v mém zaměstnání musím být 5 let ( prodlužují takhle smlouvy ) Pět let na další dítě čekat nehodlám. Takže budu na určito a nechám se přeřadit na ( většinou) méně platově ohodnocenou práci, budu ale v práci - souhlasím a takhle tam budu odpočívat pár měsíců, než mi ukončí smlouvu v lepším případě. V horším případě mě v tom nechají uvařit ( že sem si dovolila něco odmítat) dostanu padáka ještě dřív, nesplním lhůtu na PPM a ostrouhám taky…
I když nejsem absolutně tohohle zastáncem. VOlím v tomto případě cestu jednodušší, protože bych ráda, abych se měla po mateřké kam vrátit ( což je dneska taktéž důležité)
@verulicek píše:
jojo..já měla pod sebou těch pečovatelek 55 takže vím, o čem mluvíš.Holky jsem posílala na PN prakticky okamžitě, s nejvyšším vedením moc nebyla řeč..já sama jsem tam dělala dlouho těhotná, ale to jen proto, že jsem se nemusela „tahat“. Při tak napjatém personálním obsazení, jak ve většině zařízení je, je téměř nemožné, aby jedna polovinu věcí nedělala, protože by se pak nestíhalo
Věděla jsem, že víš o čem mluvím. Zlatě za tebe ![]()
@mag píše:
@verulicek ale určitě našla, co bys jinak s tou pečovatelskou dělala. Já chápu podfinancovost, ale pokud by trvala na tom, že do práce chodit bude, tak ji v tom těžko zamezíš a zároveň ji nemůžeš nutit zvedat těžká břemena.
Ty asi nechápeš, že pečovatelka je pečovatelka a nemůže s nima sedět v kanceláři, uklízet nebo že by šla rovnou na vedení?
A ještě jedna pro mě mnohem důkežitější věc je ta, že tě pak nějak,,dostanou´´ a nemáš se ani kam vrátit, odejdeš bez smlouvy, lhůti a ještě docela s potupou, jenom proto, že si ted chci dupnout ![]()
@radkka tak já jsem šla dobrovolně, na pracovišti hluk, a prašné prostředí 3. skupiny a psychická odolnost 2. kategorie… takže myslíš že by pro mě bylo lepší tam zustat těhotná?
@mag píše:
@verulicek ale určitě našla, co bys jinak s tou pečovatelskou dělala. Já chápu podfinancovost, ale pokud by trvala na tom, že do práce chodit bude, tak ji v tom těžko zamezíš a zároveň ji nemůžeš nutit zvedat těžká břemena.
asi takhle..já jsem byla dost rozumná co se týče těchto situací a dalo se se mnou vždy domluvit..Pokud by to byla jedna holka z dvanácti na oddělení, ještě by se to třeba nějak udělat dalo skrz práci jako takovou, nicméně by mi nemohla dělat noční - tam by byla sama a nikdo by jí nepomohl, navíc nejsem si úplně jistá, zda to zákon těhotným oficiálně povoluje)…tím, že by za ni někdo sloužil noční by mi ubyla pracovní síla ve službách na denních, jelikož u nás se jelo na vyrovnávací období - tedy nikdo nesměl nikdy sloužit přesčasy (neproplácelo se). Tudíž každou službu, kterou bych někomu dala navíc (v tomto případě minimálně tu noční) bych mu musela někde zase umazat a ten den bych měla lidí méně…nutno počítat samozřejmě s rezervou ještě na dovolené, nemoci a školení..nehledě na to, že ta dotyčná těhotná, kdyby se zrova vyskytovala v práci v ten „oslabený“ den, by tam udělala práce méně a ostatní by lítali jak hadr na holi. Je to věc nejvyššího vedení..Musel by se najmout další pracovník na zkrácený úvazek či DPČ. S čímž ale kolikrát ani to nejvyšší vedení nic neudělá, neboť pokud jste organizace, kterou zaštiťuje kraj, tak každá personální změna musí procházet sáhodlouhými debatami a řešeními papalášů na kraji, kteří ví prd, co se děje v reálu a proto se s nimi jedná pouze v nevyhnutelných případech
a představa, že by se personální změny takového rázu konaly několikrát do roka..no kdo nezažil, tak moc neví..věřím, že by tyto situace měli mít elegantnější řešení, bohužel na toto jsem kompetence neměla. Ale možná za pár let, až budu třeba mimo obor, o tom napíšu do nějakého odborného časopisu, ať mají zas lidi nad čím přemýšlet..protože je to nedostatek poměrně velký a veřejně přehlížený
![]()
@DeTer v té firmě není kam pokud nemam vzdělání na to abych dělala v kanceláři, je to lisovna s mnohotunovými lisy
@DeTer píše:
samozřejmě, že při odmítnutí našla. Ale počítám realně. Aby mi dali neurčito tak v mém zaměstnání musím být 5 let ( prodlužují takhle smlouvy ) Pět let na další dítě čekat nehodlám. Takže budu na určito a nechám se přeřadit na ( většinou) méně platově ohodnocenou práci, budu ale v práci - souhlasím a takhle tam budu odpočívat pár měsíců, než mi ukončí smlouvu v lepším případě. V horším případě mě v tom nechají uvařit ( že sem si dovolila něco odmítat) dostanu padáka ještě dřív, nesplním lhůtu na PPM a ostrouhám taky…
I když nejsem absolutně tohohle zastáncem. VOlím v tomto případě cestu jednodušší, protože bych ráda, abych se měla po mateřké kam vrátit ( což je dneska taktéž důležité)
hhh taky jsme měli podivně prodlužované smlouvy..na rok, pak dva, pak tři…no šest let se mi taky čekat nechtělo, ač jsem měla funkci dobrou a celkem mě to i bavilo. Ale z toho se nestřílí
najdu jinou
@verulicek ale ono když to vezmeš reálně. co by ta těhule dělala? Na ergo, rehabilitaci a já nevím co všechno nemá vzdělání. Většina pečovatelek je po kurzu z pracáku a víc šmitec a uklízečku by dělat nemohla. To už by mohla zstat tam, kde je. Ceou dobu narážím na to, že nejen v sociáních služnák, který se mě týkají osobně není prostě místo pro těhule, který mají na něco ze zákona nárok. a už vůbec by mohla ta těhule počítat s tím, že může do minulého pracoviště vrátit, jistě. Má na to nárok, ale tím plusy této varianty končí
@dituleska píše:
@DeTer v té firmě není kam pokud nemam vzdělání na to abych dělala v kanceláři, je to lisovna s mnohotunovými lisy
to máš to samé. Nejsi jediná. Mě to trošku pobouřilo, že přeci VŽDY SE RYCHLE místo najde. To je takový nesmysl, že mi vyrostly vlasy o půl metru za vteřinu..
Promiň, asi jsem vyjela ![]()
@DeTer píše:
Ty asi nechápeš, že pečovatelka je pečovatelka a nemůže s nima sedět v kanceláři, uklízet nebo že by šla rovnou na vedení?
A ještě jedna pro mě mnohem důkežitější věc je ta, že tě pak nějak,,dostanou´´ a nemáš se ani kam vrátit, odejdeš bez smlouvy, lhůti a ještě docela s potupou, jenom proto, že si ted chci dupnout
víš, jaké jediné řešení mě napadlo? Ale samozřejmě se mi ani trochu nelíbí, jen vím, že kdyby mi nějaká pečovatelka s dobou neurčitou přišla s tím, že zůstane makat…aby to papírově sedělo, musela bych počkat, až nějakému chudákovi v prádelně, pomocnici v kuchyni nebo uklizečkám uplyne doba určitá - a ač by byl ten člověk sebelepší, musela bych se s ním rozloučit, abych tam pak šoupla tu pečovatelku. A toho „chudáka“ bych ani neměla kde dočasně zaměstnat, jelikož by dle zákona neměl onen kurz aby mi splňoval sto osmičku ![]()
@verulicek píše:
hhh taky jsme měli podivně prodlužované smlouvy..na rok, pak dva, pak tři…no šest let se mi taky čekat nechtělo, ač jsem měla funkci dobrou a celkem mě to i bavilo. Ale z toho se nestřílínajdu jinou
taky tak. Naštěstí i když jsem ted DPP, pak budu mít normální hlavní tak to, že tam jsem půl roku nikoho nezajímá. I přesto, je tohle, firma´´ ze který kdybych ted odešla i přes smlouvu na určito, bych se tma mhla normálně vrátit
A ve třiceti si dítě pořizovat nebudu. To už budu znova na TRVALO v práci ![]()
@DeTer v pořádku nic se neděje… mě právě bělají vlasy když slyšim že jen nechci pracovat, do práce jsem nastoupila zpět když malé nebyli ani dva roky, ted čekám dvojčata a v tom prostředí vážně pracovat nechci, ani bych to tam dlouho nevydržela protože se tahají i 15 kilové bedny celou směnu a to neni nic moc ani bez těhotenství