Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ,neužívala jste některá ascorutin proti krvácení?Mě ho teď předepsali,ale v příbalovém letáku jsem vyčetla že se nesmí užívat v těhotensví.Můj dr má dovolenou tak zeptat se nemůžu
Je to blbost. Klidně ho můžeš. Netuším, proč to tam píšou, ptala jsem se na to na všech frontách.
Ascorutin se běžně předepisuje, já ho brala, tuším, 3× denně 2 tablety.
A hodně štěstí
.
užívala jsem v obou těhotenstvích. Nicméně v druhém mi ho napsali v nemocnici a moje dr mi pak doporučila koupit Přírodní C-mix.
Ascorutin je vitamín C v podstatě
Asocrutin je vit. C s rutinem - v těhotenství se může, ale prej to stejně žádnej smysl nemá, takže pokud se bojíš, klidně neber.
Také mi ho předepsali v nemocnici, kam jsem se dostavila s bolestmi v podbřišku a krvácením. Cpali mě tím horem dolem, bohužel nepomohlo.
Ale podstatné je že se opravdu může, takže buď v klidu,pa a hezký večer. Eva
Mě ho dávali jenom v nemocnici, takže bez příbalového letáku, radši… Ale mám zkušenost, že pokud u daného léku neexistují dostatečně průkazný nebo dokonce žádný studie ohledně dopadu na miminko (např. u mého oblíbeného Liotonu 100000), raději tam napíšou, že se nesmí. Mě taky v poradně předepsali Magne B6, kterýho jsem měla brát 6 tablet denně a přitom v příbalovém letáku psali, že pro těhule je maximální dávka 2 tablety, právě kvůli kombinaci s vitamínem B6. Po dotazu na doktora mi bylo řečeno, že je lepší vyšší dávka vitamínu, než riskovat předčasný rozběh kontrakcí…
S tím Ascorutinem je to asi podobně - brát ho je menší riziko než nebrat. Ale co vím, tak proti krvácení je to snad nejpoužívanější léčivo.