Ascorutin v těhotenství?

9216
2.7.09 19:33

Ascorutin v těhotenství?

Ahoj ,neužívala jste některá ascorutin proti krvácení?Mě ho teď předepsali,ale v příbalovém letáku jsem vyčetla že se nesmí užívat v těhotensví.Můj dr má dovolenou tak zeptat se nemůžu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14015
2.7.09 19:36

Je to blbost. Klidně ho můžeš. Netuším, proč to tam píšou, ptala jsem se na to na všech frontách.
Ascorutin se běžně předepisuje, já ho brala, tuším, 3× denně 2 tablety.

A hodně štěstí :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
2.7.09 19:36

užívala jsem v obou těhotenstvích. Nicméně v druhém mi ho napsali v nemocnici a moje dr mi pak doporučila koupit Přírodní C-mix.

Ascorutin je vitamín C v podstatě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
2.7.09 19:51

Asocrutin je vit. C s rutinem - v těhotenství se může, ale prej to stejně žádnej smysl nemá, takže pokud se bojíš, klidně neber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.7.09 19:54

Také mi ho předepsali v nemocnici, kam jsem se dostavila s bolestmi v podbřišku a krvácením. Cpali mě tím horem dolem, bohužel nepomohlo.
Ale podstatné je že se opravdu může, takže buď v klidu,pa a hezký večer. Eva

• Citovat
  • Upravit
9216
3.7.09 06:42

díky všem za odpovědi.Budu brát dál, vy:,–(it bych se bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
3.7.09 09:55

Mě ho dávali jenom v nemocnici, takže bez příbalového letáku, radši… Ale mám zkušenost, že pokud u daného léku neexistují dostatečně průkazný nebo dokonce žádný studie ohledně dopadu na miminko (např. u mého oblíbeného Liotonu 100000), raději tam napíšou, že se nesmí. Mě taky v poradně předepsali Magne B6, kterýho jsem měla brát 6 tablet denně a přitom v příbalovém letáku psali, že pro těhule je maximální dávka 2 tablety, právě kvůli kombinaci s vitamínem B6. Po dotazu na doktora mi bylo řečeno, že je lepší vyšší dávka vitamínu, než riskovat předčasný rozběh kontrakcí…
S tím Ascorutinem je to asi podobně - brát ho je menší riziko než nebrat. Ale co vím, tak proti krvácení je to snad nejpoužívanější léčivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí