Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Vojteska84 tu Lydia. Vdaka ze si sa ozvala. Od utorka na Teba myslim, co je asi s Tebou. Normalne som sa kvoli Tebe sem zaregistrovala, nech Ti mozem napisat a tu hned sprava od Teba. Mrzi ma, cim vsetkym si si musela prejst.
U pana docenta som si vsimla, ze je vacsinou vo vyjadreniach pomerne opatrny, takze kym je ochotny to skusit tak by som „hul“ nelamala. A Tvoja 4 centimetrova maternica uz predsa jedno uzasne dietko donosila (este dobre, ze Ti vtedy nikto nepovedal, ze je to nemozne).
Na druhej strane by bolo celkom pochopitelne, ak by si sa rozhodla, ze uz radsej riskovat nebudes… Ved uvidis sama, ako to budes vnimat v oktobri. V kazdom pripade drzim palce a prajem co najskorsie uzdravenie.
ps-u mna druha HSK dobra, napriek tomu, ze bola sliznica predtym riadne „zrasovana“ a museli pri prvej HSK dost odstranovat, ziadne nove zrasty sa nevytvorili, takze teraz este dva cykly hormonov a potom mozme skusat ak chceme. Takze tiez taky maly zazrak, kedze som vlastne bola rok bez menstruacie s brutalnymi bolestami…
ps2-@ mile damy, ktore ste tuto diskusiu zalozili a pravidelne ci menej pravidelne do nej prispievali, patri Vam moje velke DAKUJEM.
Len vdaka informaciam, ktore su tu, som sa odhodlala ist k MM.
Ahojte. Ja sa hlasim po skoro pol roku, bola som 2× u MM. Najlepsi doktor na svete, vazne.
1hsk zrasty, hyalobarier fel, 2 hsk len nejaky maly zrast. Odporucil ivf, manzel nechce ist ![]()
Menzes ako taky mam, chodim na meranie sliznice, uz bola aj 6,6 mm, nemala som ovulku. Teraz som na 11 dc mala ovulku a sliznica len 5 mm.
Od buducej ms mi chce dat aj clostibelgyt, ale ze ten este zmensuje sliznicu. Neviem, uvidim. Ďakujem Vam za tuto skupinku a verim, ze sa kazda dockame dalsieho babatka
Tak já minulý měsíc dobrala hormony (estrofem a duphaston), tento měsíc bez hormonů a menses bez nich nikde
už nevím, co mám dělat. Doktorka mi opět předepsala estrofem a duphaston, ale na internetu jsem se dočetla, že to funguje jako antikoncepce a blokuje to ovulaci. My se snažíme o mimčo. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Ještě jsem zapomněla napsat, že menses nepřišla kvůli nízké sliznici. Nesetkala jste se s tím některá? Trápí mě, že se opět neřeší příčina, ale zase se jen predepisi hormony. ![]()
@Lola16 Ahoj, s nízkou sliznicí jsem měla problém ještě před Ashermanem. Nepomohly mi hormony (Duphaston) ani bylinky (kontryhel) a příčinu také nezjišťovali.
Zadařilo se díky měření folíků při sliznici pouhých 3 mm! Doktorka tomu nemohla uvěřit. Asi to chce prostě čas… Vím, že jsem Ti moc neporadila, ale otěhotnět jde i s tímto problémem.
@Vojteska84
Pomohla
děkuji za povzbuzení
fak budu doufat, že to vyjde. ![]()
Ahojky holky,
bohužel jsem nejspíš další adeptka na AS.. Moc děkuji za tuto diskuzi, která mi otevřela oči. Díky vám jsem si uvědomila, co je nejspíše příčina mých problémů. 19.7. jsem objednaná k MM na konzultaci a určitě mě nemine HSK. Jsem velice zvědavá, jak moje děloha vypadá. Aspoň chci už konečně vědět na čem jsem.
Můj příběh začal celkem klasicky.. Po porodu dcery v červnu 2014 mě museli uspat, aby ze mě dostali přirostlou placentu. Dost jsem krvácela a následující den jsem dostala i transfuzi krve. Měsíc po porodu z důvodu přítomnosti reziduí mě tak důkladně vyčistili, že jsem do teď nedostala menstruaci
Kojila jsem téměř rok a půl, tak jsem bohužel dlouho netušila, že je něco v nepořádku..
Jsem tak ráda za tuto skupinku
Děkuji za Vaše příběhy a rady. Po svých zkušenostech již nemám důvěru k lékařům v nemocnici u nás ve městě, tak jsem vděčná za kontakt a všechny Vaše doporučení na pana doktora MM.
Přeji všem ať se zadaří a ať se dočkáte svých vytoužených miminek ![]()
I já bych si pro svou dceru přála sourozence..
Ahoj holky, celou diskuzi jsem přečetla a slibila jsem si, ze jestli mé těhotenství dopadne dobře, tak to napíšu, ať vás všechny podpořím.
Ve svých třiceti letech jsem poprvé otěhotněla a vůbec mě nenapadlo, že to nedopadne dobře. V 6.tt se zjistilo zamlklé, šla jsem na vyčištění. Obrečela jsem dost hystericky, ale to jsem nevěděla, co mě ještě čeka…
Za tři měsíce jsem otěhotněla znovu, ale znovu zamlklé v 8.tt. opět jsem šla na vyčištění a protože se na kontrole zjistilo, že se to nepodařilo, šla jsem podruhé i s asistencí primáře. Bohužel se to chlapíkům ze Vsetína nepodařilo ani na podruhé. Docházela jsem 2 měsíce co týden ke svému gynekologovi, který operatery omlouval, na kontrolu HCG, které prej klesalo. Věřila jsem, co dělá, i když jsem neměla 5 měsíců menstruaci. Došla mi trpělivost a objednala jsem se k jinému doktorovi, který rozpoznal zamlklé 8 tt (po te době!!!). Po pár dnech jsem dostala silné křeče do podbříšku a na druhy den už jsem byla na sále. Museli vypalovat elektrickou pájkou a od te doby jsem se trapila se srůsty… Co to vlastně je? Už vím…
Za rok a půl jsem šla na rozrušení srůstů, za další rok asi biochemické těhotenství a zaplacená dovolená v Thajsku, nervy aby to nebylo mimoděložní…Za dalšího půl roku jsem byla odeslána na IVF do Zlína, kde se mi pokoušeli udělat ambulantní kontrolu dělohy, nedostali se ani přes hrdlo. Doporučovali mi, ať začneme uvažovat o náhradním mateřství. Mimochodem jsme se ještě zeptali, kdo je v republice schopný se pokusit tu moji dělohu nějak „rozchodit“. Byl nám doporučen primář Eim z Vyškova (jsem mu neskonale vděčná). Podstoupila jsem operaci dělohy, která byla srostlá ve tvaru znaku Mercedesu (podle slov primaře). Šoupl mi tam dvě nitroděložní tělíska, ať případné srůsty rozrušují (po třech měsících intenzivního krvácení mi je vyndal). Na kontrole mi sdělil, že jsem ok a já změnila práci a do jednoho roku ve svých 35 letech otěhotněla. Ani já ani můj gynekolog tomu nechtěl uvěřit. Špinila jsem do 16 tt, bolelo mě břicho, od šestého měsíce jsem musela ležet, protože se mi zkracoval čípek, malá se mi neotočila (po třech hodinách pokusu o přirozený porod, musela jít císařem), částečně přirostlá placenta…Nic jsem nevzdala a vyšlo to!!! I když naše vítezství – Viktorka je zlobivka, tak si vždycky řeknu : tak si zlob, ale hlavně, že si tady s náma. Tak nevěšte hlavu, nevzdávejte se!
@Beruse23 hodně povzbudivý příběh????, příroda dokáže zázraky a tahle diskuze je k nezaplacení jednak ohledně zkušeností holek, ale taky díky těmto příběhům s dobrým koncem???? Obrovská gratulace k holcicce!!!
Nevím proč se mi místo smajliku vkladaji otazniky
,ty tam nepatri!!!
Ahoj dievčatá, možno to tu už v diskusii padlo…ale kedy po dobratí estrofemu a duphastonu vám prišla menštruácia? Ja dnes už piaty deň a nič, tehotná samozrejme nemôžem byť, šestonedelie po zákroku sme dodržali 200%ne…snažím sa byť optimistická, ale…no veď to samy poznáte. ![]()
@e-lya mě menstrulace přišla vždy do 3 dnů. Tento měsíc už čekám skoro týden a pořád nic. Jsem už u toho špatná. Chci se tě zeptat, jestli ti to tvoje Doktorka dala na úpravu cyklu? Nevíte někdo, jestli jde s touto kombinací otěhotnět???
@e-lya Ahoj já v prvním cyklu po HSK 3. den. Teď ve druhém už nic, jen hodně nepříjemný křeče v břiše. ![]()
U mňa nakoniec došli po 9 dňoch od vysadenia Duphastonu. Už som ani nedúfala.
Tak držím palce nech prídu.
@e-lya tak jsem se nakonec také dočkala a menses přišla po 15 dnech po vysazení duphastonu. Já už si myslela, že je to po gynexu a tělo se dává do kupy, ale na internetu jsem se dočetla, že klidně může být až takhle pozdě reakce těla po dobrání duphastonu.