Ashermanův syndrom

• Fotoalbum (21)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
68
18.4.17 20:06

Ahoj holky, tak mám po druhé hsk u MM. Děloha, která byla průchodná ani ne z 10% je teď úplně v pořádku. Sice jsem teď do menzes dostala opět hormony, ale hned po se můžeme snažit o mimi. Mám obrovskou radost! Tam, kde nade mnou lámali hůl a říkali, jak už mi není pomoci, on dal vše do pořádku. A stačily mu dva zákroky. Za mě to je úžasný doktor, kapacita a člověk na svém místě. Teď už Jen, aby se nám zařadilo hned, jako to bylo s dcerou :) na vás holky moc myslím. Ať miminka donosíte v pořádku. A dejte vědět, jak se vám daří. Děkuji za vaše rady a podporu. Nebýt této diskuse tak naivně věřím, že s tím nic nejde udělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.17 08:18

@Lola16 Tak to jsou skvele zpravy! Verim, ze se po hormonech brzy zadari a bude krasne mimco :palec: Urcite pak dej vedet taky. Ja ted 25+2 zatim snad dobry. Dvakrat jsem mela mirne spineni, ale na utz vsechno v poradku, tak verime, ze jeste snad dlouho vydrzime :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
20.4.17 12:36

@Lola16 - velká gratulace!!!:) je to uzasna zprava:) držím i nadále palce…
U nás střídavě oblačno. jsem v 17 tt a jsou to trochu nervy. Malá se zdá na utz menší, navíc mám velmi neobvyklé protilátky v krvi. Myslím můj jediný nástroj, co s tím dělat, je pozitivně myslet. Což se nedaří vždy. Musím na tom ještě zapracovat…Sílu mi dodává i vědomí, že spousta holek s AS donosila zdravá miminka! Prostě to dáme! Holky, mějte se fajn, hezky den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
20.4.17 14:54

@sedmokráska a @Xuan holky, pořád na vás myslím. Vše bude v pořádku a miminka krásně donosíte a porodite :hug:
Moc děkuji za gratulace. Nam to udělalo obrovskou radost. Takové zprávy jsem nečekala. Pořád mě láká si diskuzi přečíst celou ještě jednou, ale na druhou stranu si říkám, jestli nebude lepší na to nemyslet, už to neřešit a počkat jak to bude ;) velký dík patří této diskusi. Nebýt jí, tak slepě věřím, ze uz není žádná naděje a ani řešení… díky!!! :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.4.17 22:05

Ahoj holky, už mám termín u MM a předpokládám, že mi pošle na HSK, kde potvrdí AS. Chtěla bych se vás zeptat, jaký bude postup a jak dlouho jste čekaly na HSK? Budu muset nedříve na ambulanci k Apolináři (např. pro papíry k předoperačnímu vyšetření), než mě na zákrok objednají nebo to zprostředkuje MM? Mám to do Prahy celkem daleko, takže každá cesta tam je tak trochu výprava. Díky a hezký víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
22.4.17 08:05

@Vojteska84 pokud tě bude posílat na HSK, tak ti veškeré papíry dá hned v ten den toho vyšetření. takže příště už pojedeš do Prahy rovnou na HSK. Já na 1. HSK čekala 3 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.17 13:13

@Vojteska84 Super, ze ses objednala :) S tema papirama jsem to, myslim, mela stejne, jak psala @josinka . MM ti da zadanku, s tou si dojdes k obvodni doktorce. Ta mi nabrala krev a poslala jeste na EKG, pak sepsala zpravu a prilozila EKG krivku. S tim pak az rovnou rano pred zakrokem jdes k Apolinari. Drzim palecky, at to dobre dpadne :) Dej pak kdyz tak vedet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
2.5.17 13:17

Ahoj holky, dlouho jsem nic nenapsala, ale chtela bych vas taky povzbudit. Prvni dite z IVF po 5 letech snazeni, pak revize po porodu a asherman, 3× hysteroskopie, sliznice porad kolem 5 mm, takze nic moc, a s temi predchozimi problemy bylo receno, ze nejspis uz neotehotnim. Nastoupila jsem po materske do prace a do 2 mesicu otehotnela..a uplne prirozene!!! ted jsem 25 tt, tak jsem vam chtela napsat dalsi pozitivni pripad s ashermannem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.5.17 14:55

@Nadena úžasné. gratulace. holt psychika je mocná čarodějka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
3.5.17 07:26

@josinka moc diky, hlavne opravdu otehotnet s ashermanem se da i pri jinych problemech, takze holky, trpelivost, urcite to prijde, ta sliznice nehraje asi az takovou roli, jaka se ji prisuzuje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.17 13:22

Ahoj holky, tak MM potvrdil Ashermana a 6. června jdu na první HSK + remodelaci dělohy (rovnou pod narkózou) a za měsíc na druhou. Trochu mě překvapil, když mi hned po té druhé doporučil IVF. Myslela jsem, že bychom nejdřív zkusili IUI nebo folikulometrii (díky té mám syna), ale prý není na co čekat. Dal Vám taky takové doporučení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
13.5.17 14:26

@Vojteska84 ano mě také doporučil IVF. Ale záleží na dané situaci. Díky Ashermanovi mám neprůchodný jeden vejcovod a pravou část dělohy dost zjizvenou. levou stranu mám zcela zdravou. Takže u mě je IVF jasná volba pro přesné zavedení embrya.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
16.5.17 19:18

@Vojteska84 ahoj. Nam MM doporučil ještě měsíc dobrat hormony (estrofem a duphaston) a po menses se začít snažit. Ta mi skončila teď o víkendu. Takže teď jsem plná očekávání a mám strach ze zklamání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.17 10:42

Ahoj holky, ahoj Livia (snad Ti nekomolím jméno), doufám, že tvá HSK byla OK, že jsi dobře dojela tu dlouhou cestu domů a přeji, ať vyjde i to druhé mimčo. U mě došlo k propíchnutí dělohy a strávila jsem 24 hod na JIP. MM za mnou dokonce 2× přišel a moc pozitivní nebyl. Kromě neprůchodných vejcovodů a ashermana mám bohužel i extrémně malou dělohu (asi 4 cm?!). Vůbec nechápal, jak jsem mohla s tímhle donosit dítě. Jestli chci dál bojovat, zkusí to prý znovu v říjnu. Teď se snažím nějak se sebrat a začít fungovat. Vám ostatním přeji, ať se brzy zadaří, a máte doma zdravá, krásná miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.17 10:42

Ahoj holky, ahoj Livia (snad Ti nekomolím jméno), doufám, že tvá HSK byla OK, že jsi dobře dojela tu dlouhou cestu domů a přeji, ať vyjde i to druhé mimčo. U mě došlo k propíchnutí dělohy a strávila jsem 24 hod na JIP. MM za mnou dokonce 2× přišel a moc pozitivní nebyl. Kromě neprůchodných vejcovodů a ashermana mám bohužel i extrémně malou dělohu (asi 4 cm?!). Vůbec nechápal, jak jsem mohla s tímhle donosit dítě. Jestli chci dál bojovat, zkusí to prý znovu v říjnu. Teď se snažím nějak se sebrat a začít fungovat. Vám ostatním přeji, ať se brzy zadaří, a máte doma zdravá, krásná miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí