Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4
9.8.17 21:42

@Lola16 Tak sa teším s Tebou :palec:
15 dní je už fakt o nervy. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
16.8.17 11:52

Znovu je zpět AS

Ahoj holky, tak pred cca třema rokama jsem byla u Dr Mary na HSK s poderzenim na srusty. Ty se potvrdily a pan doktor je rozrusil. Nasledne jsem otěhotněla a narodil senmi v 30tt chlapeček. Nyni má 22 měsíců. A rekli jsme si ze bynjsme. začali zkoušet další miminko. Návštěva u meho gynekologa znela ze srusty jsou nejspíše znovu :( takze dneska jsem byla na kontrolní HSK v Olomouci a dle propuštěci zprávy „dutina delozni s četnými adhezemi, turbalni usti nevidět. Pomoci kyrety rozruseny adheze“ jsem z toho špatná :( nevim jeslti vůbec jsou pruchozi vejcovody. A dr rikala ze asi bude lepsi dat tělísko. To ja nechci. Takže se asi budu muset objednat znovu do prahy k dr Marovi. Jsem z toho všeho smutná a nastavana a bezradná. Zase asi cely koloběh jako před prvnim těhotenstvim :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
18.8.17 14:21

@Linaka to mi je moc líto!!! Přeji, aby jsi měla brzo termín v praze a šlo vše hladce. Ať jsi brzo v pořádku a dej o sobě vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
5.9.17 18:27

@Lola16 děkuji za podporu. Na konzultaci k MM jdu příští středu, tak jsem zvědavá, ale vlastně ani nevím na co. Protože vím že srusty mám a neni jich málo, takže postup je jasný. Jen doufám, že termín HSK bude brzy a že nebudu muset na další, ale i to si myslím že me nemine :( Spíš se bojím vyroku co MM řekne jak to tam ve vnitř hrozně vypadá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
8.9.17 14:49

Holky, pokud by behem hys. rozrusili srusty, jaka je pravdepodobnost, ze to zase sroste a za jak dlouho? Mam navic jeste odstranenou prepazku, takze moje deloha ma jakesi sva rohy, kde to prave srusta (uterus bicornus, deloha srdciteho tvaru). Ashermanuv syndrom nejspis jako nasledek revize delohy, po te uz 5 embryo transferu a nic. Mam sanci, ze se to zlepsi, nebo se to furt vraci? Diik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.17 13:46

@Mahaena ono se to asi da tezko rict obecne. Nekomu se to treba nesroste, pokud se po rozruseni srustu obnovi hezky sliznice a bude normalne rust, tak je to v pohode a srusty nehrozi. Mne se bohuzel nikdy poradne neobnovovala a vzdy pri nasledne hysteroskopii se nove srusty nasly. A to jsem jich mela 6! Je asi dobre hned po zakroku brat hormony na rust sliznice, snad zaberou a bude to ok. A taky je samozrejme dobre, kdyz ti hysterpskopii dela nekdo zkusenej, jako napriklsd. Dr. Mara u Apolinare :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.17 13:54

Jo a jeste do teto diskuze dluzim konec naseho pribehu. Vim, ze kdyz jsem procitala ty stare prispevky a pak nekdo prestal psat, zajimalo me, jak to dopadli a nic.
Takze u mne, i pres slabou sliznici, se povedlo po 13 letech prirozene otehotnet. Tehotenstvi bylo od zacatku rizikove - placenta praevia a accreta. Hospitalizace od 25tt, akutni cisar pro masivni krvaceni a odtok plodove vody ve 26+6tt. Diky uzasnemu doktorovi jsme obe prezily :) Dnes ma Anicka 4,5 mesice biologicky, 6 tydnu korigovane. Je skvela a moc sikovna. Trapi nas jen prdiky a trochu to kojeni, ale jinak je krasna :srdce: Jo a jeste zbytek placenty v delize, ale to zatim neresime, mam prijit na ko za pul roku. Dekuji vsem i v teto diskuzi za podporu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
10.9.17 19:32

@sedmokráska no, tak prasky jsem pak brala jen jeden cyklus, ted uz zase ne. Cekaji me lazne, tak to treba pomuze… jak jsi si zaridila dalsi hysteroshopii? Jen si o ni reknes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
11.9.17 15:05

@sedmokráska jeeee! Obrovská gratulace! Anička je krásná. Taky se těším, až vám sem napíšu, že i u nás se zadarilo… zatím poradpořád čekáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.17 15:41

@Mahaena ja jsem brala 3 cykly, ale nepomohlo to. Sliznice moc nerostla :( Lazne jsou urcite skvele. Snad pomuzou lepe nez prasky. To jsem nezkousela. Dalsi hysteroskopie jsem vzdy iniciovala ja, tak, ze jsem se objednala primo do poradny v nemocnici (k prof. Kuzelovi), nebo nejlepe emailem doc. Marovi na myom@seznam.cz U nej se sice konzultace plati, ale zase je skvelej. Emailem jsme v kontaktu porad, prestoze od moji prvni a jedina konzultace v jeho soukrome poradne uz uplynuly vic nez 2 roky. Konzultoval se mnou i tehotenstvi prestoze to neni jeho parketa. Operuje a pusobi u Apolinare.

@Lola16 Dekuji a drzim palecky, at to taky vyjde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
3.10.17 09:45

Krásný den, taky se přidávám k diskusi.Po UPT a následné revizi v loňském říjnu, jsem si počkala 10 týdnu na první ms, nepomohla ani vyvolávačka. První ms byla hodně silná a já si říkala, že snad bude všechno ok.Ale velký omyl.Ani po devíti měsících stále nejsem těhotná a to s plodností opravdu nemám problém a partner je taky v pořádku. Zato mám stále slabší ms a stále hrozně nafouklé břicho, hlavně v době kolem ní. Navíc doktorka našla na UTZ nad čípkem cosi, co se jí nezdálo. Teď mě čeká v CAR utz pomocí kontrastní látky, kde by případné srůsty měly být vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
5.10.17 12:56

Mé milé, dlužím Vám konec svého příběhu. Jak jsem zde psala, v lednu tohoto roku jsem zázračně otěhotněla. Termín porodu byl konec září. Bohužel ve 21. tt jsem potratila. Tento smutný závěr těhotenství neměl nic společného s Ashermanem! Dle následného genetického vyšetření se jednalo o chromozomální vadu způsobující postižení plodu neslučitelné se životem. Dle Mudr Žižky, který mě vyšetřoval, mě potrat/porod v tomto pokročilém stádiu těhotenství vyléčil z Ashermana. Byla to velmi bolestná zkušenost, nicméně jsem vděčná…za těch několik měsíců těhotentví, paradoxně i za ten děsivý zážitek porodu i za opětovné získání zdravé dělohy…budeme se asi znovu pokoušet o miminko…ač moje obavy jsou velké a pocity rozporuplné…mějte se krásně a všem moc držím palce a přeju zdraví pro vás i vaše miminka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
5.10.17 14:27

@Xuan je mi lito, ze jsi si tim musela projit - mam podobnou zkusenost a je pekelne bolestna. Drzim palce, at uz te ted ceka jen to dobre!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
17.10.17 21:12

Ahojte, tak sa aj ja ozyvam po vyse pol roku,
2 hsk za sebou, docent Mara mi velmi velmi pomohol. 3-roky som nemala ziadnu ms,
Teraz mi chodi ms pravidelne kazdych 28 dni.
Sliznica bez liekov je okolo 6,5 mm
Na druhy tyzden sa chceme objednat do car reprogenesis do brna a dufame, ze nam tam pomozu, chodi tam niekto?
Dcerku mam este pred ashermanom.
Drzim Vam vsetky palce, sledujem vas a myslim na vas, DAKUJEM za tuto skupinku, keby nebola, tak by som o panovi docentovi Marovi ani nevedela, jemu vdacim za vsetko a vam
DAKUJEM :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
19.10.17 23:41

Ahoj holky, v úterý 24.10. jsem objednaná na druhou HSK k MM. Nebude tam náhodou některá z vás ten den? :) Na první HSK jsem byla 19.9. a bohužel zjištěna de facto neexistující dutina děložní, vše zarostlé.. Děloha remodelována na cca 80% a byl mi předepsán Estrofem + Duphaston, ale zatím teda žádný náznak menstruace (tu nemám od porodu dcery v roce 2014, poporodní komplikace s vrostlou placentou a následná revize). Mé naděje sice nejsou velké, ale chci udělat maximum toho co je možné, aby dcera měla sourozence..

@dankabaran Kdy jsi poprvé dostala menstruaci, už po první HSK? A také jsi měla nějaké komplikace po porodu dcery? Děkuji za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí