Asi jsem prostě vyhořela

Anonymní
11.7.12 20:58

Asi jsem proste vyhorela

Ahoj,

potrebuju se trochu vykecat.
Po porodu jsem na prcka zustala v podstate sama. Ted je mu rok a pul. Od porodu jsem nemela jediny den volna. Byvaleho partnera to nezajima, rodinu mam daleko a pracujici, nemajici cas.
Jsem uz vycerpana, prestavam mit na dite trpelivost, uz nemuzu. Obcas chci nekam utect, neslyset to neustale knourani, neresit neustale zachvaty vzteku, nedavat porad pozor… Do toho prichazeji vycitky, ze jsem spatna mama. Vzdycky jsem byla presvedcena, ze budu ta nejlepsi mama, deti mam moc rada a vzdycky jsem s nimi rada byla… a ted bych vrazdila za jeden blbej den volna, kdy bych si mohla delat CO BYCH SAMA CHTELA. A k tomu vycitky, jaka jsem nevdecnice, ze si nevazim toho nejvetsiho zazraku, ktery se cloveku muze prihodit… :(

Chci, ale uz nemuzu :( Kde mam vzit zase energii, radost a silu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8911
11.7.12 21:01

Věk 1,5 roku je strašné období! Vydrž ještě půl roku a začne se to zlepšovat. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
11.7.12 21:03

A zaplatis si hlídání by nešlo? Ze začátku by to nemuselo být na celý den, stačí hodina, aby si malý zvykl a tobě to také pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
11.7.12 21:05

TAk zajed s prckem na vikend k rodicum, to by snad mohli pohlidat a ty si muzes zatim vyrazit s nejakou kamaradkou, nebo do kina, nebo si precist knizku. Nebo nejaka kamaradka s podobne starym deckem by nebyla? Zkus se s ni domluvit, jeden den pohlida obe deti ona, jednou ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
11.7.12 21:13

Být 1,5 roku bez jediného dne odpočinku, si nedovedu představit. Musíš na chvíli vypnout nebo ti hrábne. Jak někdo radil- zajeď k rodičům. Jsou v důchodu? Oni ani jednou na návštěvu nedojeli? Hlavně neměj výčitky, každý si potřebuje odpočinout.

• Citovat
  • Upravit
278
11.7.12 21:22

Já jsem taky na malou sama, i když teprve půl roku :) No, nejvíc mi pomáhá být s kamarádkama, co mají děti, často se navštěvujeme, je to takový sdílený úděl a pak, člověk může odejít v klidu na záchod, najíst se, nemusí ten den řešit vaření…Je to vzpruha a tak nějak se v tom střídáme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
11.7.12 21:28

No nepíšeš náhodou o mě?? Mám úplně to samý akorát, že už 3,5let. Jsem s malou sama, mám jen mámu ta nehlídá takže fakt mazec, taky občas reju hubou v zemi, páč je všechno jen a jen na mě, ale už jsem si tak nějak zvykla. Navíc malá půjde v září do školky tak to bude zase něco jinýho. A navíc jsem moc ráda, že jí mám :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Rose-k
11.7.12 21:31

A co mamka nepohlídala by ti, abys mohla aspon na chvíli vypnout??? Je to fakt šílený zápřah..
Taky jsem ráda, když jsme u kamarádek, to si aspon trochu odfouknu…

• Citovat
  • Upravit
371
11.7.12 21:36

A co tak ta druha babicka?-expritelova mati? to neznamena, kdyz jste se rozesli, ze by nemohla pohlidat, ne? tonouci se i stebla chyta… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22013
11.7.12 21:38

Rozumím Ti… mám sice manžela, ale s podobnými pocity bojuju po pěti letech doma, bez hlídacích babiček, dost často.

Poradit Ti neumím… kde najít novou sílu a energii, na to musí přijít každý sám za sebe. Každému pomůže něco jiného.

Ale (jestli jsi z Prahy nebo okolí) můžu Ti aspoň malinko pomoct - jestli chceš, vezmu si některý den Tvého prcka na hlídání, aby sis mohla aspoň ten jeden den odpočinout. Občas jsme to takhle praktikovaly s kamarádkami - dvě děti nebo tři, to už je jedno. Jestli Ti to pomůže, pošli mi SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.7.12 21:39

A nemůžeš jet alespoň za svojí rodinou na víkend? Copak se s nimi vůbec nevídáš?
Další možnost je, pokud nemáš prachy na hlídání, tak zkusit najít nějakou jinou maminu na mateřské, která tky nemá hlídání a pohlídat si děti vzájemně. Třeba si spolu budou prckové hrát a i to hlídání cizího dítěte nakonec bude větší lábuš než mít jen jedno dítě, které se třeba i nudí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
11.7.12 21:40

Ja to mam taky, naprosto ti rozumim…asi nejlepsi lek je najit kamaradku nebo neco pro maminky s hlidanim deti, dostat se mezi lidi.
Pokud bys chtela pokecat, pisni SZ :hug:

Příspěvek upraven 11.07.12 v 21:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.7.12 21:41
@maltik2008 píše:
A co tak ta druha babicka?-expritelova mati? to neznamena, kdyz jste se rozesli, ze by nemohla pohlidat, ne? tonouci se i stebla chyta… :lol:

to je taky zajímavý nápad, ex třeba o dítě zájem nemá, ale babička by třeba ráda babičkovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.7.12 21:42

Nejsi kolem Varů, pohlídám ti ho, třeba na odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
11.7.12 21:43

..nebo se skamaradit tady s nekym na miminu? zakladaly se tu psi spolky, tak coz teprva miminkovsky :) me staci 7 dni za sebou na 10hodinovku do prace a boucham hlavou o cokoliv… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová