Asi jsem prostě vyhořela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.7.12 22:10

Zakladatelka

Holky diky za reakce.
S tim hlidanim je to u me tezky. Moji rodice pracuji a bydli daleko, mama mi samozrejme na chvilicku pohlida, kdyz tam zajedu, ale sama ma prace nad hlavu se zamestnanim, peci o dum a zahradu, starosti o moje mladsi sourozence…
Z expartnerovy strany je hlidani nemozne (nechci rozebirat, ale neni tam problem z moji strany).
Kamaradky mam vesmes bezdetne, s nikym podobne detnym kdo by (si) chtel deti pujcovat se mi seznamit nepodarilo…
Chuva k nam obcas chodi, protoze dodelavam skolu. Ale je to pro me pekelne drahy, takze zadny lelkovani si nemuzu dovolit a vyuzivam ten cas do posledni minuty k uceni, s malym se nenaucim ani tuk, je to ohromny neposeda a vzteklounek :) Po odchodu chuvy byvam jak prastena tezkym predmetem, jak jsem se snazila narvat si do hlavy co nejvic.

Bohunko dekuju za velkorysou nabidku. Z Prahy a okoli jsem. Kdyztak se ti ozvu pozdeji, ted vubec nevim, co na to rict a jestli bych to mohla prijmout… urcite je spousta maminek v podobny situaci co ja, a pousta i v horsi situaci…

Ono to neni tak, ze bych nemela rok a pul ani hodinu. Parkrat mi mama pohlidala na 2-3 hodiny, parkrat expritel. Pak ta chuva, pri ktere teda neodpocivam, ale aspon neresim porad to dite. Nevim, proc to tak blbe zvladam a co udelat abych to zvladala lip :(

• Citovat
  • Upravit
4705
11.7.12 22:13

Tady myslím padlo to zásadní - KAŽDÉMU POMÁHÁ NĚCO JINÉHO. V tvém stavu naprostého vyhoření by jakýkoliv odpočinek nebyl v řádu hodin, ale dní… bohužel ti moc dobře rozumím a vím, že když mi někdo dá ofrknout pár hodin, jeden den, tak je to málo, to se nestačím ani odpoutat od toho strašného věčného napětí.
Nevím.. chvilkové relaxační techniky. Fakt na hodinku si najít hlídání a zajít si na masáž. Ne jednou, ale každý týden jednou.
Jinak fakt nevím, krást pro sebe kvalitní chvilinky, protože odpočinek jako takový přide asi až opravdu ve chvíli, kdy dítě půjde do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
11.7.12 22:15

Mám to také tak, úplná pakárna. Někdy to tak nějak zvládám, ale někdy mám depky. Já rodiče mám i partnera, ale prostě nikdo nemá „čas“ na hlídání. Netáhnu to teda takhle v tahu jako ty, přece jen občas si ho vezmou, když třeba potřebuji k doktorovi nebo tak něco a 1× u babičky dokonce spal (syn má 23 měsíců). Tatínek s ním byl sám letos 4× na procházce, a to v sobotu dopoledne tak na hodinku, jinak chodím denně já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
11.7.12 22:16

Hele, a nezkoušela ses zeptat těch bezdětných kamarádek?
Ono to není tak, že bezdětné automaticky nechtějí hlídat - akorát některé potřebujou manuál :) To si pamatuju ze za bezdětna. Můžeš to nabízet jako antikoncepční kurzy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
11.7.12 22:20
@Anonymní píše:
Bohunko dekuju za velkorysou nabidku. Z Prahy a okoli jsem. Kdyztak se ti ozvu pozdeji, ted vubec nevim, co na to rict a jestli bych to mohla prijmout… urcite je spousta maminek v podobny situaci co ja, a pousta i v horsi situaci…
Ono to neni tak, ze bych nemela rok a pul ani hodinu. Parkrat mi mama pohlidala na 2-3 hodiny, parkrat expritel. Pak ta chuva, pri ktere teda neodpocivam, ale aspon neresim porad to dite. Nevim, proc to tak blbe zvladam a co udelat abych to zvladala lip :(

Když budeš mít pocit, že Ti to pomůže, klidně se ozvi… uvažovat o „jestli bych to mohla přijmout“ snad kvůli mně, je zbytečné - kdybych to nechtěla nabídnout, nenabízím. V listopadu se budu vracet do práce, do té doby se to dá vymyslet. :kytka:

A mimochodem - pokud jsi sama na osmnáctiměsíční dítě a k tomu ještě zvládáš dodělávat školu, tak opravdu nemám pocit, že bys to „blbě zvládala“. Zvládáš to obdivuhodně (!) a pocity, které máš, jsou víc než na místě. Nejsi robot, jsi normální ženská… a zlepšení bohužel asi bez určitého vypnutí a odpočinku nenastane. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
11.7.12 22:29

Ahoj,

je pravda, že ten odpočinek bys potřebovala na x dní. Znám to a spousty maminek také. studovat při dítěti je těžké a máš můj obdiv!

Mě napadlo, co vyrazit na brusle, dítě do kočárku, třeba se prospí a nebo minimálně bude koukat, jízda se mým dětem líbila. Já si zasportovala a měla pocit, že jsem „svobodná“. Vymýšlela jsem si co já chci dělat, ale měla u toho děti. Fakt to jde, jen jsem si musela připustit, že nejsem otrok a svoje chvilky si musím najít i při dětech. A ty návštěvy s kamarádkama či v dětském centru jsou taky ulevující. Teď je i hezké počasí, naplánovala bych si odpočinkový výlet… Zoo, park, procházka, ty brusle, nebo jen piknik na trávě. :think: A večer bych si zařadila do programu nějaký relax. Uklidňující hudbu, svíčky, vanu, jogu, cokoliv.
Prostě uvědomit si, že ačkoliv je takový prcek v náročném období, ty neumíráš, ale stále máš svoje potřeby jako člověk, žena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
11.7.12 22:46

Ahoj, rozumím ti. Mám sice manžela, který si prcka někdy vezme na 1-2 hodiny ven a já mám chvilku „volna“, ale buď uklízím nebo dělám věci do školy (dělám VŠ). Babičky nefungujou, kamarádky bydlí daleko a mají svoje děti a svoje starosti. Když už se zadaří, tak 1× 3 měsíce si zajdu ke kadeřnici, to hlídá manžel a to je tak všechen čas, kdy mužu úplně vypnout. :oops: Prckovi je 19 měsíců a už z toho kolikrát magořim, hlavně když je ošklivo a jsme zavření doma. :zed: :zed: :zed: Už jsem přemýšlela o nějakém wellnes pobytu, třeba i s prckem, kde by bylo třeba hlídání a já si mohla v klidu užít třeba masáž nebo kosmetiku, vypnout a zrelaxovat a odpočinout od běžných starostí. :) Ale ať pátrám, jak patrám, pobyty s hlídáním takhle malých dětí nejsou. :( Není ve tvém okolí nějaké mateřské centrum a hlídáním, kde by ti prcka pohlídali a ty jsi měla čas jen sama pro sebe - třeba na tu kadeřnici, kosmetiku nebo co je pro tebe relax?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
11.7.12 23:06

Ahoj, taky se přidávám do klubu. Mám stejně starou dceru, rodiče 300km daleko, chlapa pořád v práci a když se vrátí, tak chce mít samozřejmě svůj klid…
Malá je na štěstí hodná, ale taky bych vraždila za třeba dvě hodiny volna jen sama pro sebe.

Jak psala Bohunka, taky bych ti mohla pohlídat a ty pak třeba mě ;) Bydlíme v centru Prahy.

A drž se, mě se malou podařilo uspat až teď, dřív než po desáté neusne a venku taky nechodí, dokonce ani v kočáru nechce být, takže nosím 12kg…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
11.7.12 23:18

Příspěvek upraven 11.12.13 v 13:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
11.7.12 23:19

Už mnoho dní přemýšlím, že napíšu podobný příspěvek jako ty. Přijdu si na mateřské úplně vyřízená. Mám sice manžela a mamku, kteří pohlídají, když je třeba, ale je to prostě málo.

Jak psaly holky, maminy na mateřské nejsou ve stavu, že jim stačí zajít na 1 masáž, aby se z toho oklepaly. Na dovolenou z práce se doporučují minimálnš 2 týdny, aby se člověk psychicky zregeneroval. Nevím jak vy, ale já jsem z práce nikdy takhle vyřízená nebyla, takže bych potřeboval určitě víc (naprostá utopie :zed: ).

Nechci být pesimistická a tak trochu si vylívám svou beznaděj u tebe v diskuzi, ale já si fakt kladu otázku, jak se tohle období s dítětem dá přežít. Syna miluju nejvíc na světě, ale mateřství ne ( v tomhle okamžiku samozřekmě přichází výčitky, jaká jsem hrozná matka…není ti to povědomé :oops: :oops:.

Máš můj obdiv, jak to zvládáš sama a ještě studuješ. Jsi dobrá. Vydrž, vydrž, vydrž. :palec:

Co poradit? Zjistila jsem, že u nás se dá jít cvičit a pohlídají ti dítě za pár korun (buď v MC nebo i ve sport centru). Co nějaká brigáda? Vyděláš si na tu chůvu a trochu si vyvětráš hlavu. Já teď píšu z noční. Kdybych nezačala trochu chodit do práce, ani nechci domýšlet, kde bych teď psychicky byla. Co hlídání v MC nebo soukromých jeslích? U nás se dá sehnat i za 80,–/hod. To je asi levnější než chůva, tudíž by sis to mohla dovolit častěji.

• Citovat
  • Upravit
2947
12.7.12 00:50
@Anonymní píše:
Holky diky za reakce.
S tim hlidanim je to u me tezky. Moji rodice pracuji a bydli daleko, mama mi samozrejme na chvilicku pohlida, kdyz tam zajedu, ale sama ma prace nad hlavu se zamestnanim, peci o dum a zahradu, starosti o moje mladsi sourozence…
Z expartnerovy strany je hlidani nemozne (nechci rozebirat, ale neni tam problem z moji strany).
Kamaradky mam vesmes bezdetne, s nikym podobne detnym kdo by (si) chtel deti pujcovat se mi seznamit nepodarilo…
Chuva k nam obcas chodi, protoze dodelavam skolu. Ale je to pro me pekelne drahy, takze zadny lelkovani si nemuzu dovolit a vyuzivam ten cas do posledni minuty k uceni, s malym se nenaucim ani tuk, je to ohromny neposeda a vzteklounek :) Po odchodu chuvy byvam jak prastena tezkym predmetem, jak jsem se snazila narvat si do hlavy co nejvic.

Ono to neni tak, ze bych nemela rok a pul ani hodinu. Parkrat mi mama pohlidala na 2-3 hodiny, parkrat expritel. Pak ta chuva, pri ktere teda neodpocivam, ale aspon neresim porad to dite. Nevim, proc to tak blbe zvladam a co udelat abych to zvladala lip :(

A mohu se jen zeptat z jaké části Prahy, stačilo by zajít třeba jen s jinou maminou na procházku, pokecat, dát děti na písek. Nevím, jsem z Prahy, tak se můžeš ozvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
12.7.12 00:54
@Kettlery píše:
Už mnoho dní přemýšlím, že napíšu podobný příspěvek jako ty. Přijdu si na mateřské úplně vyřízená. Mám sice manžela a mamku, kteří pohlídají, když je třeba, ale je to prostě málo.

Jak psaly holky, maminy na mateřské nejsou ve stavu, že jim stačí zajít na 1 masáž, aby se z toho oklepaly. Na dovolenou z práce se doporučují minimálnš 2 týdny, aby se člověk psychicky zregeneroval. Nevím jak vy, ale já jsem z práce nikdy takhle vyřízená nebyla, takže bych potřeboval určitě víc (naprostá utopie :zed: ).

Nechci být pesimistická a tak trochu si vylívám svou beznaděj u tebe v diskuzi, ale já si fakt kladu otázku, jak se tohle období s dítětem dá přežít. Syna miluju nejvíc na světě, ale mateřství ne ( v tomhle okamžiku samozřekmě přichází výčitky, jaká jsem hrozná matka…není ti to povědomé :oops: :oops:.

Máš můj obdiv, jak to zvládáš sama a ještě studuješ. Jsi dobrá. Vydrž, vydrž, vydrž. :palec:

Co poradit? Zjistila jsem, že u nás se dá jít cvičit a pohlídají ti dítě za pár korun (buď v MC nebo i ve sport centru). Co nějaká brigáda? Vyděláš si na tu chůvu a trochu si vyvětráš hlavu. Já teď píšu z noční. Kdybych nezačala trochu chodit do práce, ani nechci domýšlet, kde bych teď psychicky byla. Co hlídání v MC nebo soukromých jeslích? U nás se dá sehnat i za 80,–/hod. To je asi levnější než chůva, tudíž by sis to mohla dovolit častěji.

Já začala chodit momentálně na tři hoďky do práce. Mám toho plný zuby, chodim večer. Jinak toho mám i s malou dost a to je jí skoro rok, naučila se teď fňukat, vztekat atd. a do toho ještě stoupat, takže občas mě přepadne taková nálada, že bych zabouchla dveře a odešla.
Nesnáším lidi, co si myslí, že jsme opravdu jak na dovolené, já se teď věnuji plně dceři a pak mi stojí práce doma. A ještě jak byly ty vedra, tak to jsem šílela :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
12.7.12 08:41

@Kettlery tak píši ohledně toho „vypnutí“,mám doma skoro 11 měsíčního prcka a dovolila jsem si odletěť sama jen s mamkou minulý měsíc na dovču na 4 dny,,,no neodpočinula jsem si vůbec, potřebovala bych tak 14 dní… :,(

Jinak, k tématu. Mateřství pro mě opravdu není životní role, jak často slýchávám všude okolo… :roll: .Nu což, každá to máme jinak.Jen jsem ti zakladatelko chtěla vyjádřit pochopení, ale co poradit nevím, sama jsem kolikrát úplně v prd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24185
12.7.12 09:04

Ahojky, tak se přidávám do klubu. Mám shruba 1,5 roku starou dcerku a taky bych dala nevím co za celý den volna. Mám sice manžela, ale ten je celý den v práci a o víkendu se o malou stará, ale není to celý den.

Stejně tak jak Bohunka ti nabídla pohlídání malého, tak ti to nabízím i já. A věř, že kdybych nechtěla, tak ti to nabízet nebudu, takže pocity vůči mě neřeš. Pokud budeš chtít, tak se před tím můžeme párkrát sejít, aby jsi mě alespoň viděla ;)

Jinak tě obdivuji, starat se o dítě, do toho studovat školu a ještě pracovat (alespoň jsem to tak pochopila). Jseš šikula a věř, že já z práce nebyla tak unavená jako teď večer při péči o dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
12.7.12 09:40
@elen-ka píše:
Ahojky, tak se přidávám do klubu. Mám shruba 1,5 roku starou dcerku a taky bych dala nevím co za celý den volna. Mám sice manžela, ale ten je celý den v práci a o víkendu se o malou stará, ale není to celý den.

Stejně tak jak Bohunka ti nabídla pohlídání malého, tak ti to nabízím i já. A věř, že kdybych nechtěla, tak ti to nabízet nebudu, takže pocity vůči mě neřeš. Pokud budeš chtít, tak se před tím můžeme párkrát sejít, aby jsi mě alespoň viděla ;)

Jinak tě obdivuji, starat se o dítě, do toho studovat školu a ještě pracovat (alespoň jsem to tak pochopila). Jseš šikula a věř, že já z práce nebyla tak unavená jako teď večer při péči o dceru.

a teď si ještě představte, že máte doma hovězí úd, který večer vyžaduje sex a to nejlíp tak, aby si ON užil a já „pracovala“ a když jako nééé, tak jsem na sex líný dřevo a ženský se maj, že si u toho jen ležej…
Na pěst! :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová