Asi se rozejdem

Anonymní
19.5.17 23:01

Asi se rozejdem

Uz asi 2 roky uvazuju o rozchodu s partnerem. Kazdy jsme jiny, netravime spolu skoro zadny cas a kdyz uz, tak se pohadame nebo partner reaguje podrazdene.Mame jedno 3,5lete dite.To jedine mame spolecne.Me hodne brzdily penize. Teduz pracuju, vydelam 16 tisic.Mam byt na hypoteku, mesicne platime 10 tisic za hypo+energie. Kdyz bychom se rozesly, mesicne by mi zbylo 6000 po zaplaceni bydleni. Myslite, ze se da z toho vyzit? Syna bych chtela do sve pece. Pritel souhlasit nebude.Ja bych nebyla proti stridave peci, ale posledni dobou dost pije pritel a chodi opily. Zkratka nevidim duvod proc vztah dal udrzovat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11211
19.5.17 23:06

No a jestli mate spolecne hypo, musela bys asi manžela vyplatit, ne? A na druhou stranu-s alimenty nepocitas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.17 23:11

Ne hypo je na me-brala sem jeste nez jsme se poznaly. Alimenty by byly, ale on bude chtit tu stridavou. Nevim jak u soudu prokazat ze tydne ztravi 16hodin v hospode.On muze argumentovat, ze uz pit nebude atd. Vubec si to neumim predstavit.Ach jo. Ale nechci si nicit zivot vedle sobce.Na druhou stanu se bojim, ze treba onemocnim a uz z 16tisic budu pak brat treba 12000.Snazim se ted setrit co to jde prave kvuli tomu, kdybych onemocnela nebo musela na OČR.

• Citovat
  • Upravit
197
19.5.17 23:15

Pokud o tom uvažuješ takhle dlouho, určitě to začni realizovat. A s těmi penězmi se poraď s právníkem. Aby jste si to nějak rozdělili a pokud získáš synka do své péče, žádej o alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
19.5.17 23:27
@Anonymní píše:
Uz asi 2 roky uvazuju o rozchodu s partnerem. Kazdy jsme jiny, netravime spolu skoro zadny cas a kdyz uz, tak se pohadame nebo partner reaguje podrazdene.Mame jedno 3,5lete dite.To jedine mame spolecne.Me hodne brzdily penize. Teduz pracuju, vydelam 16 tisic.Mam byt na hypoteku, mesicne platime 10 tisic za hypo+energie. Kdyz bychom se rozesly, mesicne by mi zbylo 6000 po zaplaceni bydleni. Myslite, ze se da z toho vyzit? Syna bych chtela do sve pece. Pritel souhlasit nebude.Ja bych nebyla proti stridave peci, ale posledni dobou dost pije pritel a chodi opily. Zkratka nevidim duvod proc vztah dal udrzovat.

No a chlap ví o tom, co se ti honí hlavou? Mluvili jste spolu? Třeba by stálo za to to zkusit, zapracovat, zabojovat…rozejít se můžete kdykoliv, pokud to nepůjde… Prostě si s ním sedni, řekni mu to, ale v klidu a uvidíš s čím přijde… :nevim:
Vyžit se s tím asi dá, ale na vyskakovani to není…( a teda by mě desily výdaje jako lékárna, školy v přírodě, lyžáky, je to tak na jídlo a školku…) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.17 23:37

@MarieP Z tech financi mam nejvetsi strach. Jenze vic nevydelam a trpet ve vztahu taky nechci.On vi co mi na nem vadi, milionkrat jsme vse resily, ale on proste je furt stejny. Odmita se zmenit.Vadi mi jeho pohodlnost.Doma jen spi nebo ji, lezi u telky.Sem z nej nestastna. Nejlip mi je, kdyz je v praci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.17 23:39

Ted mel 3 dny dovolenou, jel s kamosema na vylet.No to byla pohodicka doma. Vratil se a me uz je zas uzko z toho, ze ho zas vedle sebe musim trpet. Vubec se mi nestyskalo.

• Citovat
  • Upravit
13955
19.5.17 23:57

Pokud vydelava vic nez ty, tak budes mit narok na alimenty i u stridavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
20.5.17 00:16
@Anonymní píše:

Rozhodnuti je urcite jen na tobe, ale ja pokud bych uz roky uvazovala nad rozchodem, tak si myslim, ze asi nebude na co cekat, spise bych si ale uprime promluvila s partnerem jestli ma cenu v tom nadale pokracovat nebo to ukoncit a domluvit se na tom co a jak dale. Jinak nevim jake mate navyky a naklady, treba konicky a tak, ale myslim ze s 6000kc se da v pohode vyjit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
20.5.17 00:23

Mas pravo na alimenty, to pomuze. Jinak co popisujes, ja bych v tomhle zit nemohla…Nevim, jak to ted chodi, ale snad kdyz prokazes tu hospodu a piti, myslim, ze stridavka nehrozi…v kazdem pripade mu to muzes takhle rict. Predpokladam, ze se te stridavky rad vzda, pokud by mel prijit o tu hospodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
20.5.17 07:03

Rekla bych ze 6000,– pro tebe a dite v pohode vystaci bez vyskakovani :) a kdyz budes mit nasetreno do zacatku tak tim lip :) a treba zkus v bance domluvit nizsis platku na hypo i ta tisicovka je dobra na ulici ji nenajdes :) drzim palce at nedela problemy a dostanes i alimenty to uz by se vam zilo pekne :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.17 08:00

Věřím, že to musí být těžké - máš něco někde našetřeno? V takový situaci je prostě nejtěžší se odhodlat a začít jednat. Chalpi při rozchodu/rozvodu často vyhrožují ženě, že jí děti vezmou, ale tak jednodušše to nejde. Moje ségra žila několik let v nefunkčním vztahu, protože se právě bála, že jí manžel děti „sebere“…vyhrožoval tím neustál a ona už z něj byla dost vypsychovaná a ač je to inteligentní ženská, ty řeči jí bránily odejít. Dařilo se jí ale v práci, dělala už tenkrát na vedoucí pozici, takže si škudlila, co to šlo a nakonec si našla podnájem, byt vybavila pro začátek tak nějak užitkově (pro děti třeba dostala palandu od známých jen za odvoz atp. - ale ty kde bydlet máš)…její chlap dělal 24h směny a pak byl dva dny doma…takže když byl v práci, pomalu stěhovala drobnosti a pak konečně v jeden zbytek. Dlouho se odhodlávala po odchodu udělat další krok, tj. požádat o svěření dětí do péče a podat žádost o rozvod. Když byli oba pozvaní k soudu (mělo se projednávat svěření dětí do péče), její chlap prý napochodoval namistrovaně do síně a myslel si, jak jim to všem nandá. No…jednak si zapomněl OP, pak měla sestra poznámky, kde měla poctivě vypsáno, jak často za toho cca půl roku projevil sám zájem o to s dětmi se vidět (prý asi 4×)…no a pak se ho soudkyně ptala, jak chce řešit hlídání dětí s ohledem na svou práci, tak řekl, že by je hlídali jeho rodiče (on totiž ségru i pomlouval, že s nimi vůbec není, že je hlídají často „cizí“ lidi)…no hele, bylo vymalováno, odešel od soudu jak chcíplá slepice…nakonec se domluvili a dnes spolu úplně parádně vycházejí (děti jsou už velké - dcera žije už sama a syna má na sš). Prostě se neboj a ten krok udělej, určitě to dobře dopadne. Jen je otázka, jestli to řešit hned a nebo si nejdřív alepsoň nějakou tisícovku našetřit, protože vyřídit alimenty bude chvilku trvat. Ale i tak si myslím, že z 6000 vyjdete. Kdo třeba nakupuje synovi oblečení? Ai je to hnusný, ale třeba v tomto směru bych si udělala předem zásoby z rodinného rozpočtu :think:

prosím o zachování anonymu, děkuji!

• Citovat
  • Upravit
2038
20.5.17 08:10

Podle me je 6000 strašně málo. Co oblečení, léky, školka. Co věci pro tebe? Jediná možnost je domluvit se s chlapem na alimentech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12932
20.5.17 08:25

Jako chápu tvoji touhu odejít. S člověkem, který tráví tolik času v hospodě bych taky nechtěla být.
Předpokládám, žes to s ním řešila a pokoušela se o zlepšení.
Ale musím říct, že žít a několik let ti platit hypotéku, a pak odejít s holým zadkem.
Já bych to tak tedy rozhodně nenechala.
Nepředpokládám, žes měla někde úspory, které byly prokazatelně z doby před začátkem vztahu, ze kterým už x let vše platíš.
Pokud ne, tak si najmu právníka a hodně ti to osolím, protože je to svinstvo nejhoršího kalibru.
Jinak z šesti tisíc se opravdu dlouhodobě žít nedá.
Jídlo a drogerka pro dva asi jo.
Ale financovat školáka a slušné boty když už ne oblečení, to ani náhodou.
Asi přežiješ, ale rozhodně z ruky do huby a budete sociální případy.
I při střídavce se platí alimenty, tomu co má méně. takže kdybys dostala alespoň pár tisíc, tak by se to snad dalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.17 09:06

Neplati hypoteku jako takovou.Dava na bydleni 5tisic. Vybere penize a da mi je.Nema jak prokazat na co ty penize sly a zda mi je vubec dal. Podilime se oba stejne na nakladech. Akorat ze ja byla na materske a rodicovske a mela mnohem min penez nez on.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky