Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky, mám problém s manželem. Budeme spolu 10 let, manželé 3roky. Dítě nemáme. před 6 lety jsme o miminko přišly a do teď se nam nedaří. Iui bez vysledku a mame za sebou 2 ivf a nic. teďka čekáme na ket. začiná mi z toho hrabat jelikož evidentně to nejde kvuli manželovi ze zdravotnich důvodů. A ja miminko chtěla už od 18let.30 na krku a mimi nikde manžel o ditě stojí ale o žádne adopci ani nic podobného nechce slyšet nedovede si představit mit ditě které není jeho.ale já nechci život bez ditěte. Zkoušela jsem rúzné návrhy ale vše mi bylo smeteno ze stolu. Ale ja ivf hroozně špatně snáším a nedokažu si lředstavit mít dalších 5 ivf a to nemluvím o penězich které na to nemáme. kdyz jsem už nevěděla jak dál tak řekl ať ho kopnu do pr…
Ale to ja nechci mam ho rada ale furt se hadame sex jednou za 3 měsice a toho skoro musim nutit. A když se ho zeptám proč sex odmítá tak tvrdí že je unavený z práce. Co byste mi poradily? ![]()
Nám se nedařilo dlouhé 4 roky, sex takřka nulový…pak se zadařila dcera po IUI-změnili jsme kliniku a vyšlo to na první pokus (chvilku po porodu mi bylo 32)…pak jsme se začli snažit o druhé. Dělala jsem si OVU testy a sex směřovala na plodné dny-vyšlo to po 3 měsících, ale těhu bylo mimoděložní (loni v dubnu). Vzdali jsme to a smířili se s jedináčkem…no a v říjnu proběhl jeden rychlý osudový sex a za pár týdnů čekáme chlapečka…
zkuste si sednout a v klidu si promluvit, zkuste se přestat snažit…
@Cuddy co by mohlo pomoct aby sme našli řešeni a lby vztah nezkrachoval
@Shari81 super že se vam podařilo ale my nemáme šanci bez ivf. Podle spermio je zazrak když se něco podaři oplodnit pomoci icsi.
@lulinka999 Tak kdyz to shrnu, tak muz sice chce dite, ale nechce sex, nechce adopci, na ivf nemate penize, jak se tedy k tomu diteti chce dopracovat? Bavite se o tom? Kolik iui jste podstoupili? A co ma muz za problem, ze je „vina“ na jeho strane?
@lulinka999 píše:
Ahojte holky, mám problém s manželem. Budeme spolu 10 let, manželé 3roky. Dítě nemáme. před 6 lety jsme o miminko přišly a do teď se nam nedaří. Iui bez vysledku a mame za sebou 2 ivf a nic. teďka čekáme na ket. začiná mi z toho hrabat jelikož evidentně to nejde kvuli manželovi ze zdravotnich důvodů. A ja miminko chtěla už od 18let.30 na krku a mimi nikde manžel o ditě stojí ale o žádne adopci ani nic podobného nechce slyšet nedovede si představit mit ditě které není jeho.ale já nechci život bez ditěte. Zkoušela jsem rúzné návrhy ale vše mi bylo smeteno ze stolu. Ale ja ivf hroozně špatně snáším a nedokažu si lředstavit mít dalších 5 ivf a to nemluvím o penězich které na to nemáme. kdyz jsem už nevěděla jak dál tak řekl ať ho kopnu do pr…
Ale to ja nechci mam ho rada ale furt se hadame sex jednou za 3 měsice a toho skoro musim nutit. A když se ho zeptám proč sex odmítá tak tvrdí že je unavený z práce. Co byste mi poradily?
unavený určitě není ![]()
Snazila bych se, mozna za pomoci sexuologa, vratit do vztahu vasen a spontaneitu. Aby nebyl sex jednou za tri mesice. Abyste se zase sblizili a bylo vam spolu dobre. Mozna by pomohla i terapie. Od toho bych se pak odrazila.
@BloomingGorgeous píše:
Snazila bych se, mozna za pomoci sexuologa, vratit do vztahu vasen a spontaneitu. Aby nebyl sex jednou za tri mesice. Abyste se zase sblizili a bylo vam spolu dobre. Mozna by pomohla i terapie. Od toho bych se pak odrazila.
jenom to ne
terapeut říkal, že… ![]()
@lulinka999 píše:
@Shari81 super že se vam podařilo ale my nemáme šanci bez ivf. Podle spermio je zazrak když se něco podaři oplodnit pomoci icsi.
Aha, pokud je spermiogram tak mizerny, tak bych prijala fakt, ze jinak nez pomoci ivf dite nesplodite. A tim padem se da ze sexu, ktery byl zabit snahou o poceti, udelat zase cinnost pro zabavu. Proste zadne smerovani na plodne dny, jen kdyz bude chut. A domluvit se, jak sezenete dost penez na ivf, kolik ceho podstoupite. Kolik se u vas plati za minimalni stimulaci? To by pro vas mohla byt cesta.
@lulinka999 píše:
doktori nejsou vsechno. kolikrat vi pekny houno.jdou proti prirode. vykaslete se na to. trochu zacnete zit, jestli ma mimino prijit, prijde. pokud ty ho chces za kazdou cenu, smir se s variantou, ze treba o chlapa prijdes.nebo se rozhlidni jinde. chlapovi se nedivim, ze se zatnul. to snazeni nema s vasnivym sexem nic spolecnyho.taky si muze najit jinou on. muze se citit jen jak chovnej kohout.
@Cuddy prodělal hodně operaci varlat které maj velky vliv na neplodnost a velmi spatny spermiogram
@lulinka999 píše:
Spermio se mění každých iks měsíců. Takže ať nenosí těsné a umělé oblečení, nenosí v kapse tablet, nedává si na klín notebook (prostě ať si nepřehřívá varlata
), cpe se vitamínem E a nikde není psáno, že se spermio nezlepší. otázkou je, jak hodně mu to dáváš na vinu, pokud ne, tak je to fajn, ale pokud z tebe nějak cítí, že mu to za vinu dáváš, tak se prostě může fyzicky zablokovat. Takže jediná rada - polevit. Ale je mi jasný, že je to těžký, obzvlášť, když to trvá tak dlouho. Ty žádný problém nemáš? Aby se to pak nějak blbě nekombinovalo, no.
Přestaňte se vzájemně trápit. Je docela dobře možné, že s někým jiným se početí podaří - i proto že na sebe nebudete „alergičtí“