3 děti, ovdovělá, s dluhy..

6
18.5.17 17:29

3 děti, ovdovělá, s dluhy..

Zdravím veškeré přítomné, nevím, proč to sem píšu, možná čekám povzbuzení, že můj život není totálně ve sračkách, že to dám…Ale nedávám to :,(Je mi 34let a zůstala jsem se 3 dětmi sama, poté, co se na chlapa provalily dluhy asi kolem milionu, kdy minulý týden ukradl z práce tržbu asi 100 000, které skončily bůhví kde a potom se večer oběsil… Nevím, co dál, taky mám chuť to taky zabalit.. jak vůbec uživím děti? Nejmladší je 9 měsíců, jsem na mateřské.. Naštěstí mám na sebe psané jen kolem 60 tisíc ale i tak to nemám jak vrátit :,( Je vůbec šance, že budeme mít ještě nějaký normální život? Že bych si našla nějakého muže, který by mě s dětmi chtěl??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jahuhudka
18.5.17 17:42

8o tobe pred tydnem umrel partner a ty premyslis jestli sezenes jineho 8o 8o 8o
Mam dost. 60 tisic je prd penez

• Citovat
  • Upravit
1319
18.5.17 17:43

Existují zdržení, kde Vám zdarma poradí, co dál.

Snad jste nebyli manželé, pokud ne, tak 60tis. hrabě zvládnete.

Hlavně se, čím dříve obraťte na společnosti, kde dlužíte a požádejte i snížení, odklad atd.

Přinejhorším to bude na osobní bankrot, kde 5let budete na minimu.

Moc Vám držím palce.

Upřimnou soustrast!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
18.5.17 17:44

Neboj bude líp. Nic není tak horký jak to na první pohled vypadá. Teď je nejdůležitější, aby si myslela prakticky. Zjistit kolik je měsíční splátka dluhu co máš na sebe, jestli to nevíš. A zkusit zažádat o nižší splátky, s tím, že budeš splácet dýl. Pak zajít na soc a zjistit nač máš nárok. A taky dědictví, pač dluhy se dědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
18.5.17 17:45

Ahojky, moc mě mrzí, do jaké situace si se dostala, posílám ti sílu. Musis tu být pro svoje úžasné děti. Neboj, určitě to zvládnete, hlavně si oběhej úřady, ať víš, na co vše máš nárok, já si myslím, že stát se takhle o maminky/děti dobře postará. Mela by jsi dostat 3*sitotci a snad i vdovský důchod. Snad by ti z toho šly splácet splátky. Nemutou tě nechat bez penez. Rodina ti určitě taky pomůže. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
18.5.17 17:45

:hug: No, prekérní situace. Ale věřím, že i z ní se dá dostat. Ale nebuď na to sama. Pokud se můžeš obrátit na různé organizace, které ti pomohou dát do kupy finance. Vyřídit si vdovský a sirotčí důchod. Jsi blízko své rodiny?
Chlapa teď neřeš. On by z toho teď ani asi nijak pevný vztah nebyl a až si všechno sedne a vyřešíš finanční situaci, tak určitě někoho potkáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.17 17:52

@Sisssinka Nejdříve prosím přijmi upřímnou soustrast. Naší sousedce skočil vloni manžel 5 dní před Štědrým dnem pod vlakem, měli též plno dluhů. Naštěstí neměli žádný majetek jako manželé, žili v nájemním bytě, jedno nezletilé dítě, takže se zřekla dědictví, a tím na ní žádné dluhy nepřešli. Hned dva dny po tragédii jsem s ní byla na sociálce a paní sociální nám ve všem pomohla, ihned dostala jednorázový příspěvek na obživu. Do měsíce měla vyřízený vdovský a sirotčí důchod, dostává na sebe a dítě okolo 11 tisíc. Nevím, zda jste byli manželé, ale i kdyby ne, tak děti mají nárok na sirotčí důchody. Je to velice složitá situace, ale musíš myslet na své děti, pro ty dále žít, neboť Tě jako maminku nyní moc potřebují.

• Citovat
  • Upravit
36504
18.5.17 17:52
@Danulinka16 píše:
Ahojky, moc mě mrzí, do jaké situace si se dostala, posílám ti sílu. Musis tu být pro svoje úžasné děti. Neboj, určitě to zvládnete, hlavně si oběhej úřady, ať víš, na co vše máš nárok, já si myslím, že stát se takhle o maminky/děti dobře postará. Mela by jsi dostat 3*sitotci a snad i vdovský důchod. Snad by ti z toho šly splácet splátky. Nemutou tě nechat bez penez. Rodina ti určitě taky pomůže. :hug:

vdovský důchod je však podmíněn manželstvím, nemýlím se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
18.5.17 17:56

To je zbabělec, místo aby začal pořádně makat, tak se oběsí. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9500
18.5.17 18:04

@Burj Chalifa Ano je podmíněn manželstvím. Ale zase není tak vysoký jako je sirotčí. Vdovský důchod je tak 1/3 výše sirotčího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
18.5.17 18:04

Budes dostavaz 3 sirotci duchody, rodicak a pokud jste byli svoji, tak materskou. Ty duchody nejsou zas az tak malo penez. Nemel muz nejakou pojistku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.17 18:05

Prosim anonym z pochopitelnych duvodu…

Napisu tibtobz druhe strany. Kdyz mi bylo 14, muj tata se take objesil. Az po jeho smrti vyolavalo, ze ma dluhy temer ve vysi 1mil. Nyni mi je 30 a mamka ty dlzhy splaci do dneska. Kdyz se to tenkrat stalo, mela sem strasnej strach, ze si to mama hodi taky. Kazdou noc sem ji chodila kontrolovat, jestli je v posteli a jestli dycha. Bylo to strasny!!! Musis byt silna hlavne kuli detem a co njdriv zacit jednat a hlavne komunikovat! Preju hodne sil :-*

• Citovat
  • Upravit
101715
18.5.17 18:09

@Sisssinka No, já bych hlavně řekla, že je podstatné, zda jste byli nebo nebyli manželé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
18.5.17 18:13

Podstatne je, jestli jste byli manzele, pak by se dluhy vztahovaly polovinou i na tebe, bez ohledu na to, kdo je na sebe ma napsane. S tim souvisi i vdovsky duchod.
Deti maji narok na sirotci, ale samozrejme jen ty biologicky jeho.
Mam pocit, ze ta castka se odviji od vyse a delky SP, ale treba me nekdo opravi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101715
18.5.17 18:19
@vonajebohyne píše:
Deti maji narok na sirotci, ale samozrejme jen ty biologicky jeho.
Mam pocit, ze ta castka se odviji od vyse a delky SP, ale treba me nekdo opravi.

Jojo přesně tak a tedy mám takový pocit, že i ten nárok na sirotčí důchod se odvíjí od SP…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí