Asi vyhaslé manželství

35
7.5.09 20:37

Asi vyhaslé manželství

Ahoj holky, moc prosím o názory, ztrácím totiž nadhled a nevím co dál :-(

Manžel se mi asi rok nebo i víc odcizoval, z mé strany řekla bych, snažila jsem se o oživování vztahu, ale docela bez odezvy a nakonec mi začátkem roku řekl že má jinou platonickou lásku, scházejí se, rozhodoval se zda zůstane nebo začne nový vztah. Nechtělo se mi koukat na jeho zamilovaný sklíčený stavy, tak jsem ho požádala ať se na měsíc-dva odstěhuje a rozhodne se. Na začátku února mi řekl že ten vztah ukončil, nicméně doba plynula a stále nevěděl, zda se vrátí. Asi v polovině dubna jsem to utla a řekla mmu že končím, protože se stále nerozhodl. A já už jsem nechtěla tu nejistotu, byla jsem z něj dost rozhozená a postupně jsem si už ani nedokázala představit, jak bychom to dávali zpět dohromady. Ovšem máme 2,5 roční dcerku a to, že by neměla úplnou rodinu, mě dost bolí… I když se jí manžel věnoval při odluce podstatně víc než dřív. Tak bych ho možná i chtěla zpět, ale bojím se, že se nic v jeho přístupu ke vztahu nezmění.

Teď jsem s malou byla na prodloužený víkend pryč a manžel se mezitím nastěhoval zpátky… nic mi neřekl předem ani pak, když jsme se vrátily. Asi o tom budu muset začít já… ale vůbec nevím co mám dělat. Když bude chtít zůstat. Se bojím že to nebude chtít ani nijak řešit a zas začne to citové peklíčko, teď dělá jako by se nic nestálo ani ke mě není nijak vstřícný, žádná náklonnost a tak. Jsem mu druhej den řekla, jestli si bude teda teď hledat nějaký pronájem nebo mám začít já, tak se na to jen odstěhoval na spaní do obýváku.

Chtěla jsem to popsat krátce, ale nejde mi to, tak se omlouvám za román… ty vztahy jsou nějaké komplikované :-( Děkuju za názory, rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1138
7.5.09 21:07

hm v tomhletom ohledu těžko radit. Zkus se v okolí podívat po poradně pro mezilidské vztahy. Možná tam by mohli být chytřejší, hlavně by si vyslechly obě strany…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
7.5.09 21:09

Ahojky,

nemáš to teda jednoduchý. Přiznám se, že já bych asi v takovém vztahu být nechtěla ale také uznávám, že až budu mít prcka tak se k tomu budu stavět jinak. Žádnou super radu asi nemám, ale z toho jak jsi to popsala mám pocit, že tvůj muž sice asi nemá úplně jasno v tom co chce,ale svůj vztah ukončil a vrátil se, takže s Vámi být chce. Asi si sám není úplně jistý, možná má špatný svědomí a nechce to přiznat.
Myslím, že by to chtělo si v klidu promluvit (já vím, že je to těžké), jak si Váš vztah představuje, co od něj čeká a pokusit se vztah oživit.
Mě je jasný, že se to strašně lehce řekne,ale jestli jsi si jistá že máš o společný život zájem(kvůli sobě, prckovi), tak to prostě chce vše řešit v klidu. Když se začnete hádat, doma budete mít hustou atmosféru, tak si může začít myslet že se neměl vracet.
A já myslím, že nyní je opravdu nejdůležitější, že ten vztah ukončil a vrátil se, takže ho asi budeš muset trochu zpracovat,aby měl pocit, a došlo mu, že nejlépe se cítí doma u své rodiny.

A držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
7.5.09 21:11

moc nerozumim co potrebujes poradit? rekla bych ze vis presne co chces a i kdyz te trapi ze by dcerka nezila v uplne rodine, neznamena to ze ztrati rodice…jen bude zit kazdy jinde.

No ja si myslim, ze chlap ktery o tebe stoji by se mel chovat jinak a nejen se proste jen tak zas vratit, zazila jsem si podobny stav nastesti „pouze“ s pritelem a bez deti a musim rict, ze to ze jsem ho donutila odstehovat ackoliv jsem nechtela, mne donutilo uvedomit si takovou spoustu veci, ze jakykoliv navrat by byl zbytecny a akorat bych se trapila dele. Taky jsem pak porad cekala ,kdyz se chtel vratit a stehovat, ze se bude snazit a na rukou mne nosit atd…a prd,myslim ze jen chtel to co uz znal ,ze se nemusel zas stavet na sve nohy a zacit nanovo.

Ja bohuzel neverim na slepovane nadoby, i kdyz clovek strasne chce a rika si treba to pujde, malokdy umim najit jednou ztracenou duveru…no to pak umira den ode den az clovek zjisti, ze nezbylo nic.

Kdybys vedele ze ho opravdu chces zpet, myslim ze bys ani nepsala :)

hodne sily. Nat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
7.5.09 21:24

Myslím, že nat má úplnou pravdu. Chlap, který o tebe stojí, se má chovat úplně jinak. A tobě taky myslím bylo líp bez něj… Je to sice celé škoda kvůli dcerce, ale nějak mám pocit, že by stejně neviděla, jak si rodiče dají pusu nebo se jen tak mimochodem obejmou :( A jak dlouho bys to chtěla kvůli dcerce vydržet? Deset let? Patnáct? V takovém polovztahu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
7.5.09 21:24

Dřív se nádoby slepovaly a drátovaly a i po letech byly krásné a ještě dobře sloužily. Deska se prostě vyhodí a koupí nové. Ty jsou sice také krásné, ale moc dlouho nevydrží. Záleží čemu dáváš přednost.
Možná si nech radit spíš od někoho, kdo vás oba dobře zná, nebo od odborníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
7.5.09 21:33

chlap ktery nevi jestli mne chce mne neni hoden. v nekterych vecech se kompromisy delat nedaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
7.5.09 21:42

Gina108: Víš, já mám taky slepovanou nádobu, sice jsme bez sebe byli asi jen šest týdnů a pak ještě jednou šest týdnů, ale už koncem té lhůty se mi po něm dost stýskalo a říkala jsem si, že ten rozchod byla chyba. A on pak zazvonil s kytkou a pozváním do restaurace a několika podnětnými myšlenkami, co s naším vztahem dělat.
Ale chlap, kterej se prostě jen vrátí a dělá, že nic a čeká, že mu manželka padne kolem krku? A zakladatelka diskuze z toho taky zřejmě není nadšená, jinak by nemluvila o citovém peklíčku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43054
8.5.09 08:43

osobni zkusenost nemam -nejsem poradce ani psycholog
ale asi bych se pokusila vztah zachranit (pokud uz nemas blok, pres ktery nejede vlak), dala bych s manzelem pohovor, kde bych mu vysvetlila, jakej je desnej preovinilec, jak mi ublizil - a vyuzila bych to k naprave veci, ktere mi trebas driv vadily (budes se vic venovat dceri, budes doma delat to a to, nebudes chodit do hospody, atd…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.5.09 08:51

Tak to ja na to mozna mam jiny nazor, mam to totiz doma podobne, zrovna takovou situaci ziju - i kdyz o dost slozitejsi, u nas rozchod z nekolika duvodu momentalne nepripada v uvahu, takze me to nuti vic o tom premyslet.
Ja si nemyslim, ze je dobre, hned hodit flintu do zita a sbalit si veci. Mate dite a zodpovednost k nemu, mate tudiz velky duvod zkusit situaci resit jinak nez rovnou rozchodem, aspon tu manzelskou poradnu byste meli zkusit. Ono je totiz dost velky rozdil rozchazet se spritelem bez zavazku a s manzelem, se kterym mate dite. Nerikam, ze nekonecne lepeni vztahu je dobre(jak to bylo drive), ale me zas prijde, ze dnes lide pri prvnim naznaku problemu bez jakekoli vazne snahy sbali veci a rozejdou se. Slova - Chlap, který o tebe stojí, se má chovat úplně jinak - jsou sice hezka a pravdiva, ale z meho pohledu ponekud naivni treba po deseti letech manzelstvi. Ja bych rekla, ze u vas je hlavne problem v komunikaci (jak jinak, vetsinou to tak je), oni jsou lide dost ruzni a po tricitce jsou i mene prizpusobivi a rozdily jsou pak vice videt, rekla bych, ze mate kazdy momentalne jina ocekavani od partnera, nez ceho se vam dostava, proste si o tom musite promluvit. Nechces to byt ty, kdo zas prijde, chapu, ale urazena jesitnost tady nema podle meho misto a chlapi obecne jsou v tomto smeru mene vstricni nez zeny, nebo najdete nejakeho mediatora - nejlepe manzelskeho poradce, muzes tam jit i sama, pro zacatek, treba si aspon udelas jasneji. To je moje rada, sama netusim, jak to u nas nakonec dopadne, ale vim, ze jen tak flintu do zita nezahodim, kvuli sobe, ale hlavne kvuli detem.

• Citovat
  • Upravit
35
8.5.09 14:32

No, my máme právě, desetileté manželství. A neměli jsme ani žádné větší problémy ani hádky. Bohužel ale z toho, co vím, podobnou situaci jednou ano, ale o tom mi řekl až už bylo po všem a on chtěl být se mnou. Jako chápu, že se po takové době může objevit někdo nový, ale podle mě jde o to, zda to pak člověk umí nějak ukočírovat a zaměřit se spíš na vylepšení toho, co má, když mu něco nevyhovuje…

Vím z jiných diskuzí, že hodně žen by zřejmě tohle považovalo za prkotinu, mají doma třeba o hodně víc záletného manžela a jsou i rády, že zůstává. Ale taky se mi nechce řešit tohle za nějakých 5-10 let, myslím že by případný rozchod po letech byl o hodně těžší pro mě i pro dceru, která by už byla starší a nejspíš to víc prožívala. A mám z toho takový pocit že se to bude opakovat :-( Manžel mi totiž řekl že to v něm prostě je, chce to se mnou zas zkusit, ale přijde mi, že to co se stalo bere jako normálku, nic se neděje a život plyne dál.

Možná to ale beru až moc ze svého „ukřivděného“ pohledu, proto jsem vlastně psala, abych mohla získat i nějaký nadhled. Nejraději bych opravdu využila manželskou poradnu, ale nepodařilo se mi přemluvit manžela, zkoušela jsem to několikrát, jen návrh, pak i nějaká vysvětlování co od toho čekám a tak. Já jsem sama v poradně byla, ale nepomohlo to, asi mi už delší dobu chybí právě ta komunikace z jeho strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
8.5.09 19:14

Tak ja jsem s manzelem 14let a slova „Chlap se ma chovat jinak kdyz o tebe stoji“ jsou proste pravda a vzdycky budou.
To jako ze uz jsme spolu tak dlouho tak budem jen tak prezivat a zenska se necha citove uplne znicit a ma prehlizet zalety sveho muze?? 8O Proto ze s nim ma dite??
Jejda,tak to jsem asi divna,ale ja bych tak rozhodne nezila a kdo si mysli ze mu dite jednou bude vdecne ze se nerozesli,tak nevim nevim..
Ja tuhle situaci jako dite zazila a uz tehdy jsem vedela ze by jsme byli vsichni statsnejsi kdybych si tatu a mamu mohla uzivat terba zvlast,ale v pohode..A taky bych si mohla mamy vic vazit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
8.5.09 19:16

Fiirii-preju ti at to vyresite co mozna nejlidsteji,at muzes zit jako clovek a vsechno zvladnes :! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
11.5.09 23:51

Firri-je to těžké-věřím a nikdo z nás nevidí tobě do duše.
Cítíš se zrazená? že odešel?Nebo jsi ochotná s ním dál sdílet domácnost.
Neuznávám udržovat vztah jen kvůli dítěti-myslím,že dítě více bude trpět,když bude vyrůstat v neshodách a bude mít špatný základ do svých vztahů s partnerem.
Mysli taky na svou budoucnost-co pak?
Proč si našel novou partnerku? Nebyl spokojen? A opustil tebe i dítě?
Z tvého popisu to vypadá,že víš co chceš a to je dobře.
Dřžím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.5.09 01:26

Ahojky holky, tak manžel stejně odešel k té nové lásce. Ale děkuju za rady, ve mně se vždy po nějaké době přesvědčení, že to nikam nevede, zrodila nová naděje, tak teď už mě to třísklo natvrdo mezi oči. Tak se oklepat a život jde dál. Fir.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky