Asistent pedagoga bez maturity?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66559
12.2.24 14:56
@Anonymní píše:
@Alilali a když si dodělám kurz během činnosti asistenta? Jde to taky?

ted už ne. Jedině, že si doděláš maturitu v pedagogickém směru nebo maturitu a pak kurz. Ale to by musel mít ředitel velkou bídu o asistenty, aby tě tak vzal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
12.2.24 15:00

Bohužel jsou místa, kde by tě vzít mohli, ale s podmínkou studia a pokud by se našel někdo vhodnější můžou tě okamžitě vyhodit. Jsou to místa, kde velký nedostatek AP a jde, bohuzel, především o mateřské školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25078
12.2.24 15:46

U nás třeba musejí mít asistentky aspoň Bc. Maturita by měla být základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
12.2.24 17:07

Upřímně bych se bála, že tě pak stejně nezaměstnají. Asistentů pedagoga je opravdu strašně moc. Mamka má dvě maturity, udělala si kurz a práci jako AP stejně nesehnala (chápu ale, že záleží na lokalitě i dalších faktorech), vždy uprednostnili někoho se zkušenostmi nebo Bc. titulem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
13.2.24 14:11
@vokishka píše:
ted už ne. Jedině, že si doděláš maturitu v pedagogickém směru nebo maturitu a pak kurz. Ale to by musel mít ředitel velkou bídu o asistenty, aby tě tak vzal.

A k čemu je ten kurz těm bez maturity tedy prosím? Nemůžou dělat asistentku ani v MŠ?… Jen tak pro zajímavost, hodně ženských co znám si ten kurz teď dělá přesvědčený o tom, že potom půjdou do MŠ dělat asistentku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32603
13.2.24 14:17

@Alilali Když si ho dělala kamarádka, tak vím, že bez maturity by jí ten kurz nenechali ani začít. Tak možná se podmínky nějak změnily. A teda já neznám nikoho, kdo by ten kurz dělal, protože se mluví o tom, že na asistenty nebudou peníze a spíš se budou počty snižovat než navyšovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66559
13.2.24 15:06
@Alilali píše:
A k čemu je ten kurz těm bez maturity tedy prosím? Nemůžou dělat asistentku ani v MŠ?… Jen tak pro zajímavost, hodně ženských co znám si ten kurz teď dělá přesvědčený o tom, že potom půjdou do MŠ dělat asistentku.

doted v místech, kde je málo asistentů, tak ředitel takového asistenta vzal. Spíš teda do těch školek. ALe nevím, proč to ted dělají ti bez maturity, proč si předem nezjisitili podmínky. Platí nová pravidla, je tam sice přechodné období, ale nevím, jestli pro všechny nebo jen pro ty, co začali před změnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66559
13.2.24 15:11
@Monchichik píše:
@Alilali Když si ho dělala kamarádka, tak vím, že bez maturity by jí ten kurz nenechali ani začít. Tak možná se podmínky nějak změnily. A teda já neznám nikoho, kdo by ten kurz dělal, protože se mluví o tom, že na asistenty nebudou peníze a spíš se budou počty snižovat než navyšovat.

ono záleží na tom, jaký kurz. Byly takové, které byly určené i pro nematurity. Ale třeba celoživotko, tam byla maturita podmínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.24 16:51

Anonym prosím z důvodu zaujatých šťouralů :lol:
Píšu i když zakladatelka určitě již situaci ví, - pro ostatní kdo projíždí google :))
Udělala jsem si kurz Asistenta a mám výuční list. U mě spíše koukali, z čeho je výuční list - jaký obor. Jinak nebyl problém. Jsem ovšem jako asistentka v mš. Kurz jsem si dodělávala po nástupu, byla jsem na něj ale už přihlášená. Nevím, jak to chodí na ZŠ. U mě to bylo, že pak ředitel zavolal pár asistentů - každý den jednoho. A pozoroval, jak pracuji s dětmi, jak si sednu s personálem apod. Děkuji bohu za takový přístup :srdce: Prostě kdo ví, tahle práce není o tom učení, ale o tom, jaký máte vztah s dětmi a taky jak chápete své postavení v práci.

• Citovat
  • Upravit
57003
27.11.24 16:57
@Anonymní píše: Více

Prosím Tě, co bys tam dělal/ dělala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.8.25 15:23
@Anonymní píše: Více

Dobrý den vidím, že příspěvek je staršího data, ale přesto mě zajímá jedna věc. Jsem vyučená pracovala jsem v MŠ jako AP všichni spokojení paní z SPC také hodnotila mě jako, že jako jedna z opravdu málo AP jsem pochopila jak pracovat s dítětem ADHD, PAS, OMJ jenže dítě odešlo do specky. a já na dané pozici skončila nyní jsem měla přislíbenou práci v jiné právě na doporučení paní z SPC, ale vznikl problém s tou vyhláškou kdy od 1.9.2025 platí, že AP bez maturity nemůže pracovat přímo s dítětem a nemůže na takového AP být dítě napsáno prý mohu vykonávat pouze pomocné a výchovné práce. Čili velmi tvrdý posun v platové třídě a pohlíželo by se na mě jako na nepedagogického pracovníka. Po vás nechtějí maturitu dodělat? je tady už 51 let a neumím si představit jít studovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
2.8.25 18:05
@emma74 píše: Více

Pardon, ze odpovím mimo. Ale co řešíte? Je vám jen 51, pracovat budeme minimálně dalších 15 let, kdo ví kam se vse posune. Udělat si dálkově maturitu neni takový problém. Deti pravděpodobně máte velké, tkaze cas o víkendu máte. Neřešila bych, jak se napasovat na vyhlášky a zákony a raději bych na sobě dal pracovala. Vas věk neni konec života!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
2.8.25 19:28

@janickaIII a co když není studijní typ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.8.25 19:36

@janickaIII děti sice mám, ale dcera 31 let zdravotně postižená i ID, nesvéprávná ještě mám dceru a ta má 9 let vozím ji na kroužky tu starší stacionář do toho práce.. a manžel bývá velmi často pracovně pryč, Moji rodiče jsou již staří a hlídání moc nefunguje vůbec… to řeším… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.8.25 19:42

@nick mandarinka no jsem ze školy více jak 30 let tak se člověk tak nějak bojí zda to zvládne mám to komplikované, že mám ještě malé dítě 9 let a k tomu 31 postiženou slečnu, Studijní typ nevím studovat jsem chtěla udělat si nadstavbu, ale tehdejší rodinný situace mi to nedovolovala apk už jsem měla dceru, která mě potřebovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová