Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bez maturity ano, ale musíš mít alespoň výuční list. Bez kurzu těžko…
@Anonymní píše:
Prosím o anynonym![]()
Zdravím, chtěl bych se zeptat zda mohu pracovat jako asistent pedagoga bez maturity a s tím, že teprve začnu dělat kurz?
Tento týden mě čeká pohovor a mám obavy aby mě vůbec vzali když jsem ještě nezačal ani kurz.
Máte někdo stejnou zkušenost?
A ten kurz můžeš dělat když nemáš maturitu? Řekla bych, že ne
Edit: už jsem našla že stačí základní vzdělání
Příspěvek upraven 12.02.24 v 14:03
Jakože nemáš maturitu ani kurz AP? No jako někde, kde o AP nezavadi, jak je rok dlouhej, by tě hypoteticky vzali, ale naděje bych si nedělala. Navíc i kdybys už kurz měl, tak bez maturity můžeš dělat jen nějaké pomocné práce, vetsinou uklidove, kancelarske, ne přímou praci s dítětem. Spíš je to na pozici školního asistenta a i tam chodí lidi s vyšším vzděláním a už hotovým kurzem. Divim se, ze te vubec pozvali na pohovor… ale tak zkusit to běž, bez nějakých očekávání.
@Anonymní píše:
Prosím o anynonym![]()
Zdravím, chtěl bych se zeptat zda mohu pracovat jako asistent pedagoga bez maturity a s tím, že teprve začnu dělat kurz?
Tento týden mě čeká pohovor a mám obavy aby mě vůbec vzali když jsem ještě nezačal ani kurz.
už ne. Těm, co mají kurz, bez maturity, už dřívě, to bude dál platit. Novým ne.
@Alilali a když si dodělám kurz během činnosti asistenta? Jde to taky?
@Monchichik píše:
@vokishka Fakt šel dělat kurz jen se základním vzděláním?
jo, ale správně to měl být jen asistent na nějaké pomocné práce, to tak psala i poradna. Byl (nebo měl být) placený v pětce. Píšu teda o základce, ve školkách jich asi bylo víc.
@Anonymní píše:
ale musíš mít zřejmě tu maturitu…
@Anonymní píše:
Nemáš maturitu.
@Monchichik píše:
@vokishka Fakt šel dělat kurz jen se základním vzděláním?
Od roku 94 šel. Původně ta pozice byla romský asistent. Pak teprve vzniknul asistent pedagoga.
@Monchichik píše:
@vokishka ve školce musela být maturita…
nemusela, na asistentských diskusích běžně psali, že nemají maturitu a dělají ve školce.
Prosím o anynonym
Tento týden mě čeká pohovor a mám obavy aby mě vůbec vzali když jsem ještě nezačal ani kurz
.