Nerada telefonuju - jsem exot?

7209
12.2.24 11:05

Nerada telefonuju - jsem exot ?

Ahoj. Hodně lidí se tomu diví :D Samozřejmě mě neobtěžuje zavolat k lékaři atd. To jsou důležité věci. Nebo když někdo něco potřebuje. Ale co mě neskutečně nebaví, když mi někdo zavolá " jen tak " a diskuze typu : ahoj, jak se máš?…Dobře a ty?…a co děláš? :roll: :roll: asi jsem divná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8893
12.2.24 11:14

Taky jsem exot. A ještě větší. Já nesnáším telefonování za jakýmkoliv účelem. Samozřejmě to dělám, musím, třeba to objednávání k lékaři, když mi někdo volá, tak to zvednu..ale fakt to nesnáším. A pokud jsou to hovory typu jak se máš a co děláš, tak to tuplem. A znám takových exotu víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.2.24 11:16
@GabinkaCh píše:
Ahoj. Hodně lidí se tomu diví :D Samozřejmě mě neobtěžuje zavolat k lékaři atd. To jsou důležité věci. Nebo když někdo něco potřebuje. Ale co mě neskutečně nebaví, když mi někdo zavolá " jen tak " a diskuze typu : ahoj, jak se máš?…Dobře a ty?…a co děláš? :roll: :roll: asi jsem divná :mrgreen:

Jsem na tom ještě hůř - já nerada telefonu i k tomu lékaři :lol: Samozřejmě se nakonec rozhoupu, ale prostě to nemám ráda - nevidím, s kým mluvím, jak se u toho tváří atd. Paradoxem je, že jinak jsem velmi ukecaná a ráda se bavím i s cizími lidmi naživo, a ještě lepší je, že jsem 5 let brala telefony zákazníků (i cizojazyčné) v práci - ani to mou averzi k telefonování nesnížilo :mrgreen: Volám si ráda jen s lidmi opravdu blízkými :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5005
12.2.24 11:18

Jsi moc mladá a moc žiješ na sociálních sítí. To se pak projeví. Ale ber to tak, že většina mladých lidí dnes neumí komunikovat, mají problém se vyjádřit nebo něco vysvětlit.

Takže jsi na tom stejně jako 90% generace sněhových vloček a tak žádný stres. Třeba se to pak časem naučíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
12.2.24 11:19

Taky nemám ráda telefonování. Ani k tomu lékaři. Když to jde, tak preferuji komunikaci přes maily nebo SMS, lépe se mi s cizími lidmi komunikuje přes texty, páč si můžu promyslet odpověď.
S lidmi, které znám mi nevadí telefonovat, ale to nejsou hovory „o ničem“, to by mě taky nebavilo a přesměrovala bych takový hovor do nějakého chatu sociálních sítí, kde po chvíli bych poslala jen smajlíka a ta konverzace by se sama utla. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.2.24 11:19
@Justin Case píše:
Jsi moc mladá a moc žiješ na sociálních sítí. To se pak projeví. Ale ber to tak, že většina mladých lidí dnes neumí komunikovat, mají problém se vyjádřit nebo něco vysvětlit.Takže jsi na tom stejně jako 90% generace sněhových vloček a tak žádný stres. Třeba se to pak časem naučíš.

Jééé, tak teď se cítím jako mladice i já :lol: :lol: Sociální sítě začínaly až když jsem byla dospělá a fakt to nijak nezmenšuje mou averzi k telefonování :mrgreen:
Mimochodem, přijde mi to přesně naopak. Mé mlaďoučké kolegyně v práci a mé děti běžně visí hodiny na telefonu s kamarády :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5005
12.2.24 11:21

@unuděná

Netvrdím, že je to tak vždy! Ale musíte uznat, že nynšjší generace je vážně zvyklá spíše na písmenka na internetu než na osobní jednání či telefon. Však je to vidět i na tom kolik se zavřelo podniků, kolik je prázdných hřišt a kolik sportovních klubů zaniklo. Lidi jsou, ale doma u instagramu a žijí svůj falešný živůtek plný filtrů, radosti na netu a všemožných dementních citátů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14688
12.2.24 11:21

Nesnáším telefonování včetně videohovorů :zed: i za účelem vyřizování - to raději napisu mail nebo zprávu. Volam jen když je fakt nějaký urgent. Dokonce mě z delšího telefonování (5 minut a víc) boli vždycky hlava :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9826
12.2.24 11:22
@Justin Case píše:
Jsi moc mladá a moc žiješ na sociálních sítí. To se pak projeví. Ale ber to tak, že většina mladých lidí dnes neumí komunikovat, mají problém se vyjádřit nebo něco vysvětlit.Takže jsi na tom stejně jako 90% generace sněhových vloček a tak žádný stres. Třeba se to pak časem naučíš.

Já se do kategorie „moc mladá“ rozhodně neřadím a stejně nesnáším telefonování :mrgreen: A dost pochybuju, že se to někdy naučím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14688
12.2.24 11:22

@Justin Case nemuzes přece srovnávat osobni jednání a telefon 8o osobni jednání mám rada, rada lidi vidím a pak s nimi komunikuju, pokecam si. Přes telefon jen slyšíš hlas, ale nevidíš člověka a to je fakt divny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4069
12.2.24 11:24
@GabinkaCh píše:
Ahoj. Hodně lidí se tomu diví :D Samozřejmě mě neobtěžuje zavolat k lékaři atd. To jsou důležité věci. Nebo když někdo něco potřebuje. Ale co mě neskutečně nebaví, když mi někdo zavolá " jen tak " a diskuze typu : ahoj, jak se máš?…Dobře a ty?…a co děláš? :roll: :roll: asi jsem divná :mrgreen:

Mam to uplne stejne. Jako rada pokrafam s mamou, to mi nevadi, ale nejaky provolavani taky nemusim. Pro me je komfortnejsi si radsi napsat na WA, ale taky to musi mit nejaky hranice. Plkani jen tak aby se nereklo nemam rada, pro me je to ztrata casu.
Kdyz mi vola neznamy cislo, tak to vylozene nesnasim..radsi si nejdriv zjistim, kdo to je, az pak volam pripadne zpatky. Nebo se ptam pres sms. Pokud ten nekdo neodpovi, uz na to kaslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.2.24 11:24
@Justin Case píše:
@unuděnáNetvrdím, že je to tak vždy! Ale musíte uznat, že nynšjší generace je vážně zvyklá spíše na písmenka na internetu než na osobní jednání či telefon. Však je to vidět i na tom kolik se zavřelo podniků, kolik je prázdných hřišt a kolik sportovních klubů zaniklo. Lidi jsou, ale doma u instagramu a žijí svůj falešný živůtek plný filtrů, radosti na netu a všemožných dementních citátů

Já tu zkušenost nemám. Oni jsou mlaďoši možná zalezlý u sociálních sítí doma, ale dost často nonstop na nějakém videohovoru. A to nemá s tématem averze k telefonování nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.2.24 11:25
@marcellia píše:
Kdyz mi vola neznamy cislo, tak to vylozene nesnasim..radsi si nejdriv zjistim, kdo to je, az pak volam pripadne zpatky. Nebo se ptam pres sms. Pokud ten nekdo neodpovi, uz na to kaslu.

Přesně já! Neznámá čísla beru jen když jsou děti mimo domov, jinak absolutně ne a proklepnu si je pak přes nějaký ten kdomivola web :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.2.24 11:27

A totální panika mě chytne, když z prezentace v práci naživo nakonec musím prezentovat přes teamsy, nikdo nechce kamery a já mluvím na kolečka s monogramy. Brrr :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4069
12.2.24 11:27
@Justin Case píše:

To tak vubec nemusi byt. Jsem 81,zadna snehova vlocka, vyjadrovat se umim dobre, ale telefonovani nemam rada. Jen vyridim to nejnutnejsi, pac musim.
Je to i proto, ze netusim, jak dlouho me bude „otravovat“ ten na druhym konci dratu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová