Asistent pro dítě do školky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
1.10.17 19:55
@Anonymní píše:
@Svistice bojujeme s tím už dlouho.
Nekrmíme ho. On se nají, ale ve školce je moc dětí a on se na to nesoustředí, protože má pořád co dělat. Provokuje je. DOma to je stejné. Pokud chci, aby se najedl, tak musíme jíst jen my dva. Jak s námi jí ještě někdo, tak se předvádí.
Doma ho neoblékáme. Má svoji hromádku. Denně na stejném místě a musí se sám obléct. Maximálně mu řeknu, že má obráceně triko, ale nepomůžu mu s tím, musí si ho převléct sám. Pokud to nestihne v určeném termínu, tak ztrácí nějakou výhodu - nemůže si vybrat čepici, nevybírá cestu, kterou jdeme… Ale ve školce stejné jako s jídlem. Provokuje děti - směje se na ně, shodí jim věci na zem.
Dodnes ještě nepochopil, že má značku autíčka. Tuší, ve které části šatny se nachází jeho věci, ale často se netrefí. Značku jsem věděla už na konci léta a celé léto jsem ho pérovala, že na čem je auto, to je jeho.
S mluvením je na tom bídně. Neopakuje. Mluví hlavně v hláskách. Chodíme i na logopedii.

Pokud neni v jeho schopnostech ani po 3 mesicich si zapamatovat znacku plus ty dalsi veci k tomu, tak bych zvážila i návštěvu psychologa. Pokud se nenaji kvuli delani kravin, dojde mu, ze na hlad z vlastní blbostí a vezme to jako ponauceni? Nebo to jde mimo nej?
Jinak mu zkus dát na jeho skrinku fotku- meli to dvouletaci v jeslich misto znacek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101537
1.10.17 19:58
@Svistice píše:
Jinak mu zkus dát na jeho skrinku fotku- meli to dvouletaci v jeslich misto znacek.

Jo, to je fakt, to používám od synových 2 let na vánoční dárky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.17 20:06

@Svistice nevezme to jako ponaučení. Odejde s řevem od stolu a ví, že bude mít hlad a příště bude dělat blbosti znovu. Ve školce jim ho je líto, tak mu pomůžou. Doma mu nepomáháme.
Nedávno se odřel, když skákal ze schodů. Za hodinu skákal úplně stejně. A podobných situací je moc.
Fotku nemám moc kam dát. Jsou to jen poličky bez dvířek a je tam místo jen na tu jednu značku. Ale zkusím to probrat s učitelkou, jestli by to nepomohlo.

• Citovat
  • Upravit
101537
1.10.17 20:09

Třeba na boční stranu té poličky - zevnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
1.10.17 20:22

Na asistenta to není, je ještě malý, zřejmě potřebuje čas… ;) podle popisu mi přijde vcelku jako každé jiné dítě - nají se, dojde si na WC. Že je akční, chvilku nepostojí, je u dětí naprosto běžné, ale může mít třeba taky prvky ADHD. Nevím. :nevim: Pokud se Vám to nezdá, chtělo by to řešit u psychologa/pediatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.17 14:24
@Anonymní píše:
Je tu někdo, kdo by mi mohl dát další názor, jestli je nebo není potřeba asistent? Schválně nebudu psát, jestli jde nebo nejde o mé dítě.
Dítě 3 roky, špatně mluví, špatně se orientuje v kolektivu. Občas má problémy s neadresnými pokyny - děti posaďte se ke stolečkům. Neposlechne a musí se odvést individuálně. Částečně je samoobslužné umí se obléct i svléct, nají se, dojde si na wc, ale všechno mu to dlouho trvá, protože sleduje ostatní děti, takže ho musí oblékat, dokrmují ho. Napomínají.
Do společných akcí se nezapojuje, nekreslí, necvičí, děti sleduje, nehraje si s nimi. Občas má problémy se srovnat s tím, co následuje a podřídit se tomu, že to není podle něj.
Dobrý den, řešíme podobný problém se stejně starým synem. Syn se chce zapojit do kolektivu, ale nejde mu to, nechápe co se po něm chce. S dětmi si chce hrát, ale neví jak na ně zavolat, tak po nich hodí i třeba hračkou, aby se podívaly. Snaží se mluvit, zlepšuje se, ale zatím nic moc. Byli jsme minulý týden poprvé na logopedii a tam nám řekli, že to vypadá na vývojovou dysfázii. Už jsme objednaní na neurologii, do PPP a k neuropsychologovi a ještě nás čeká foniatr. Doufám, že asistenta získáme, synovi to pomůže, a vše zvládne. Nečekala bych, pokud se vám nebo paní učitelce něco nezdá a došla k odborníkovi. Čím dříve tím lépe.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.12.19 11:18

Zdravím a zkouším oživit diskuzi. Řešíme teď stejný problém, čtyřletý syn má od psycholožky doporučení na asistenta do školky. Má lehkou mozkovou disfunkci, nezvládá samostatně výukové aktivity a nedokáže se aktivně zapojit do kolektivních činností. Byla bych ráda, kdyby mi třeba někdo mohl napsat, jak to dopadlo u nich, jestli asistenta získal a jestli to bylo pro dítě přínosné.

Vzhledem k citlivým osobním informacím prosím o zachování anonymity. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
16694
3.12.19 11:25
@Anonymní píše:
Zdravím a zkouším oživit diskuzi. Řešíme teď stejný problém, čtyřletý syn má od psycholožky doporučení na asistenta do školky. Má lehkou mozkovou disfunkci, nezvládá samostatně výukové aktivity a nedokáže se aktivně zapojit do kolektivních činností. Byla bych ráda, kdyby mi třeba někdo mohl napsat, jak to dopadlo u nich, jestli asistenta získal a jestli to bylo pro dítě přínosné.Vzhledem k citlivým osobním informacím prosím o zachování anonymity. Děkuji.

U syna ve třídě asistent pedagoga je a zejména díky skvělé práci učitelů i asistentů (je již v páté třídě) udělal již ohromný pokrok. Je třeba ale hodně s dítětem makat i mimo školu. U nás jsou to např. nacviky sociálních dovedností, pravidelná práce pod dohledem psychologa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
3.12.19 12:16
@Anonymní píše:
Zdravím a zkouším oživit diskuzi. Řešíme teď stejný problém, čtyřletý syn má od psycholožky doporučení na asistenta do školky. Má lehkou mozkovou disfunkci, nezvládá samostatně výukové aktivity a nedokáže se aktivně zapojit do kolektivních činností. Byla bych ráda, kdyby mi třeba někdo mohl napsat, jak to dopadlo u nich, jestli asistenta získal a jestli to bylo pro dítě přínosné.Vzhledem k citlivým osobním informacím prosím o zachování anonymity. Děkuji.

Tak asistenta musí především doporučit poradna. Následně začne školka hledat, může se zapojit i rodič, to už ale záleží na domluvě s ředitelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.19 12:52

@Kakika děkuji, spíš by mě zajímalo, jak to funguje právě u předškolních dětí. Vy jste měli asistenta až od první třídy ve škole?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.12.19 12:55

@Vercsi148 promiň, špatně jsem se vyjádřila. Nešlo mi primárně o to, jestli (a jakým způsobem) ten nebo ta dotyčná asistenta získali, ale spíš o tu konkrétní zkušenost v případě, že dítko skutečně asistenta ve školce mělo. Jestli se věnoval celou dobu jenom jemu atd.

• Citovat
  • Upravit
16694
3.12.19 13:10
@Anonymní píše:
@Kakika děkuji, spíš by mě zajímalo, jak to funguje právě u předškolních dětí. Vy jste měli asistenta až od první třídy ve škole?

My měli až od první třídy. Chtěli jsme už do školky, ale stěhovali jsme se a než jsme našli kvalitního psychologa v místě bydliště a přišli na řadu…nedalo se to stihnout dřív. Ze začátku se asistent věnoval hlavně synovi. Pomáhal mu zažít si rituály, které se opakují stále dokola (začátek hodiny, konec hodiny, jak se chovat o přestávce…), dovysvetloval, co po něm paní učitelka chce (a hlavně učil, že i když neoslovi přímo syna, tak se ho to přesto týká ), vodil na obědy mimo hlavní nával… Dělal spoustu věcí i nad rámec svých povinností. Ty vztahy u nás na škole jsou hodně nadstandartni. Záleží hodně i na tom, jak je napsané doporučení od SPC. Tam se ta konkrétní pomoc blíže specifikuje. Každopádně nejvíc je to vždy o lidech. Syn má třetí asistentku a každá s ním pracovala jinak. Teď už se klade největší důraz na to, aby byl syn co nejvíc samostatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
3.12.19 13:34
@Anonymní píše:
@Vercsi148 promiň, špatně jsem se vyjádřila. Nešlo mi primárně o to, jestli (a jakým způsobem) ten nebo ta dotyčná asistenta získali, ale spíš o tu konkrétní zkušenost v případě, že dítko skutečně asistenta ve školce mělo. Jestli se věnoval celou dobu jenom jemu atd.

Sousedka dělá asistentku ve státní školce chlapečkovi se spec. potřebami. Je tam jen pro něj, celý den se věnuje pouze jemu. Nemá na to žádnou kvalifikaci, což mě překvapilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65041
3.12.19 17:35
@Lu1234 píše:
Sousedka dělá asistentku ve státní školce chlapečkovi se spec. potřebami. Je tam jen pro něj, celý den se věnuje pouze jemu. Nemá na to žádnou kvalifikaci, což mě překvapilo.

To se mi zdá divné. Jedině že by ředitel nikoho se vzděláním nesehnal, tak si pak zdůvodní někoho bez vzdělání. Jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
3.12.19 18:56

@vokishka je to tak, paní má vystudovaný úplně jiný obor, který nemá s dětmi nebo pedagogikou nic společného, má SŠ. Okolnosti výběrového řízení neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin