Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Chápu Tě. Taky mám dítě s nějakou diagnozou a lépe se mi s tím pracovalo, když jsem věděla název a s čím pracuji. Jinak to dítě člověk samozřejmě přijmout musí, to je jasný.
Já bych kontaktovala klinického psychologa - to škole dávat nemusíš. Nemusíš tu zprávu dávat nikomu.
Příspěvek upraven 30.10.24 v 08:46
Nautis nás měl v pořadníku rok. Inep se ozval po roce, zda chci termín ![]()
@vejilka píše: Více
Protože rodiče “ jiných “ dětí hledají malé kolektivy, individuální přístup, atd… je to logické. Naše děti ve třídě o 25 dětech byly nešťastné a nefungovalo to ( bez podpůrného opatření tedy u nás vůbec ).
@kocourGarfield píše: Více
Když jsem to začala řešit já, tak bylo rok do otevření pořadníku a co vím, tak 1,5 roku se čeká na termín.
U nás klinicky logoped zkonstatoval, že má syn hodně autistických rysů a to bylo vše.
Zakladatelko, ještě mě napadlo, na stránkách autismport jsou dotazníky, netvrdím, že jsou všemocné a svetoborne, ale možná te to někam navede.
Jak na tom byl syn u dotazníku jako batole?
To je šílené. My to nakonec vyřešili jinde, protože prostě čekat 2-2.5 roku v našem případě nebylo možné - nám to ale nefungovalo už ve školce.
@Anonymní píše: VíceŠkola může nastavit jenom první stupeň podpůrných opatření a to je málo. Všechno další už musí PPP/SPC.
Řidičák lidi s aspergerem mít normálně můžou. To už je dávno přežitek. I lidé s klasickým autismem ho budou moct brzo mít protože se o tom jedná. ![]()
Vždyt ta vyhláška nebo zákon nebo co to je se neměnila. Aspergr patří do PAS, a ti nesmí mít řidičák. Teprve se změna chystá.
Jedná se o tom, ale zatím mít nesmí. Sice se to obchází, ale ve vyhlášce je, že nesmí.
Ano, škola může nastavit jen PO1, ale pokud to funguje, tak je to jedno.
Pokud nechce učitelka, tak je jedno, kdo to nastavil.
V PPP to nemusí odhalit. Chce to vyloženě odborníka na poruchy autistického spektra.
Podpůrná opatření nastavuje PPP. Pokud mate školu, co nastaví sama vhodná podpůrná opatření, netahala bych dítě nikam už tuplem.
Zrovna PAS a AS mít v papírech není úplně ideální, lidé s PAS/AS by třeba neměli mít řidičák.
Jak mu pomáhat můžeš hledat i bez diagnózy.
A jak už jsem psala, pokud to opravdu potřebuješ vědět, zkus ten Nautis. Ale čekací doba je velká.