Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, nejsem sice učitelka, ale mám sedmnáctiletého Aspíka doma. On je hodně svůj, moc smyslu pro humor nemá, ale zase je hrozně hodný, neskutečně chytrý a dost kontaktní, snaží se hledat si kamarády kde to jde. Akorát má hodně specifický mluvený projev, takový hodně spisovný a je hrozně snadno manipulovatelný takže z něj mají všude spíš srandu… Nicméně jestli tě zajímá něco konkrétního, možná poradím. ![]()
@Jaggy Ahojj, aspergeruv syndrom ma muj bratranec (18) je takový jak popisujes ale není hodny…rodiče se před nim na noc zamykají protože se ho bojí co vyvede. Ale chci se zeptat..u meho syna (6) mám od narození podezreni že neni taky v normě…autismus jsem vyloučila..vyhledává kontakty, chce se kamarádit ale pak vyžaduje aby si ten druhý hrál přesně dle jeho schematu a pokud to neni jak on si přeje je vzteklý,urputný a děti ho pak nechtějí… vzala jsem ho ted na 14 dni na chalupu že si uděláme hezký čas a budu se mu věnovat aby mohl nastoupit do školy v zaří…a je to katastrofa… asi jak jsem ho vytrhla z jeho stereotypu -chová se hrozně. jsem utvrzená v tom že něco není tak jak ma byt. taky hodne hodne spatne mluví. jen se chci zeptat kde mám začít? neurolog nebo psychiatr? psychologa jsme navstivili -syn se tam choval uplně normálně -zakřiknutě…vypadala jsem jak blbec. Se synem se nedá o ničem rozumně promluvit, bud si zacpe uši, nebo rovnou řekne že mě nebude poslouchat anebo mě v pulce přeruší otazkou typu „mami ja jsem airbus a ty jako vezeš na letiště kerosin…“ dost často vybouchnu se přiznam
@axelina Jo, tak u syna to bylo podobné když byl malý, jen možná ne takový extrém. Poslouchal co jsem mu říkala, ale stejně si jel to svoje a mě jako by vlastně ani moc nevnímal. Postupně se to vyklidnilo, ale je „hodný až blbý“, jak by někdo řekl. Já ho miluju, ale všichni s ním zametají a já se bojím jak to bude až bude pracovat. Všem by hrozně pomáhal, holce která se mu líbí píše básničky (moc hezké, mimochodem), ale bohužel z toho všichni mají srandu… Pokud chceš k někomu jít, zkus dobrého dětského psychiatra. ![]()
Zkusili jste son rise program? Ptám se, protože mám čtyřletého syna a máme podezření. Tento program jedeme 4 měsíce.
@Jaggy díky , jsme ted na dovolene kde se ty problemy ukazují v plne parade..prece jen doma je ve skolce pak kroužek a já jsem s nim jen hodinu denne a mela jsem pocit že ty problemy se lepší…a ted zjistuji že opak je pravdou…jsem docela zděšená upřímně
takže jakmile se vrátím zkusím toho psychiatra tim začnu
@LarKalu nejsem ucitelka,ale aspici jsou kazdy jiny, nejde prece pausalne najit reseni.