Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zkus zavolat na detsky, treba do nemocnice, nejaky vetsi. Ale nejspis nic. Kolik ji je?
Jsem laik, ale myslím, že jednorázově nevadí. Vždyť my byli acylpyrinem léčeni od nejútlejšího dětství.
@-Evka- to mně tady tvrdí všichni okolo, i dětská mně řekla, že příště máme vzít paralen, ale že naše generace na aspirinu vyrostla, vzhledem k tomu ale, že jsem se podívala na googlu co by se mohlo stát, tak mám nervy na pochodu
nic se jí nestane, generace a generace dětí vyrostla na aspirinu
nic se jí nestane.
Zakažte si hledání moribudnu na internetu a namísto toho hledejte cestu, jak krotit svoje emoce, abyste si takhle absurdně neubližovala.
@mikela píše:dcera má horečku a děda jí dal v dobrém úmyslu půl aspirinu, mám šílený strach, že se jí něco stane, protože vím, že do 16 let se aspirin nesmí kvůli možnému vzniku reyova syndromu. myslíte že mám nějak řešit?
Ahoj.
Ani u dětí nejde o časté onemocnění - výskyt bývá méně než 1 za rok na milión dětí.
Navíc by muselo jít o pravidelné užívání (to nám říkali na školení Červeného kříže). A to rozhodně půl tabletky Aspirinu od dědečka není. ![]()
Takže já bych byla absolutně v klidu, jen dědovi bych řekla, ať příště nasadí Paralen. ![]()
Brzké uzdravení dceři.
Edit: opakování slov
Příspěvek upraven 05.12.18 v 22:31
@mikela neboj nejspíš se jí nic nestane, Reyův syndrom je opravdu vzácný. I když je to důvod, proč se aspirin u dětí již nedává. Ale stále ještě existují některé vzácné nemoci u kterých se aspirin dává i u dětí a to dokonce ve velkých dávkách. Příště na teplotu paralen nebo ibuprofen, ale to jistě víš. Tak raději informuj i celou rodinu ![]()