Asthenospermie... aneb problém u muže

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3309
4.9.11 09:39

Asthenospermie...aneb problém u muže

Ahoj snažilky, snažíme se o mimi už pomalu 8.měsíců a tak jsem si nechala udělat hormonální profil a manžel SPG. Já jsem v pořádku, ovulace probíhají, vše jak má být..ale manžel špatný SPG, zjištěno asthenospermie-nízká pohyblivost, kategorie c-d. Prakticky skoro žádnej pohyb jen dokola. Jsem z toho na nervy a on na doporučení zobe vitamín E a Energyman…za 2,5 měsíce kontrola a když nedojde ke zlepšení tak nás asi doporučí na IUI. Máte s tím někdo stejnou zkušenost? Zlepšilo se to a počali jste přirozeně? Ještě si pořídíme gel Pre-seed, který je příznivý na spermie a oni pak lépe " sklouznou" směrem k vajíčku. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3230
4.9.11 09:55

Můj manžel měl taky sníženou pohyblivost, ve SPG bylo psáno nějak „nemožnost oplodnění“. Přestal se koupat (jako sprchoval se, ne že vypustil hygienu :mrgreen: ), donutila jsem ho nosit volné trenky a zobal asi 5 potravinových doplňků, co mu doporučil doktor. Na SPG byl 3.9. a 1.10. jsem otěhotněla. Držím palce :mavam: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
4.9.11 10:44

my měli taky problém se špatným spermiogramem, špatná morfologie. Bral E-čko a koupila jsem kapky Gynex, ty jsou fakt supr, akorát ne moc chutný :lol: , spermio se zlepšilo ale i tak jsme nakonec po třech neúspěšných IUI museli podstoupit IVF a v prosinci čekáme přírustek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
4.9.11 11:36

Lumi,

tak my měli stejný problém. akorát já měla špatné výsledky HP a manžel SP - těžká astenoteratospermie..
tj - málo jich, špatná pohyblivost i morfologie. Verdikt: Jedině IVF..
začal brát taky vitamínky - byla jich slušná hromádka, nakoupila jsem mu volné trenky, těsné džíny šly naspod skříně, začal se sprchovat studenější vodou. další výsledek už byl normospermie :palec:
proto jsme unikli IVF a zkusili IUI.. ta nám vyšla napoprvé :mrgreen: .. a manža všechna ty opatření dodržoval a měl pak SP pokaždé výrazně lepší :palec:

takže hodně štěstí při snažení :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3309
4.9.11 21:29

Já pořád věřím, že máme naději na přirozené početí, dávám si čas do konce roku a pak půjdeme na IUI, mohou vybrat ty nejlepší spermie a pak se uvidí :wink: Manžel dokonce papá i celer, ten prej je taky dobrej a jinak děkuji za radu, pořídím ten Gynex kapky :wink: Dneska se bohužel musí přírodě pomoct, pokud nepatříme mezi ty šťastné co otěhotní a ani pomalu neví jak..... 8-o Je nekuřák a dokonce nebude pít alkohol dokud neotěhotním, pak prej se pořádně ožere :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3309
22.12.11 14:20

Ahojky, tak jsem jen chtěla poinformovat, že Energyman a ani vitamín E, Gynex… apod. nezabraly a kontrolní SPG ještě pomalu horší jak ten první. Takže nám bylo doporučeno IUI a jdeme 13.1. na první konzultaci do Natalartu. Mějte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3219
7.7.14 17:50

Ahoj holky, komu se podařilo s touto diagnozou přirozeně otěhotnět a za jak dlouho?
Kolikátý den před OVU je v tomto případě nejlepší pro početí?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3309
8.7.14 11:03

@Dayisinka ¨jsem tu asi jediná kdysi jsem to založila…hele nakonec se nám to povedlo přirozeně po dvou letech, nevím, stal se prostě zázrak, manžel se vykašlala na všechny vitamíny, léky a začal zase kouřit a já jsem se věnovala našemu pejskovi, nastoupila do nové práce a najednou jsem byla těhotná. Přečti kdyžtak moje deníčky, tam je tak nějak vše obsaženo. Moc tě držím pěsti, i s touto diagnozou u chlapa se dá otěhotnět, nám doporučovali IUI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3219
8.7.14 11:29

@Luminex Ahoj, děkuju…Přečetla jsem první dva deníčky a moc se mi líbili :-)
Se máš, že jsi dokázala na to nemyslet, mě to nějak nejde…A psi už máme 3 :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3309
8.7.14 12:22

@Dayisinka to přišlo ale díky pejskovi, tak když už máš 3 tak vlastně už jen čekáš na něco novýho v podobě miminka, já měla novinku toho psa a taky jsem nějak už rezignovala no… smířila jsem se s tím a rozhodla se pro sebe něco udělat, změnit práci a tak…a najednou to prostě přišlo, s manžou jsme měli kvůli tomu krizi a přežili jsme jí, tak pak to prostě všechno přišlo. Každopádně je to zázrak. Teď už je malý 14.měs. a my se s manželem vůbec nechráníme a nic, neřešíme to, ne že bych se už cítila na druhé dítě, ale člověk nikdy neví, takže proto se nechráníme a stejně nic. Já si říkam, že to asi i má přijít v nějakou správnou chvíli, nevím. Moc tě držím pěstičky. Nedoporučili vám IUI???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3219
8.7.14 16:15

@Luminex Taky to pak plánuju u druhého (když to teď vidim), že bysme se ze začátku chránili kondomem a třeba po roce se chránit přestali…
Na klinice do zprávy napsali, že doporučuji IUI, ale dr řikal, že by doporučil rovnou IVF, že IUI mám malou úspěšnost…
Nicméně po přečtení všeho možnýho a také dle ceny IVF jsme se rozhodli, že bychom určitě napřed zkusili pár pokusů IUI…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí