ATB a vyrážka

7142
12.4.11 15:59

ATB a vyrážka

Ahojky Holky. Bylo mi od pátka tak strašně špatně, že sem se včera rozhodla jít k mudře a předepsala mi antibiotika duomox 750, ted odpoledne se mi po 3 prášku udělala na rukou vyrážka a strašně to svědí :nevim: Píšou tam, že jeden z nežádoucích účinků můžou být právě kožní problémy, nevíte čím bych to měla mazat??? nebo mam zítra zavolat doktorce jestli změnit ATB a nebo co dělat dál??? je to dost nepříjemný. a ještě, dneka mi k tomu všemu začalo ještě pobolívat ucho, máte nákou babskou radu, jak se zbavit bolesti, páč mam strach s píchání, byla sem jednou jako malá a dost se mi ta děsná bolest vybavuje a nerada bych si ji připomněla. moc díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7270
12.4.11 16:00

ahojky..myslím že je to alergická reakce podle mne by jsi léky měla vysadit a zítra jít k dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7270
12.4.11 16:02

jinakna bolest ucha nám dávala babička nahřátý česnek do ucha strčila stroužek na to vatu a zabalit hlavu do šátku ale jestli to pomáhala si už nepamatuju :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3194
12.4.11 16:14

my taky dostavali cesnek do ucha a me to teda pomohlo, atb bych vysadila a dosla k dr pro jine atb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
12.4.11 16:15

Já měla reakci na Duomox jako dítě, vypadalo to jako vyrážka, ale byly to tehdy popraskané podkožní žilky. Určitě vysadit a co nejdřív naklusat k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
12.4.11 16:17

aha já myslela že se vyhnu tomu 3 hodinovýmu čekání:-( doktorka pak předepsala jiné???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7270
12.4.11 16:25

jj dr ti předepíše jiné na tyhle máš alergii tudíš si to pamatuj aby ti je jiný dr nedával

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
12.4.11 17:34

Ahoj.Bolení ucha můžeš mít z toho,že ti není dobře!
ATB by jsi měla vysadit a navštívit doktora,měl by ti napsat jiný.Taky jsem se jednou obsypala po ATB a napsala mi prášky na alergii a mazala jsem se tekutým pudrem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
12.4.11 17:36

Ohledně těch ATB- může to být alerg.reakce- zkus namazat Fenistilem, ale k Dr.bych určitě zašla co nejdříve. A jestli přestat brát- no nevím, o tom se dost polemizuje- jsou to ATB a ta by se měla dobrat, takže Ti Dr.nejspíš doporučí jiná.
No a ucho- nám na ORL radili jako 1.pomoc vkápnout do bolavého ucha studenou slivovici- ochladí + jak se vypařuje alkohol a taky mírní zánět. Pokud se bolest vrátí- k lékaři. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
12.4.11 17:51
Mazlucha píše:
ATB by jsi měla vysadit a navštívit doktora,měl by ti napsat jiný.Taky jsem se jednou obsypala po ATB a napsala mi prášky na alergii a mazala jsem se tekutým pudrem

a atb ti neměnila??? já mam právě rýmu a mam ji hlavně vzadu, bolí mi z toho hlava a ucho,skoro nepčikam, tak to nemužu dostat ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
12.4.11 17:52
Hanulínek píše:
Ohledně těch ATB- může to být alerg.reakce- zkus namazat Fenistilem, ale k Dr.bych určitě zašla co nejdříve. A jestli přestat brát- no nevím, o tom se dost polemizuje- jsou to ATB a ta by se měla dobrat, takže Ti Dr.nejspíš doporučí jiná.
No a ucho- nám na ORL radili jako 1.pomoc vkápnout do bolavého ucha studenou slivovici- ochladí + jak se vypařuje alkohol a taky mírní zánět. Pokud se bolest vrátí- k lékaři. :mavam:

jaj slívku nemam, co francovka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
12.4.11 17:57
jajinka veverka píše:
Mazlucha píše:
ATB by jsi měla vysadit a navštívit doktora,měl by ti napsat jiný.Taky jsem se jednou obsypala po ATB a napsala mi prášky na alergii a mazala jsem se tekutým pudrem
a atb ti neměnila??? já mam právě rýmu a mam ji hlavně vzadu, bolí mi z toho hlava a ucho,skoro nepčikam, tak to nemužu dostat ven

Já se osypala po dobrání ATB,takže nic měnit nemusela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
12.4.11 18:01
jajinka veverka píše:
Hanulínek píše:
No a ucho- nám na ORL radili jako 1.pomoc vkápnout do bolavého ucha studenou slivovici- ochladí + jak se vypařuje alkohol a taky mírní zánět. Pokud se bolest vrátí- k lékaři. :mavam:
jaj slívku nemam, co francovka :lol:

Asi by taky pomohla. Já nedávno lila do ucha našeho dvouleťáka rum. :lol:
A jestli máš ucpané dutiny- mě pomáhalo strčit ruce nad lokty a nohy nad kotníky do lavórů s hodně horkou vodou. Pak ale pozor aby končetiny neprochladly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
12.4.11 18:09

Jo a ještě si vzpomínám, jak mi na tu zadní rýmu, dávala babička na čelo uvařený brambor.
Uvařila ho celý, ve šlupce, trochu nechala vychladit a pak na čelo kapesník a rozmáčkla tam přes druhý kapesník tu bramboru a vydržet do vychladnutí. Pozor může být hodně horké, ať se nespálíš.
To ucho fakt může bolet od té rýmy- pokud neuznáváš babské rady, určitě si do nosu stříkni nějaké kapky- odplaskne otok a možná se spustí rýma, ale hlavně by mohlo povolit to ucho. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
12.4.11 21:41

děkuju všem. ve čtvrtek zajdu k doktoru , zítra tam bohužel neni. co se týče babaských rad tak ty právě vyhledávam, páč já sem taká fajnofka , že v nosánku nesnesu ani kapičku vody natož potom náký kapky který stejkaj do krku nu fuj to bych :poblion: :mrgreen: díky za brmboru za slívku a celkově za všechny rady moc dííík :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí