Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jedná se o penicilinové antibiotikum a to je v těhotenství bezpečné, taky jsem ho brala ![]()
Klid, Amoksiklav je v těhotenství v pohodě, MUDr. ví, co dělá, proto ti ATB předepsal. Infekce je pro mimnko horší než ATB. Neboj, bude to dobré ![]()
no prave i te infekce se desim, ach jo, ale musim verit ze vse bude o.k.
Já brala amoksiklav dvakrát, jednou v prvním měsíci a pak ve čtvrtém…a mám krásné zdravé pětiměsíční dítě
takže neboj, tohle je opravdu bezpečné.
Anonymní píše:
no prave i te infekce se desim, ach jo, ale musim verit ze vse bude o.k.
Neboj, to bude dobré. ATB jsem měla v každém těhotenství min. 1× a děti jsou zdravé
To bude dobré
![]()
ivma6 píše:
Jedná se o penicilinové antibiotikum a to je v těhotenství bezpečné, taky jsem ho brala
a mohu se zeptat v kterem trimestru?
Anonymní píše:
holky dekuji dekuji![]()
![]()
Já ho třeba brala v 5. tt, MUDr. dle vnitřního vyš. nepoznal, že jsem těhotná, dostala jsem vyvolávačku a za týden už bylo „miminko“ na UZ ![]()
jediné, co můžu poradit, je psychická pohoda. Já jsem v den, co jsem zjistila, že jsem těhotná (možná tak 4.-5.týden) dostala horečky 40°C, které se nedaly nijak srazit - samozřejmě jsem vyčetla, co to všechno může způsobit - pak jsem měla ve 4.měsíci zánět močového měchýře s vysokýma horečkama a pak ještě jednu hnusnou chřipku…dost jsem se natrápila, jestli bude malý zdravý, ale je to ok.
ivma6 píše:a mohu se zeptat v kterem trimestru?
Jedná se o penicilinové antibiotikum a to je v těhotenství bezpečné, taky jsem ho brala
Bylo to v prvním trimestru, asi v polovině druhého měsíce
Děkuji vám za odpovědi, nejsem z těch co by lustrovali knížky a příručky, kde je vše co se nesmí, to se radši podívám na diskuse ostatních maminek a vždy mě to ve svém smyslu uklidní, ikdyž je jasné, že každé těhotenství je individuální. Taky právě ležim doma 16tt a užívám amoksiklav a když vidím ty mega tablety tak se hrozím, ale vždy mě uklidní vaše slova. děkuji ![]()
Ahoj holky, je to sice stará diskuze ale dneska jsem taky nafasovala tyhle ATB na zánět průdušek tak jsem z toho docela vyplesklá
Ahoj milé maminky, jsem tu nová a mám otázku. Jsem v 6 tt a od úterý mám bolesti ledvin. Před 4 lety jsem měla opakované záněty močového měchýře a následně akutní zánět ledvin a skončila týden na kopačkách. Teď v úterý se mi dostavily takové šílené bolesti ledvin, že jsem celý den trpěla, protože jsem nechtěla nic brát kvůli mimi. Navíc gynekoložka mi řekla, že mohu akorát urologické čaje. Ale večer se mi ta bolest tak vystupňovala, že jsem si volala do nemocnice na porodnické oddělení, kde mi dr. řekl, že mohu algifen kapky. Tak jsem si je vzala a bylo dobře. Ve středu po práci opět šílená bolest, tak jsem je taky vzala. A dnes ve ctvrtek jsem musela 2× a následně jsem jela za svým primářem na urologii. Mám začínající zánět ledvin. Nasazen Amoksiklav a při bolestech algifen. Ale říkal, že se mám snažit moc ten algifen nebrat. Bude to mé první mimi a celkem vymodlené, už mi je 32, tak mám strach. Děkuji za rady.
Dobrý den,jsem v prvním měsici těhotenství a lékař mi na bolest v krku předepsal ATB Amoksiklav, prosím máte s těmito ATB v těhotenství někdo zkušenosti?