Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, tak jsem tu zase s otazeckou
, chtela jsme se zeptat jestli taky mate naka púroblemy s tim ze vas tlaci pod pravym zebrem
ne boli nebo krece, ale jen tlaci kort kdyz sedim nebo tak.. :-/ Cetla jsem (bohuzel)
taky o ty preeklampsii a help syndromu alw moc mam ok, horecku nemam, tlak taky ok.. TAk doufam, ze to je v poho ![]()
ja to mela taky, pozdeji kdyz jsem spatne sedela tak jsem mela problemy se i z hluboka nadechnout, ale nic mi nezjistili tak nevim
Mě teda děsně bolí pod pravým žebrem od toho, jak to mám dokopané od miminka, je to jak naražené žebro…
proste tam dite tlaci, ma to vetsina tehotnych, rozsiruje se bricho a neni misto u branice, proste se to tam tlaci vsechno na sebe
Jo, to jsem měla taky.Malá mě tam tlačila patou nebo čím.PAk jsem musela už sedávat s rukou nad hlavou abych měla co nejvíc „natažené“ to břicho aby tam měla víc místa…
me to boli do ted…kdyz se z hluboka nadechnu nebo kdyz vstavam…no a premyslim,jestli to odezni samo nebo nekam zajdu?? nevim… ![]()
Kolik vazilo vase miminko jsem 27+5 a vazime 1160 nenio to nak hodne ![]()
Nás měřili ve 30tt a vážilo 1900g, ale to měření ultrazvukem je plus mínus půl kila, takže klid ![]()
To může být z více důvodů. Já bych to tak nepodceňovala, nespoléhala bych se, že tam má mimino nohu. Může to být žlučník nebo zvětšená játra, což může být skutečně příznak nějaké preeklapsie, help syndromu. Skutečně jsem někde četla, že zvětšená játra bolí pod pravým žebrem.
Já bych se poradila s lékařem.
Těhotná ve vysokém stadiu jsem byla zatím dvakrát, dítě mě nikdy pod pravým žebrem netlačilo. A v druhém těhotenství jsem tam měla skutečně „chobotnici“, která se pořád otáčela.
Stejné nepříjemnosti jsem měla i já, nebyla to nijak výrazná ani křečovitá bolest, spíš jen silný tlak a špatně se mi dýchalo, už si přesně nepamatuju v jakém stádiu těhu, ale vím, že to trvalo docela dlouho - několik týdnů. Vše ale nakonec dobře dopadlo.
Když má moč a tlak v pořádku, tak by to být preeklampsie neměla.
Jak dlouho už tě to bolí?