Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Samozrejme ze nechat doma. Antibiotika jsou zahul na organismus, mel by byt v teple a odpočívat.
Nevím, ale s atb bych ho nechala doma, je to sice „jen“ rýma, ale už i ve školce platí, že když mají zelenou rýmu, dítě zůstává doma. Tvůj syn může nakazit jiné děti, které to neodnesou „jen“ rýmou.
Antibiotika mu vybijou i mikroorganismy, ktere se podileji na imunite. Pokud chces, aby chytil jeste neco lepsiho jako bonus, posli ho tam. My ostatni rodice ti budeme navic velmi vdecni za nakazeni svych deti ![]()
To je vtip? Zelena rovna se infekční. Při atb je i oslabeny. Určitě nechat doma. Maminky by ti poděkovali. Už asi chápu některé věci.
Zavolej opravdu doktorce, ta vi nejlip. Muj syn mel nekdy ve druhe tride spalu, nasli mu to v patek, dostal atb a v po uz nas poslala do skoly. Samozrejme dokud bere atb, zadny sport, ale pokud neni nakazlivy (a tohle se lisi podle atb a infekce, obvykle to ale byva 24hodin), jit do skoly neni nijak fyzicky namahave.
To myslíš vážně? Nebo ti přijde normální posílat nemocné dítě do školy?
@Lenka_Hal píše:
Zavolej opravdu doktorce, ta vi nejlip. Muj syn mel nekdy ve druhe tride spalu, nasli mu to v patek, dostal atb a v po uz nas poslala do skoly. Samozrejme dokud bere atb, zadny sport, ale pokud neni nakazlivy (a tohle se lisi podle atb a infekce, obvykle to ale byva 24hodin), jit do skoly neni nijak fyzicky namahave.
S tímhle vás poslal do školy, jo? https://cs.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A1la
Nevěřím, že existuje doktor, co na spálu nasadí ATB a pošle dítě třetí den do školky. ![]()
Běžně by se PO antibiotikách mělo nechávat ještě doma na doléčení týden. natož cpát dítě v akutní fázi do školky.
Rikam, co mi rikaji doktorky, kdyz se na to zeptam. Pokud mi Dr rekne, ze nakazlivy uz neni, dite se citi ok, tak budu verit doktorce. Minimum se uvadi tech 24hodin, ale obcas se to lisi. Nevim, jak dlouho bere atb dite zakladatelky. Nejsem blazen do skoly dite posilat, kdyz vidim, ze se citi blbe. Od doktorky chci vedet minimum, jestli to protahnu zvazim sama.
Muj doktor vzdycky rika, ze kdyz beres antibiotika, vzdycky bys mela byt po tu dobu doma. Ne vzdycky to dodrzuju, ale je fakt, ze pokud zustane doma, vyleci se daleko rychleji a efektivneji. Muze se taky stat, ze ho posles do skolky a za par dni na nej skoci neco horsiho. Nebo se to vrati.
Syn 9 let na konci srpna bral ospen na angínu. Po 5 dnech jsme byli na kontrole a doktorka dovolila chodit ven, po týdnu už normální režim jen dobrat antibiotika. A to jsem na ni opravdu nijak netlačila, že chceme chodit ven.
@Bábrdl píše:
S tímhle vás poslal do školy, jo? https://cs.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A1laNevěřím, že existuje doktor, co na spálu nasadí ATB a pošle dítě třetí den do školky.
Never, rikam jak to je. Volala jsem kvuli tomu do skoly, abych jim vysvetlila situaci. I to, ze mi rekli, at jde klidne v po do skoly. Byla jsem prekvapena, ale po vikendu byl ok. Mel to na nohach a zmizelo to skoro okamzite. Dnesni atb jsou holt jina, nez za nas…
Syn 8let má 14 dní rýmu, první den měl teplotu do 38, další dny už nic, jen rýma, ale vzhledem k tomu, že neustupovala, vzali jsme ho na ORL, tam lékařka zjistila, že mu teče dozadu do krku zelená rýma, nasadila mu atb.
Může jít do školy? S tím, že po obědě půjde hned domů? Jinak mu nic není, jen ta rýma.
A co venek?