Atb - nechat doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26569
14.9.17 16:55
@Bábrdl píše:
A to jsou přesně kecy…
Pamatuju si, jak se mi vždycky ulevilo o víkendu. A pak ty řeči, že „ve škole stejně sedíš“, jenže… dojdeš tam zimou, pořád přecházíš, i psychicky se namáháš.Fakt je rozdíl povalovat se doma a cucat čaj a chodit do školy.

Tady ale nikdo neresi dite s teplotou, to je snad jasne kazdymu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
14.9.17 16:56
@Bábrdl píše:
Jenže mně teplotu nikdo neměřil. Máma mi položila dlaň na čelo a řekla, teplotu nemáš. :nevim: Když jsem si ji změřila já, měla jsem třeba jen 37,3, ale pochopitelně jsem cítila, jak přes den roste.Prostě rýma je zánět a zánět často doprovází teplota. Vím, že je to pro maminky nepohodlné, ale je to tak.

Já svým dětem teplotu při nemoci měřím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
14.9.17 17:02
@Bábrdl píše:
Jenže mně teplotu nikdo neměřil. Máma mi položila dlaň na čelo a řekla, teplotu nemáš. :nevim: Když jsem si ji změřila já, měla jsem třeba jen 37,3, ale pochopitelně jsem cítila, jak přes den roste.Prostě rýma je zánět a zánět často doprovází teplota. Vím, že je to pro maminky nepohodlné, ale je to tak.

Byla jsem s dětmi 12 let doma, abych je nemusela cpát s rýmou do školky a mohly všechno poctivě doléčit. Ale troufnu si tvrdit, že odhadnu, zda mohu 14ti a 9ti leté dítě s rýmou bez teploty do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
14.9.17 17:07
@Bábrdl píše:
Jenže mně teplotu nikdo neměřil. Máma mi položila dlaň na čelo a řekla, teplotu nemáš. :nevim: Když jsem si ji změřila já, měla jsem třeba jen 37,3, ale pochopitelně jsem cítila, jak přes den roste.Prostě rýma je zánět a zánět často doprovází teplota. Vím, že je to pro maminky nepohodlné, ale je to tak.

Pokud vim, zakladatelka se pta na skolu po antibiotikach, neresi jestli zustavat pri ryme s teplotou doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
14.9.17 17:08

8o tvl to jsem se zas dopalila :cert: v pohode poslu dite s atb a infektem do skoly. :zed: Nevim co je zakl horsi, to jakej jsi lempl vuci vlastnimu diteti a jeho imunite, nebo to jakej si sobec, kdyz chces vedome ohrozit velky pocet deti :zed: toto proste nikdy nepochopim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101638
14.9.17 17:15
@saadet píše:
8o tvl to jsem se zas dopalila :cert: v pohode poslu dite s atb a infektem do skoly. :zed: Nevim co je zakl horsi, to jakej jsi lempl vuci vlastnimu diteti a jeho imunite, nebo to jakej si sobec, kdyz chces vedome ohrozit velky pocet deti :zed: toto proste nikdy nepochopim.

A jaký je rozdíl v tom, zda tam půjde ještě jeden den, když tam chodilo už x dní, než se na ORL zjistilo, že je to infekční? Žádný, akorát ten, že to víš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101638
14.9.17 17:17
@Bábrdl píše:
Moje mamka věřila na proměřování a „abych hlavně nezameškala“, takže mi vypěstovala chronický zánět nosohltanu, s kterým se potýkám doteď.pamatuju si, jak bylo nepříjemné, chodit s „mírnou teplotou“ (to nic není) do školy a klepat se zimou. Vím, že se snažila dělat to co nejlíp, ale… ty následky nejdou nic moc.

No vidíš a já jsem zas jako dítě raději do té školy šla i s teplotou, než to pak dohánět (kor třeba, když byly nějaké písemky)… tedy pravda, až na gymplu, na základce nebylo co dohánět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
14.9.17 17:19
@j.a.n.i1 píše:
A jaký je rozdíl v tom, zda tam půjde ještě jeden den, když tam chodilo už x dní, než se na ORL zjistilo, že je to infekční? Žádný, akorát ten, že to víš…

8o to myslis vazne? Pokud tam nevidis rozdil a prijde ti v poradku poslat infekcni dite s atb vedome do skoly, pak nema vubec smysl spolu diskutovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101638
14.9.17 17:21
@saadet píše:
8o to myslis vazne? Pokud tam nevidis rozdil a prijde ti v poradku poslat infekcni dite s atb vedome do skoly, pak nema vubec smysl spolu diskutovat…

Ne, z hlediska rizika nakažení fakt nevidím rozdíl v tom, zda ta matka ví o tom, že je dítě infekční nebo to neví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
14.9.17 17:25
@saadet píše:
:roll: Atb udelaji dite neinfekcni. Zakladatelka jen resi za jak dlouho.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
14.9.17 17:25
@Anonymní píše:
Syn 8let má 14 dní rýmu, první den měl teplotu do 38, další dny už nic, jen rýma, ale vzhledem k tomu, že neustupovala, vzali jsme ho na ORL, tam lékařka zjistila, že mu teče dozadu do krku zelená rýma, nasadila mu atb.
Může jít do školy? S tím, že po obědě půjde hned domů? Jinak mu nic není, jen ta rýma.
A co venek?

Pokud bere atb, tak nechat doma do dobrání.

• Citovat
  • Upravit
15419
14.9.17 17:26
@saadet píše:

Tak takových sobců a lemplů je ve škole dost a dost, v čele s učitelkama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
14.9.17 17:35
@Lenka_Hal píše: :roll: Atb udelaji dite neinfekcni. Zakladatelka jen resi za jak dlouho.

Promin, ale ty jsi poslala dite do skoly se spalou a atb (a je jedno, ze mozna uz nebyl infekcni), coz je pro me stejne nepochopitelne jak zakl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
14.9.17 17:36
@j.a.n.i1 píše:
Ne, z hlediska rizika nakažení fakt nevidím rozdíl v tom, zda ta matka ví o tom, že je dítě infekční nebo to neví…

8o to potom bohuzel mnohe vysvetluje, jestli jeste nekdo uvazuje jako ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
14.9.17 17:40

Jestli má atb ode dneška, tak zítra může být ještě infekční, takže to bych nechala doma určitě. V pondělí už infekční nebude, tak záleží, jak se bude cítit. Já bych teda nechala dítě doma do dobrání atb, za těch pár dní mu nic neuteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí