Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Bábrdl píše:
A to jsou přesně kecy…
Pamatuju si, jak se mi vždycky ulevilo o víkendu. A pak ty řeči, že „ve škole stejně sedíš“, jenže… dojdeš tam zimou, pořád přecházíš, i psychicky se namáháš.Fakt je rozdíl povalovat se doma a cucat čaj a chodit do školy.
Tady ale nikdo neresi dite s teplotou, to je snad jasne kazdymu…
@Bábrdl píše:
Jenže mně teplotu nikdo neměřil. Máma mi položila dlaň na čelo a řekla, teplotu nemáš.Když jsem si ji změřila já, měla jsem třeba jen 37,3, ale pochopitelně jsem cítila, jak přes den roste.Prostě rýma je zánět a zánět často doprovází teplota. Vím, že je to pro maminky nepohodlné, ale je to tak.
Já svým dětem teplotu při nemoci měřím…
@Bábrdl píše:
Jenže mně teplotu nikdo neměřil. Máma mi položila dlaň na čelo a řekla, teplotu nemáš.Když jsem si ji změřila já, měla jsem třeba jen 37,3, ale pochopitelně jsem cítila, jak přes den roste.Prostě rýma je zánět a zánět často doprovází teplota. Vím, že je to pro maminky nepohodlné, ale je to tak.
Byla jsem s dětmi 12 let doma, abych je nemusela cpát s rýmou do školky a mohly všechno poctivě doléčit. Ale troufnu si tvrdit, že odhadnu, zda mohu 14ti a 9ti leté dítě s rýmou bez teploty do školy.
@Bábrdl píše:
Pokud vim, zakladatelka se pta na skolu po antibiotikach, neresi jestli zustavat pri ryme s teplotou doma.
tvl to jsem se zas dopalila
v pohode poslu dite s atb a infektem do skoly.
Nevim co je zakl horsi, to jakej jsi lempl vuci vlastnimu diteti a jeho imunite, nebo to jakej si sobec, kdyz chces vedome ohrozit velky pocet deti
toto proste nikdy nepochopim.
@saadet píše:
Nevim co je zakl horsi, to jakej jsi lempl vuci vlastnimu diteti a jeho imunite, nebo to jakej si sobec, kdyz chces vedome ohrozit velky pocet deti
A jaký je rozdíl v tom, zda tam půjde ještě jeden den, když tam chodilo už x dní, než se na ORL zjistilo, že je to infekční? Žádný, akorát ten, že to víš…
@Bábrdl píše:
Moje mamka věřila na proměřování a „abych hlavně nezameškala“, takže mi vypěstovala chronický zánět nosohltanu, s kterým se potýkám doteď.pamatuju si, jak bylo nepříjemné, chodit s „mírnou teplotou“ (to nic není) do školy a klepat se zimou. Vím, že se snažila dělat to co nejlíp, ale… ty následky nejdou nic moc.
No vidíš a já jsem zas jako dítě raději do té školy šla i s teplotou, než to pak dohánět (kor třeba, když byly nějaké písemky)… tedy pravda, až na gymplu, na základce nebylo co dohánět ![]()
@j.a.n.i1 píše:
A jaký je rozdíl v tom, zda tam půjde ještě jeden den, když tam chodilo už x dní, než se na ORL zjistilo, že je to infekční? Žádný, akorát ten, že to víš…
to myslis vazne? Pokud tam nevidis rozdil a prijde ti v poradku poslat infekcni dite s atb vedome do skoly, pak nema vubec smysl spolu diskutovat…
@saadet píše:
to myslis vazne? Pokud tam nevidis rozdil a prijde ti v poradku poslat infekcni dite s atb vedome do skoly, pak nema vubec smysl spolu diskutovat…
Ne, z hlediska rizika nakažení fakt nevidím rozdíl v tom, zda ta matka ví o tom, že je dítě infekční nebo to neví…
@saadet píše:
@Anonymní píše:
Syn 8let má 14 dní rýmu, první den měl teplotu do 38, další dny už nic, jen rýma, ale vzhledem k tomu, že neustupovala, vzali jsme ho na ORL, tam lékařka zjistila, že mu teče dozadu do krku zelená rýma, nasadila mu atb.
Může jít do školy? S tím, že po obědě půjde hned domů? Jinak mu nic není, jen ta rýma.
A co venek?
Pokud bere atb, tak nechat doma do dobrání.
@saadet píše:
Tak takových sobců a lemplů je ve škole dost a dost, v čele s učitelkama…
@Lenka_Hal píše:Atb udelaji dite neinfekcni. Zakladatelka jen resi za jak dlouho.
Promin, ale ty jsi poslala dite do skoly se spalou a atb (a je jedno, ze mozna uz nebyl infekcni), coz je pro me stejne nepochopitelne jak zakl…
@j.a.n.i1 píše:
Ne, z hlediska rizika nakažení fakt nevidím rozdíl v tom, zda ta matka ví o tom, že je dítě infekční nebo to neví…
to potom bohuzel mnohe vysvetluje, jestli jeste nekdo uvazuje jako ty…
Jestli má atb ode dneška, tak zítra může být ještě infekční, takže to bych nechala doma určitě. V pondělí už infekční nebude, tak záleží, jak se bude cítit. Já bych teda nechala dítě doma do dobrání atb, za těch pár dní mu nic neuteče.