Atb - nechat doma?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
26559
14.9.17 17:50
@saadet píše:
Promin, ale ty jsi poslala dite do skoly se spalou a atb (a je jedno, ze mozna uz nebyl infekcni), coz je pro me stejne nepochopitelne jak zakl…

Pro me bylo dulezite co na to doktorka (byl to konec koncu jeji napad, ne muj) a skola, co si o tom mysli nekdo na e-miminu je mi ukradene…jako nezodpovedna si rozhodne nepripadam, taky proto, ze jsem pritahla k dr. taky mladsiho syna bez symptomu, jestli to nahodou nema taky. A mel. Kdybych byla rozumu mdleho, ridim se prostym „ale vzdyt mu nic neni“ a uz by to siril v jine skole. Nicmene verim na patricne vzdelani a hodne se ptam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
14.9.17 17:55

@Lenka_Hal tak jedine v cem s tebou souhlasim je, ze normalni lekar vi vic. Ovsem doktor, ktery posle dite s atb do skoly je dle meho, jak jsi ty hezky napsala, rozumu mdleho. Tady staci jen zapojit selsky rozum, neni treba mediciny, dite je atb oslabeno…nebudu to tu opakovat. Zkratka to podle meho bylo spatne. Vuci ostatnim pravdepodobne ne, tudiz pouze lemplovstvi. Ale je to zdravi tveho ditete, tudiz si delej jak uznas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
14.9.17 18:06

Když bere ATB, tak musí být doma a léčit se. Být v klidu a nezatěžovat organismus a neroznášet infekci. A není to jen o zdraví toho dítěte, ale taky o zdraví jeho spolužáků.

A dokonce nejen jich… Braní antibiotik + nedodržování léčebného režimu a roznášení infekce je faktorem vzniku rezistence infektorů vůči antibiotikům . Na ty bakterie působí antibiotika, ale současně stresováním je oslabován imunitní systém nemocného a roznášením infekce dostávají bakterie, částečně vyselektované antibiotikem, novou živnou půdu.

Už z téhle úvahy dá zdravý selský rozum, že takto lze vyselektovat bakterie odolné proti tomu antibiotiku. To potom nezabere na dalších nemocných (a nejen v té třídě a nejen v té škole).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
14.9.17 19:07

Nas pediatr byl ten nej s jakym jsem se kdy setkala. Muj „selsky“ rozum mi zas rika, ze kdyz atb cili Jen na prokaryotni bunky, tem lidskym se nic nedeje. Strevni mikroflora se krasne udrzi pri soucasnem uzivani probiotik. Neco jineho je delsi boj s nejakou nemoci…napovim, ten mladsi nemel vubec zadne priznaky.on ten selsky rozum je proste casto nedostacujici a pak se spis rovna rozumu mdlemu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
14.9.17 19:30
@Lenka_Hal píše:
Nas pediatr byl ten nej s jakym jsem se kdy setkala. Muj „selsky“ rozum mi zas rika, ze kdyz atb cili Jen na prokaryotni bunky, tem lidskym se nic nedeje.

A to proto, že tvůj selský rozum je prostě nedostačující a spíš rovná rozumu mdlému. :mavam: Nerozlišuje například cílové buňky s žádoucími účinky a necílové buňky s účinky nežádoucími. To, že antibiotika jsou někam cílena, ještě neznamená, že neovlivňují něco necíleně. Například tetracyklinová antibiotika ovlivňují i eukaryotní buňky zubní tkáně, což jistě není cílem léčby.

Má tvůj příspěvek nějakou souvislost s mým příspěvkem o selektování rezistentnějších bakterií? Jakou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
14.9.17 19:45
@j.a.n.i1 píše:
Ne, z hlediska rizika nakažení fakt nevidím rozdíl v tom, zda ta matka ví o tom, že je dítě infekční nebo to neví…

Rozdíl je v tom, že už to ví. Že tu infekci šíří vědomě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
14.9.17 19:52

Nechat doma dokud nedobere ATB. Do teď byl nemocný, ale nevěděli jste to. Teď by ostatní ohrožoval vědomě. A to je rozdíl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
14.9.17 21:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
14.9.17 21:27

https://www.quora.com/…m-If-yes-how tady odpovidaji na stejny dotaz pomerne fundovani lide…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59372
14.9.17 21:30
@Anonymní píše:
Syn 8let má 14 dní rýmu, první den měl teplotu do 38, další dny už nic, jen rýma, ale vzhledem k tomu, že neustupovala, vzali jsme ho na ORL, tam lékařka zjistila, že mu teče dozadu do krku zelená rýma, nasadila mu atb.
Může jít do školy? S tím, že po obědě půjde hned domů? Jinak mu nic není, jen ta rýma.
A co venek?

jo mě takhle inteligentní rodiče poslali do školy at nezameškám, angína, já jí mam bez teplot a atb přece brát můžu i tak. Za 5 dní horečky, doktorka je seřvala byla z toho hnisavá angína a měsíc doma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
14.9.17 21:32

@eumedon Netykalo se to tveho prispevku, i kdyz byl spatne. Moc tomu nerozumis. Jak muze dite ohrozit ostatni pokud neni infekcni proboha? :zed:
No neva, pokud jsem mdleho rozumu, je dobre, ze na to neprisli, kdyz mi davali velky doktorat a ted kdyz me plati na uni za vedeckou praci v biochemicke labine. :mrgreen: Tak snad se to sefovi nedonese…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
14.9.17 21:33
@Markéta80 píše:
jo mě takhle inteligentní rodiče poslali do školy at nezameškám, angína, já jí mam bez teplot a atb přece brát můžu i tak. Za 5 dní horečky, doktorka je seřvala byla z toho hnisavá angína a měsíc doma :lol:

Presne proto rikam zeptat se doktorky, ne selskych rozumu na emiminu…jeste podotknu, ze do toho samozrejme pocitam i sebe. :)

Příspěvek upraven 14.09.17 v 21:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
14.9.17 21:38

Pro ty mene chapavejsi to rovnou vlozim. Podotykam, ze je v tom i klic k tomu, proc rezistence nevznika z toho, kdyz nedodrzuje klidovy rezim do dobrani atb, jak tu bylo nadneseno:

If your child has scarlet fever, your doctor will prescribe an antibiotic. Make sure your child completes the full course of medication. Failure to follow the treatment guidelines may not completely eliminate the infection and will increase your child's risk of developing complications.

Your child can return to school when he or she has taken antibiotics for at least 24 hours and no longer has a fever.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59372
14.9.17 21:40

@Lenka_Hal vždyt u doktora byla s ní deska a ten jim jistě řekl at je doma v teple. Navíc ted se jen opakuje tak pár dní fakt nic nezamešká :lol: Opakovat si může i doma :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
14.9.17 21:52

@Markéta80 Pokud ji rekl, ze ma zustat doma, tak at zustane. Jenze jim to rekli na ORL, protoze dr ten infekt dr nevidela. Ja osobne bych zavolala a i kdyby rekla, ze muze hned, tak bych ten patek nehrotila a pres vikend uvidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí