ATB v prvním trimestru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3086
15.1.10 13:21

ATB v prvním trimestru

Ahoj holky.
Zkouším se opět na vás obrátit, protože jsem už celkem zoufalá. Před pár dny jsem založila diskuzi, pod názvem ,,Cystoskopie v těhotenství´´. Ptala jsem se, zda nehrozí riziko infekce. Tato situace bohužel nastala a včera jsem jela opět do nemocnice, ale za jiným doktorem. Doktor konstatoval, že mám zánět močového měchýře a pokud do 24 hodin nedojde díky brusinek ke zlepšení, musím začít brát ATB. Napsal mi Zinnat 250 mg. Mám je na 5 dní. Známá Dr. byla dost zděšena, že mi tu cystoskopii prováděl v těhotenství, ale co laik nadělá. Teď si návštěvu urologie vyčítám, protože to akutní nebylo a já teď musím začít brát ATB v těhotenství a ohrozit tak miminko, protože jeden blb se mi musel bezdůvodně podívat do močového měchýře. Problém je v tom, že jsem v 10 tt a mám strach, že ublížím miminku. Vím, že diskuzí na toto téma, jde zde dost, ale chtěla jsem jak staré, tak čerstvé zkušenosti s bráním ATB v prvním trimestru.
Kdyby třeba měl ještě někdo nějakou radu, jak bych se ještě mohla zánětu zbavit bez ATB, tak budu ráda. Včera jsem si dala jeden urologický čaj a jím Uroval Biotic. Moc děkuji za vaše názory a zkušenosti s braním ATB.
Zoufalý myšan :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5044
15.1.10 13:27

Ahoj,

cpi se brusinkama horem dolem (mně naposledy zánět močového měchýře vyléčily 3 brusinkové kompoty snědené prakticky najednou :-) a pij urologický čaj. V něm by snad nemělo být nic, co bys nesměla v těhotenství. Pořád to bude lepší než jíst ATB.
A hodně odpočívej, to pomůže při každé nemoci.

Držím palce, ať to zvládneš bez antibiotik. (záněty močového měchýře znám, jsou hodně nepříjemné)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
15.1.10 13:37

Ahoj,
já jsem měla problémy s močákem taky myslím kolem 10tt. Dostala jsem ABčka a taky jsem se moc bránila, ale mudr mi nakonec vysvětlil, že zánět je horší než AB a že se předepisují takové co nejdou přes placentu. Tak jsem je vybrala. Od té doby když kdykoli cítím močák dám si brusinky a mám klid.
Jo holky na ten urologický čaj bych se ale zeptala já mám dojem, že by se v těhu neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
15.1.10 13:43

Zinnat je v těhotenství (anebo alespoň v tom prvním trimestru, po dalších jsem se nepídila) v pořádku, buď klidná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
15.1.10 13:48

Já bych se ATB nebránila.Samozdřejmě předepsané z vážných důvodů a odborným lékařem.Ta histerie těhotných žen z jakýchkoliv ATB je dána tím,že na příbalovém letáku se píše po poradě s lékařem.Je to proto,že farmaceutické firmy se chrání od případných soudních sporů a žalob,kdyby se něco stalo a těhotná to chtěla na lék svést.

Osobně si myslím,že rozjetou infekci brusinkami nevyléčíš.Pokud máš obavu,zkus se zeptat ještě jiného lékaře na jeho názor.Myslím,že bude taky pro ATB.Pokud to ovšem nebude nějaký starý,dosluhující praktik.

To,co jsem napsala výše,mi potvrdilo několik lékařů nezávisle na sobě.Trpěla jsem na záněty dutin a průdušek,mám vrozenou vadu srdce,Atb jsem musela v těhu,kojení,i v prvním trimestru.Děti mám zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
15.1.10 13:49

Já měla atb kvůli angíně kolem 12tt, a malej je v pohodě.. Teď jsem měla zánět močového měchýře a taky jsem koukala po těch urologických čajích, ale na té klasice snad nejčastěji prodávané je těhotenství a kojení napsané jako kontraindikace… Tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
15.1.10 13:50

Já brala na začátku těhu penicili, měla jsem angínu a pak při kojení jsem měla troje atb za sebou, právě zinat. Takže já bych se těch atb nebála.
Nejprve bych zkusila vše přírodní a pak kdyžtak nasadila atb, ale fakt bych se jich nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
15.1.10 14:05

Ahoj zakladatelko,
buď úplně klidná.Já měla v těhu 2-krát angínu a tím pádem jsem dvakrát po sobě užívala Zinnat 500 (bylo to v 5.měsíci),ale tobě dal dr. Zinnat 250,tak je to v klidu.Hodně štěstí :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
15.1.10 15:28

Ahoj,

Příspěvek upraven 12.12.11 v 19:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
15.1.10 15:31

Moc vám děkuji za odpovědi :kytka:
Brusinky mi zmírnily pouze to pálení při močení, ale horší je ten zápach. Doktor mi to vysvětloval, že jak se ty baktérie rozkládají, tak ta moč má pak divný zápach. Myslím, že i když to nepálí, zápach není normální, tak na ty ATB nejspíš dojde. Ale dodaly jste mi odvahu, jinak bych je snad ani nevzala.
Děkuji všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
15.1.10 16:01

Ahoj, já měla ATB přibližně v 8tt kvůli angíně a taky je malá v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
15.1.10 16:10

Já měla ATB v prvním trimestru u obou těhotenství.Poprvé dokonce dvakrát pro opakující se právě záněty močáku,při druhém angínu.Žádné následky to nezanechalo,podle dr.je prý lepší nasadit ATB,než s tím nechat organismus bojovat sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
15.1.10 17:32

Děkuji holky! :huban:
Já už měla hororové představy, co to může s miminkem dělat.
Moc jste mi pomohly!!!!!!!!!!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
16.1.10 10:36

Jen pro informaci ( možná se zde nikdo dívat nebude ) jsem chtěla napsat, že jsem do sebe právě narvala první ATB. Brusinky sice pomáhají, ale zdá se mi, že ten problém tak nějak zmírňují ale neléčí. Rozhodně by to brusinky sami nezvládly. Proto jsem se rozhodla pro ty ATB. Děkuji vám všem. Díky vám jse sebrala odvahu. Jinak by to taky mohlo skončit zánětem ledvin, protože já bych je asi brát nezačala.
Děkuji moc, jste zlatíčka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
17.1.10 13:55

Ahoj, Myšánku, jen jsem se tě chtěla zeptat, proč ti dělali tu cytoskopii? Trpěla jsi často na záněty močových cest?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí