Autismus - projevy u kojence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.6.14 10:26

Tady názorná ukázka https://www.youtube.com/watch?…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.14 10:37
@Anonymní píše:

Tak to je zajímavé, to čtu poprvé.. A myslíš, že to mohu zkusit už u 4 měsíčního miminka? Až se vzbudí, zkusím..

• Citovat
  • Upravit
6842
6.6.14 10:38
@Anonymní píše:
Jedna nová metoda je. Dítě leží na zádech, ty ho přitáhneš za ruce. Pokud má hodně zakloněnou hlavu tak je velký předpoklad autismu.

Tak, ale pozor na to, že to sice může být projevem autismu, ale rozhodně se podle toho nedá diagnostikovat :! :! :! :! :! 8o 8o 8o
Stejný problém mají děti s hypotonií, ale ty to doženou cvičením, nebo nedoženou, ale rozhodně se u nich nemusí jednat o autismus, jen o povolené svaly :think:

Řekla bych, že toto je příznak asi joko rýma - je to příznakem, nachlazení, chřipky, angíny, alergie… prostě příznak to je, ale z jednoho příznaku není nidko schopen diagnostikovat o jakou nemoc se jedná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.6.14 10:44

@subsomi Souhlas. Jinak podle toho mám asi doma potenciálního malého smějícího se autistu. Navíc bude dost rozdíl u posazovaných amerických dětí a případně neposazovaných českých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
6.6.14 10:49
@Anonymní píše:
Hodně uplakaný.. můj věk 38, manžel 45 a mladší syn mi přijde v něčem trochu šmrmnclý autismem.. jestli tedy nejsou všichni chlapi, tak trochu autisté:-). Jinak je ten mladší v pohodě, jen má takové podivnosti, jako že mu od mala vadilo, že má špatně ponožky, trval na přesně nandaných ponožkách, to ho pak přešlo a zčalo zase něco, co mu vadilo.. a tak to jde stále.. v současné době mu vadí, když mám nohu přes nohu.. Já vím, divné.. Jinak je empatický, dobře se učí.. normální, ale má nějaké takové své „divnosti“. Tak přemýšlím, jak druhý.. Říká se, že autismus jde v rodině v mužské linii. Děkuji za příspěvky.. Mě zajímá právě zkušennosti jiných, co mají autistické dítě.. jak se projevovalo, jako kojenec. I když jasně že vím, autismus se diagnistikuje až později. Děkuji

takže s prvnímto neklaplo, tak druhý by už mohl být autík? :mrgreen: Moje zkušenost, když budeš dítě pořád pozorovat, hledat příznaky nemoci, tak se jednoho dne stane, že se otočíš a zjistíš, že ti uteklo celé období miminka, případně batolete a ty sis ho neužila. Já takhle pořád pozorovala prvního, měl pomalejší vývoj, pak autistické rysy a pak mi došlo, že ho furt zkoumám. Druhé dítě jsem si už užívala, z pomalejšího psychomotorického vývoje jsem si nic nedělala a žila tím, co bylo. Bylo to mnohem víc v klidu, příjemnější a bez stresů, co to dítě zase neumí, dělá špatně, divně, jinak. Překvapivě jsou obě děti zdravé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.14 11:17

@subsomi Ano rozhodně se podle toho nedá diagnostikovat, to souhlasím. Spíš bych to nazvala varovným signálem. Jasně ne každé dítě co takhle zaklání hlavičku je autista, ale většina mini atíků to prostě dělá. Zakladatelka se ptala na příznaky v kojeneckém věku a žádné kromě tohoto nejsou, proto jsem to sem dala.

• Citovat
  • Upravit
6842
6.6.14 11:32
@Anonymní píše:
@subsomi Ano rozhodně se podle toho nedá diagnostikovat, to souhlasím. Spíš bych to nazvala varovným signálem. Jasně ne každé dítě co takhle zaklání hlavičku je autista, ale většina mini atíků to prostě dělá. Zakladatelka se ptala na příznaky v kojeneckém věku a žádné kromě tohoto nejsou, proto jsem to sem dala.

rozumím tomu, ale zase na drou stranu bych se bála, že si to spousta matek přečte a bude se bát a poletí hned k dr. s tím, že dítě je autista a ono to přitom budou jen ochablé svaly :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.14 13:06

Znám 2 autisty sourozence, teď jim je už 9 a 7 let. Mají k tomu přidružené i další poruchy, ale mladší z nich je na tom líp, je dokonce integrovaný ve škole a zatím to zvládá. Má nějakou speciální dietu s velkými dávkami vitamínů. Ten starší je na tom hůř, ten tohle nepřijímá, takže ho mladší už dohnal. Ale k otázce. Když byli ještě v kojeneckém věku, tak byli takoví pasivní, víceméně leželi jako placky, nepřetáčeli se, přesně tu hlavičku měli v záklonu při zvedání za ruce, nelozili, o nic moc se nezajímali, měli horší oční kontakt. Potom si najednou stoupli, začali skoro rovnou běhat, často padali, nebyli vůbec opatrní. Měli vysoký práh bolesti a malý pud sebezáchovy. Ale to už byli samozřejmě batolata.

• Citovat
  • Upravit
50725
6.6.14 13:22
@Anonymní píše: … jako že mu od mala vadilo, že má špatně ponožky, trval na přesně nandaných ponožkách, to ho pak přešlo a zčalo zase něco, co mu vadilo.. a tak to jde stále.. v současné době mu vadí, když mám nohu přes nohu..

Kdyby se to diagnostikovalo podle tohoto, tak jsou autisti obě moje děti, včetně manžela :mrgreen: Ten mi dal např. nedávno přednášku na téma „palačinky musí být vždy s jahodovou marmeládou“ :mrgreen: A děti, přesně - dlouhý rukáv, kraťasy, čepice - změny v tomhletom vždycky problém… To je úplně normální. Malá je schopná se brutálně vzteknout, protože jsem jí nachystala stoličku a prkýnku k záchodu, když to chtěla udělat sama - takže jde, vrátí si to zpátky a pak si to tam dá :lol:

Upřímně, někdy syna z nějaké lehčí formy malinko „podezřívám“, ale spíš z jiných důvodů. Na druhou stranu, my máme s mužem stopro oba IQ v pásmu nadprůměru (já to mám otestované, on ne, ale to je poznat), takže je předpoklad, že děti ho mají taky - tedy jsme zřejmě pošahaní všeci čtyři :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2159
6.6.14 14:08

@Angua nevim, jak s IQ asi spis tykve:-), ale u nas taky brutalni scena, kdyz holce treba sundam ponozky a ona si je zrovna chtela sundat sama:-), stejne tak s posunem veci… ze srandy ji rika, ze je malej autik, ale jinak si myslim, ze ne, ze deti maji rady svuj system :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.6.14 14:22

@veberun no je fakt, že po pěti letech doma se blížím spíš té tykvi :lol: Někdo mi říkal, že děti do tří let vykazují běžně znaky autismu - to jsou právě ty ponožky a spol. Navíc děti jsou obecně hodně všímavé, okamžitě zaregistrují změnu- např. babička má nový polštářek a tak… A co se týče lehčích projevů ve vyšším věku… Prostě dřív bylo dítě mimoň, dneska mý třeba lehčího Aspergera - a co ti to pomůže, že má nálepku a diagnózu :nevim: Dtejně víš, že naněho musíš prostě jinak a jak… Snad jenom pokud by bylmproblém třeba ve škole anebLo jiné ceszy, než dítě diagnostikovat, aby bylo možné se s někým domluvit, bych to chápala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.14 14:42

Díky moc všem za příspěvky, zkušenosti.. jsem ráda, že nejsem sama, kdo má doma nějakého takového podívínka, podivínku. Chce to toleranci velikou.. já též má své mouchy, tak jako všichni. Ale ůprávě u staršího syna mi to připadalo takové až autistické trvání si na svých věcech a přes to vlak nejede. Tak teď, jak je malý (4.měsíce) hodně jsem o autismu načetla, ale nikde nebyla žádná diskuse, těch, co mají doma autistu.. jak se jejivh dítě projevovalo, jako miminko. Myslím si, že přece už i to miminečko musí mít něco jinak… kontakt, úsměv..pláč, nebo naopak podezřelý klid..Nebo se autista rodí „normální“ a až časem se autistou stává? Nevím. Jen všude jsem četla, že se diagnoszikuje až mnohem později. Zaujala mě ta metoda „zakloněné hlavičky“ při zvedání. Všem díky za příspěvky.

• Citovat
  • Upravit
IvetJas
6.6.14 14:43
@Anonymní píše:

Zajímavé, ale myslím, že i když se to může zvýšeně vyskytovat u autistů, přece jen mají problémy i s motorikou a tak, rozhodně to není ukazatel toho, že každé dítě, co to dělá, je autista.
Náš syn to dělá taky odmala a určitě ještě teď a nemyslím, že by byl autista, i když má své zvláštnosti.

• Citovat
  • Upravit
IvetJas
6.6.14 14:45
@Anonymní píše:
Díky moc všem za příspěvky, zkušenosti.. jsem ráda, že nejsem sama, kdo má doma nějakého takového podívínka, podivínku. Chce to toleranci velikou.. já též má své mouchy, tak jako všichni. Ale ůprávě u staršího syna mi to připadalo takové až autistické trvání si na svých věcech a přes to vlak nejede. Tak teď, jak je malý (4.měsíce) hodně jsem o autismu načetla, ale nikde nebyla žádná diskuse, těch, co mají doma autistu.. jak se jejivh dítě projevovalo, jako miminko. Myslím si, že přece už i to miminečko musí mít něco jinak… kontakt, úsměv..pláč, nebo naopak podezřelý klid..Nebo se autista rodí „normální“ a až časem se autistou stává? Nevím. Jen všude jsem četla, že se diagnoszikuje až mnohem později. Zaujala mě ta metoda „zakloněné hlavičky“ při zvedání. Všem díky za příspěvky.

Autista se autistou rozhodně nestává, ale už to prostě má. Ono u miminek jsou takové odlišnosti, že lze těžko hledat jednotné projevy.

• Citovat
  • Upravit
125
18.12.16 03:12

Ahoj holky mám trošku strach vím že se u kojenců nedá diagnostikovat ale mám trošku obavy mám doma skoro 2 měsíčního chlapecka, a on se na mě vůbec nepodívá když se snažím mluvím na něj tak od otáčí hlavu nebo oci a kouká prostě úplně jinam. Jako bych ho nezajímala. Je to normální? Nebo se to podle toho rozpoznat má tu někdo podobné zkušenosti? K dr teprve půjdu. Dekujk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí