Autismus - projevy u kojence

Anonymní
6.6.14 08:35

atismus - projevy u kojence

Ahoj, chtěla bych se zeptat někoho, kdo zná, či má doma autistické dítě.. Jak se projevovalo jako kojenec (cca již 4-6 měsíců)? Myslím tím, jestli miminko nápadně více plakalo, vztekalo se, nebo naopak bylo až moc hodné spavé, bez zájmů.. nějaké takové výrazné projevy již v kojeneckém věku jestli již jsou pozorovatelné.. Vím, že identifikovat autismus jde až o dost později, přece ale by mě zajímalo, jestli jsou autistické děti něčím nápadné již jako kojenci..Moc děkuji za příspěvky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.6.14 08:38

Omlouvám se, chtěla jsem napsat autismus.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
6.6.14 08:47

Vzhedem k tomu, že v těchto měsících jsou mezi dětmi neskutečně velké rozdíly, tak si myslím, že je téměř nemožné rozpoznat autismus.
Něco se ti na dítěti nezdá?

• Citovat
  • Upravit
6499
6.6.14 08:56

Nemyslím si to. Přeci jen diagnostika autismu v poudějším věku má svůj důvod, tak zřejmě to takhle brzy poznat nejde.

Měla jsem první dceru neskutečně uplakanou, nevrlou, neklidnou. Spala 3× denně 30 minut a zbytek dne proplakala. Byla vždy pohybově i rozumově dost napřed. Druhá dcera byla pravý opak. Klidná, tichá, snadno usínala a klidně spala. Vyžadovala jemné a tiché zacházení. Byly rozdílné ve všem, v čem to bylo možné. A jsou obě naprosto zdravé a v současném věku (3 a 5) jsou k nerozeznání od ostatních dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
6.6.14 08:57

Autismus se u kojence rozhodně nedá diagnostikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.14 09:06

Hodně uplakaný.. můj věk 38, manžel 45 a mladší syn mi přijde v něčem trochu šmrmnclý autismem.. jestli tedy nejsou všichni chlapi, tak trochu autisté:-). Jinak je ten mladší v pohodě, jen má takové podivnosti, jako že mu od mala vadilo, že má špatně ponožky, trval na přesně nandaných ponožkách, to ho pak přešlo a zčalo zase něco, co mu vadilo.. a tak to jde stále.. v současné době mu vadí, když mám nohu přes nohu.. Já vím, divné.. Jinak je empatický, dobře se učí.. normální, ale má nějaké takové své „divnosti“. Tak přemýšlím, jak druhý.. Říká se, že autismus jde v rodině v mužské linii. Děkuji za příspěvky.. Mě zajímá právě zkušennosti jiných, co mají autistické dítě.. jak se projevovalo, jako kojenec. I když jasně že vím, autismus se diagnistikuje až později. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
207
6.6.14 09:22

Nejde to poznat, my mame v rodine autistu a kdyz byl miminko nikdo nic nevedel ani doktori nikomu neprislo nic divnyho, to az byl starsi porad nemluvil jen vydaval skreky preslapoval z mista na misto nereagoval kdyz na neho nekdo mluvil atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
6.6.14 09:25

Takhle brzy se to určitě určit nedá ono je to právě o tom, jestli se to nějak bude vyvíjet dál, nebo to budou jen takové mimořádné zvláštnosti. Naše malá už od malička snad od necelého roku nesnášela žádnou drobnou špínu někde, smítko, na ruce na puse nikde (taky mi to přišlo divné) a dneska v 5ti si klidně utře pusu do rukávu :lol: Od známého kluk zase nesnese nesrovnané, nebo nějak jinak otočené, nebo na špatném místě uložené boty, nebo má rád když věci jsou tak jak mají být, je mu 6 a taky není autista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.14 09:26

A jak to mají autisté s úsměvem jako miminka kojenci. Smějí se na osoby, komunikují úsměvem?

• Citovat
  • Upravit
6842
6.6.14 09:30
@Anonymní píše:
jen má takové podivnosti, jako že mu od mala vadilo, že má špatně ponožky, trval na přesně nandaných ponožkách, to ho pak přešlo a zčalo zase něco, co mu vadilo.. a tak to jde stále.. v současné době mu vadí, když mám nohu přes nohu.. Já vím, divné.. Jinak je empatický, dobře se učí..

to je jen „pošahaný“ nemyslím to ve zlém, prostě toto rozhodně není autistická porucha
Kolik je mu let? Možná by stálo za to zjistit jeho IQ (na na internetu, ale u odborníků s kalibrovaným testem), nemusí to bát jeho případ, ale může. Lidé vysoce nadpůrměrně inteligentně nadaní jsou vesměs všichni „pošahaní“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.14 09:41

:-) mě to také přijde „pošahaný“.. ale co naděláš.. brát tak jak to je. Je mu 10 let. Každý jsme možná nějak šouplý.. ale chlapi mi přijdou, že mají více takové „podivnosti“ chování. Proto mám doma hned 3.. holčička se nekonala:-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.14 09:54

Jedna nová metoda je. Dítě leží na zádech, ty ho přitáhneš za ruce. Pokud má hodně zakloněnou hlavu tak je velký předpoklad autismu. JInak se to ani poznat nedá, můj syn byl úplně normální do 1,5 roku pak se to začalo s. át. Přestal komunikovat, nereagoval na nic atd. Příznaky které si přečteš všude.

• Citovat
  • Upravit
13755
6.6.14 10:01

Myslim, ze kazdy ma nejake zvlastnosti, nekdo nemuze jit spat bez uklizene linky, nesnese spinave nadobi ve drezu, kolicky na susaku musi byt stejne barevne… Jsou to takove drobnosti, ale o autismu nesvedci ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.6.14 10:14
@Anonymní píše:
Jedna nová metoda je. Dítě leží na zádech, ty ho přitáhneš za ruce. Pokud má hodně zakloněnou hlavu tak je velký předpoklad autismu. JInak se to ani poznat nedá, můj syn byl úplně normální do 1,5 roku pak se to začalo s. át. Přestal komunikovat, nereagoval na nic atd. Příznaky které si přečteš všude.

Nemá zakloněná hlava při přitahování do sedu spíš souvislost se svalovým napětím a motorikou, než s autismem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.14 10:21
@Svistice píše:
Nemá zakloněná hlava při přitahování do sedu spíš souvislost se svalovým napětím a motorikou, než s autismem? :think:

Já si to nevymyslela, je to nějaký nový výzkum. Můj syn i ted ve 3 letech má tu hlavu velice zakloněnou když ho takhle zvednu. Prostě je to ranný znak autismu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure