Atopický ekzém

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
149
25.1.15 21:33
@petrikaaa píše:
Maminky, chtěla bych se zeptat někoho kdo má zkušenosti s atopickým ekzémem.. Dcera (3 měsíce) už 14 dní má na obličeji ekzém má to na tvářích, čele a bradě má to hodně suché a celé červené, byla jsem s tím u doktorky a napsala mi Excipial U Lipolotio mažu jí to tím ale vůbec se to nelepší a tak jsem ještě na doporučení kamarádky vyzkoušela Lipobazi a bohužel ani ta nezabírá už jsem celkem zoufalá zítra se objednám na kožní ale čekací doba je klidně 1–2 měsíce a do té doby co? co Vám pomohlo na atopák??? děkuji za rady

Ahojky, sama trpím atopickým ekzémem, a co mi hodně pomáhá je odvar z řepíku. dceři ním otírám i opruzeniny, když se nám objeví, a do 3 dnů je to pryč. Zkusit to můžeš, je to bylinka, tak nemůže uškodit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
25.1.15 21:35
@3HE píše:
@petrikaaa hlavně neočkovat… zhorší se to…

nemůžu potvrdit. syn měl ekzém opravdu rozsáhlý, počkali jsme vždy, až začne ustupovat a poté naočkovali Pediacelem a byl úplně bez reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
25.1.15 21:40

@petrikaaa Ahoj, jsi si jistá, že je to atop?? Nám dva pediatři a dva kožaři řekli, že má syn atop, když mu byly cca 4 mesice, používala jsem a do teď používám http://www.aderma.cz/…iencni-mleko , a atop záhadně vymizel. Domnívám se, že to byla reakce na očkování a že to atop nebyl. Neměl být po kom, s manželem jsme oba bez alergií, nesnášenlivostí, atd. Excipial nám taky nepomáhal, Lipobase jakž takž a až exomega synovi pokožku hezky zklidnila. Každé dítě je ale jiné, já jsem vyzkoušela hodně krémů a různých přípravků, vyšlo nás to na cca dva a půl tisíce, než jsme našli exomegu. Přeji zdraví a hlavně klid:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
25.1.15 21:42

@petrikaaa za me vede Exomega nebo kosmetika Uriage - k dostani jen v Dr.max lekarnach - na tudle akutni fazi to chce neco silnejsiho a pak poctive promazavat a promazavat. poradi ti v lekarne. oba mnou zminene pripravky muzou uz kojenci.
ty kojis nebo davas um? jestlikojis vysad uplne mlecne vyrobky a estli davas UM tak si nech napsat neco jako je treba Nutrilon Alergy Care. kortikoidum se prosim vyhybejte co muzetem zkuste nejdriv eveskerou alternativu. bude to stat penize, ale malicke ulevite
na tudle akutni fazi vyrabi uz silnejsi pripravky z termalnich vod, ktere jsou bez kortikoidu a jsou hodne ucinne. treba ne hned do 2 dnu, ale do tydne by melo neco zabrat.
ono u takhle malickeho miminka nemate moc moznosti
jeste mam tady pres emimco kontakt na lekarnu na Morave, kde michaji bylinkove masticky na AE. podminkou je tam jen zajet, aby dotycny pacienta videl. vysetreni nestoji nic, lecba pak na mesic cca 300,– ale vyzkousene to nemam, teprve se chystame…ale nase mala to ma relativne v klidove fazy. ja sama jsem atopik tak se snazim o tu jeji kuzi pecovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1465
25.1.15 21:55

Malá je od začátku na sunaru, ekzem se ji udelam asi 3 dny pred očkováním ale nebyli to tak strasne jako potom… ted uz to ma 14 dni mazu ji to tak 6× denne vsim moznym i indulonou bepanthenem ma to chvilicku lepsi a pak zas to vyleze vice… dr to označila jako atopak ja ani manzel jsme na to nikdy netrpěli tak nevim proc se ji to dela… no zkusim koupit tu exomega a uvidim dekuji za tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
25.1.15 21:57
@Veverkaaa píše:
nemůžu potvrdit. syn měl ekzém opravdu rozsáhlý, počkali jsme vždy, až začne ustupovat a poté naočkovali Pediacelem a byl úplně bez reakce.

Samozřejmě, že to není pravidlo… ale riziko to je, takže bych počkala třeba do 8m… aspoń se ukáže, jak se ekzem vyvine a jak dítě snáší první příkrmy… já bych dítě ani zdravé neočkovala dříve než v 10m… já mám nedonošence a očkoval se v 15m. Pediacel bez reakce.
moje kamarádka čekala na první pediacel do 15m dítěte… tolik se bála… a ekzem pár dní po první očkodávce vzniknul… po druhé se ještě zhoršil… třetí má mít za měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
25.1.15 22:00
@yourlady píše:
@petrikaaa nam obyc modra indulona :-) excipial a lipolotio vyhozene penize :-)

Přesně tak, excipial mě osobně hrozně štípe až alergizuje, ostatní přípravky nic moc, včetně Adermy atd. Nejvíc se mi osvědčila modrá indulona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
25.1.15 22:00

@petrikaaa Mym detem pomaha Linola Fett krem. Mazu 2×-3× denne postizene misto. Kdyz se „vyrazka“ ztrati, tak obcas pouziju Linola telove mleko nebo Linola olej do koupele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
25.1.15 22:04

@HelcaDE linolu jsem dávala do koupele a byla vcelku fajn, ale žádný zázrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
25.1.15 22:05

@petrikaaa zkusila bych Exomegu… je nejvíce chválená ze všech… Linola by také mohla být dobrá… dá se koupit olej do koupele nebo to předepíše kožní dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
25.1.15 22:06

My s ekzémem bojovali od dceřiných 3 měsíců, měla to hrozný, nezabíralo fakt nic. Trochu pomáhal krém lipiquar, ale stejně ekzem neustoupil. Nám nejvíc pomohli homeopatika a jonášova metoda a pak taky stojí za to vysledovat, zda nemá na něco alergii. Jaké um používáš? Od nás z diskuze jedna holka začala kupovat nějaké hypoalergení a ekzem se zlepšil. Já kvůli ekzému očkovala až v 7 měsícíh, naštěstí bez reakce, nezhoršilo se.

Určitě doporučuji - prát v ovesných vločkách, používat co nejméně chemie - látkové pleny, žádné parfémované ubrousky, jen vodu. Koupat jen 2 krát týdně a do koupele dávat linolu, ovesné vločky nebo balmandol. Oblíkat jen do bavlny. A pořád mazat. Mě se osvědčil lipiquar, někomu indulona, ale pořád je nutné tu kůžu promazávat, po koupely jen osušit a do tří minut namazat.

Hodně se zle u ekzému dozvědět na stránkách
http://www.atopickyekzem.org/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
25.1.15 22:07
@Mar ket píše:
@HelcaDE linolu jsem dávala do koupele a byla vcelku fajn, ale žádný zázrak.

Ja nedam dopustit na ten KREM Linola Fett. Ty dalsi pripravky uz beru jako doplnkove ;-)

EDIT: nevim, jestli moje deti maji zrovna atopicky exem, ale to zakladatelka take nevi. Chce to promazavat a uvidi se. U nas je to tak, ze chvili vyrazku maji, tak mazu, za tyden je to dobre, prestanu mazat a za mesic je to zpatky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
25.1.15 22:18

@Lonette prát v ovesných vločkách? nemyslela jsi mýdlové vločky? nebo praní v ovesných je nějaká novinka? neznám… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
25.1.15 22:21

Já mám dobrou zkušenost s bambuckým máslem nebo taky s tělovými přípravky s hydratací a minerály z mrtvého moře. Značku ti přesně neřeknu, vyrábí to více firem a já si hledala takové, které neobsahují umělé příměsi.
Mám zjištěnou i alergii na kosmetiku a má podobné projevy jako atopický ekzém. Mně třeba díky tomu vadí i některé základy krémů, takže najít vhodný je dost problém. Někdy jsou z toho důvody bezpečnější pleťová mléka. :nevim: Největší změnu jsem ale zaznamenala při výměně mýdel a pracího prášků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
25.1.15 22:44

Prala jsem dceři v gelu EURONA by Czerny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí