Co způsobuje atopický ekzém a jak ho léčit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
146
5.6.05 14:31

TITINKO v žádném případě exipial na dítě nepoužívej.Chodím s malou k velmi dobrému kožaři,ten řekl že ona mast (excipial)je velmi dobrá ale pro dospělé, a že to lékaři rádi dětem předepisujou velmi se na to zlobí.Já jsem právě kvůli tomu změnila kožaře,taky nám dala exipial a malé se začal po tom krému rozlejzat po celém těle.Tak ihned navštiv dobrého kožaře.ryka,barča.5.měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patlamatlaxy
4.3.14 17:15

Tak dnes nám řekli diagnózu :-( Synovi jsou dva roky. Prostředí pro něj je naprosto nevyhovující! Dům máme v rekonstrukci: takže všude prach, máme psa (nesmí do obytných pokojů, je jen na chodbě, ale syn ho miluje), díky rekonstrukci tu máme věci v krabicích na skříních, kde se samozřejmě usazuje prach, ale krabice není kam dát :-( Díky reko máme i na chodbě velkou zimu a táhne nám do obýváku, kde si syn hraje - tak jsme nedávno koupili koberec - je to jediný koberec v domě. Taktéž problémy s plísní v koupelně - lze odstranit až dokončením terasy nad koupelnou…mám pocit beznaděje! Neustále přemítám, co a jak odstranit. Všichni kolem mají psy - obě babičky, kamarádka, ke které si chodíme hrát… jsem v koncích! Nejraději bych to tu vyhodila do povětří! Jo a před domem máme prašnou cestu, aby toho nebylo málo. Budu ráda za všechny praktické rady, jak se s tím vypořádat…už mi dochází kreativita.

• Citovat
  • Upravit
1803
13.3.14 13:28

Ahoj holky, dnes mi dr. řekla, že syn 18 měs. má asi atopický ekzém. má škaredé suché fleky na hrudi, bříšku, zádech, sem tam na nožkách a rukou. zkoušela jsem kdejaký krém, vysadit různé potraviny a nic. možná zhoršení po jogurtech, sýrech… dr.-pediatr mi dala vzorek krému a sprchového gelu BlueCap a že má toto vyzkoušet a vydržet 2-3 týdny. a zkusit nedávat mléko, ml. výrobky, vejce… a uvidi se za ten měsíc… prosím - mohli byste mi poradit, co tedy dávat místo ml. výrobků - vůbec se v tomto nevyznám :-( vím, že tu je asi spousta takových diskuzí, ale nemůžu jen sedět a pročítat… děkuju moc za rady, tipy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
14.3.14 09:52

@evulkanov Děckařům už nevěřím, naše nepoznala AE! Synátor ať jí normálně a ty ho namaž kosmetikou z A-dermy. Malá měla ve dvou měsících AE, hnusný, mazali jsme, dodržovali pečlivě hygienu, neustále převlíkali, jen bavlněné oblečení, žadná umělotina. Koupej co dva dny, maximálně dvě minuty, do dvou minut po koupeli namaž. Nenech ho řádit ve vodě. Začala bych tělovým mlékem Exomega a pokud mu to i mokvá, tak tekutý pudr od A-dermy, výtečný (http://dermocentrum.com/…-spray-100ml). Hlavně žádné kortikoidy! Kamarádka měla, jak sama říká, syna jako struhadlo, a po cca 3 týdnech má konečně heboučké miminko. Nám se ztratil úplně asi po 6 týdne. Ale my navíc koupali ještě v Cytealu, je na předpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
14.3.14 13:59

@FikuLenka děkuji alespoň za tvou reakci. nedalo mi to a sla jsem dnes s malym jeste ke kozni. ta take rikala, ze to vypada na AE, napsala mi do koupele Linolu, na promazani Lipobase a jakousi masticku namichanou v lekarne. a ze to muzu kombinovat s tim BlueCap. pokud nebude zlepseni do 14 dnu, tak se mame prijit ukazat. a cosi rikala o kortikoidech, ktere by mely zabrat, ale ty mu nechci davat, tak snad se to zlepsi… rikala, ze alergie na mleko ci jine potraviny, tak by to i svedilo. mi pripada, ze kdyz to moc resim, co dat malemu k jidlu nebo nedat, tak to ma horsi.. a jsem z toho uz uplne nestastna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
15.3.14 20:15

@evulkanov My dostaly Oilatum do koupele (bude to něco podobného jako Linola) a Excipial - to dostává téměř každý a když jsem to říkala kožaři, poslal mě s tím do háje. Kortikoidy mohou ovlivnit růst! Taky jsem byla ze všeho vyhukaná, strašně to řešila, ale teď vím, co pomáhá, tak jsem v klidu. Opravdu stojí za to zainvestovat do té kosmetiky. A nejlepší je, že je to opravdu „jen“ kosmetika, žádné léky, takže pro prcka úplně to nejlepší. Tak držím palce, ať je lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
31.3.14 23:46

Atopický ekzém a léčba přírodními produkty

Ahojte maminky, sama atopickým ekzémem netrpím, ale nedávno jsem se setkala s úžasnými přírodními produkty, žádná chemie atd. a jsem z toho celkem nadšená, že je něco takového. Někteří známí v okolí, kteří měli brát celoživotně léky (kortikoidy atd.), se po jejich užívání spravili natolik, že jsou v podstatě bez léků a ekzém se výrazně zlepšil, nebo i zcela vymizel. Tak si to nemůžu nechat pro sebe. Kdo by měl zájem vědět více, písněte mi do zprávy:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí