Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
berry, naštěstí mizí, aspoň že tak..ale kůži mám vzadu pořád jakoby zdrsněnou, ale nemám tam puchýřky. Koupili jsme tu lopuchovou mast
Musím uznat, že je dobrá, zlepšila se mi i ruka - na dlani ekzém zůstává, ale zmizel mezi prsty (za což jsem ráda, nemohla jsem už pomalu dát prsty od sebe, hrozně to i přes promazávání praskalo). A krásně voní (někomu může smrdět
)- Takže moc děkuju za radu
a doufám, že si na tu mast brzo ta moje kůže nezvykne.
A gratuluju k princezně ![]()
tak to mně těší,já ji našla kdysi tady na diskusi atopiků,moc lidí si ji chválilo. Víš co- nic se nemá přehánět, zkus ji mazat jen na noc a já dceru i zaprašuju zinkovým pudrem,když to má tendenci mokvat. Ono se to pak pěkně vysušuje, zůstanou ti tam pak stroupky a ty se dohojí a je klid ![]()
Mně ta mast teda děsně smrdí,říkám jí hovínková. Ale účinek má,tak co ![]()
Děkuju,ta už bude třetí..... ![]()
berry, tak to je dobrý, mně to voní
My se teprve od září začneme snažit - 1. září mám státnice, tak jsme to nechali na potom. Sice mě pak čekají ještě jedny, ale poslední a až v únoru…
3 děti - to se dneka už jen tak nevidí, závidím ![]()
Ahoj,
manžel má atop., k malému jsme od miminka přistupovali jako k atopikovi, vybírali jsme kvalitní kosmetiku, uzpůsobila jsem praní, pak jeho jídelníček. Jsou mu 4 roky a vyrážka se mu objevila párkrát, když někde u babičky snědl buráky nebo víc čokolády. Jinak příznaky nemá.
Jinak manžel používá různé nápoje apod. na celkové pročištění těla, bereme krémy a koupelové přípravky od jedné firmy, která se nám osvědčila a už dlouho je na tom hodně dobře. Hodně mléka a krémy střídá, po čase přestanou působit, takže to točíme dokola.
Ten ekzém se ti možná zhoršil kvůli tomu horku. Přeju, aby se ti to zlepšilo.
Ahoj všem, jsem tu nováček. Mám maleho synka a stále bojujeme s ekzémem. Je něco co opravdu krom kortikoidů funguje? Díky.
Syn je taky atopik, je mu 7 měs. Zajímalo by mě, jestli u čaje (jak sáčkový, tak granulovaný)vadí, když je s příchutí citrusů, jahod apod. Vím, že alergici by tohle neměli, ale jak je to u čajů, nevíte? ![]()
@Tereza1986 píše:
Syn je taky atopik, je mu 7 měs. Zajímalo by mě, jestli u čaje (jak sáčkový, tak granulovaný)vadí, když je s příchutí citrusů, jahod apod. Vím, že alergici by tohle neměli, ale jak je to u čajů, nevíte?
Tak malému miminku čaj vůbec nedávej. Stačí mateřské mléko a čistá kojenecká voda. Voda je to nejleoší, co mu můžeš dát. Všechny ty chemicky připravované čajíky pro děti nejsou vůbec vhodné, zvlášť pro alergiky. Když malého naučíš na vodu, bude ji rád pít i když bude větší. Voda je základ našeho těla, vše ostaní, co pijeme už musí složitě oragány štěpit a zatěžují se např. více ledviny. Toto Ti lékaři neřeknou. Zabývám se alternativními způsoby už řadu let a vím o čem píši. Držím palečky. Ekzémku se dá zbavit přírodní cestou a vhodným jídelníčkem. Léky nebrat, je to zase zátěž pro organismus. I my jsme s atop. ek. zatočily a máme léta pokoj. Je to opravdu o zdravé výživě, kvalitním jídelníčku a pitném režimu a také o rodinných vztazích. Čím více stresu, tím jsou projevy horší.
Oživuji diskuzi - prosím o radu, je to atopický ekzém?
Nikdo v rodině ho nemá, malý krásně spinká a nevypadá, že by ho to svědilo…
@SarkaLo Klidně to může být ale určitě si dojdi k doktorce, já bych šla rovnou na kožní. Syn to má a vypadá to někdy podobně i když ne v takové míře.
@SarkaLo
může to být atop, ale taky alergická reakce na něco ![]()
zajdi ke kožní, ta ti řekne přesně
@wladka73 Tohle měl včera po koupání, dnes už to takhle nemá…mažeme vazelínou a někdy to zmizí skoro úplně a pak se to zase objeví…
On má takové občasné suché fleky od narození. Dětská jen, že to máme promazávat…?
@SarkaLo No má to hodně, na dr bych se vykašlala. Nám taky říkala že je to dobrý a když jsem šla na kožní tak se jí to nelíbilo. Ale kožní nám hodně pomohl. Za to nic nedáš.