Atopický ekzém

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2170
7.5.14 12:43

@SarkaLo Promazávat určitě ano ale pokud je to třeba ten atop. tak by to chtělo i nějaké kapičky a léčit to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
7.5.14 12:45

Teď jsem na kožní volala, máme se tam v pondělí zastavit, tak uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1492
5.6.14 14:06

Maly mel od narozeni suche flicky, doktorka ze mam mazat ze je to normalni holt, ted mame jinou doktorku a ta hned ze to jsou loziska atopaku :think: takze urco bych to resila i s jinym lekarem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
6.6.14 18:33

@Janam20 Kdy jste to začali řešit u té druhé doktorky - v kolika m?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
6.6.14 21:42

@SarkaLo Ahoj, pokud máš pochybnosti tak si dojdi na kožní. Nemusíš mít doporučení. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1492
9.6.14 13:27

@SarkaLo ve 12 m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
12.5.16 11:15

Wolf Basic Creme

Dobrý den, já mám seboreu už 18 let a jediný, co mi na to pomáhá je Wolf Basic Creme, navíc je u něho výhoda o proti jiným mastím, jako třeba Excipial, Linola atd., které jsem také zkoušel, ale bez výsledně, že se na obličeji neleskne a tudíž nepůsobí mastně, takže nikdo ani nevidí, že jste něčím namazaný, problém je, že se před několika lety přestal vyrábět, nyní jsem na něj zase narazil, ale ne v české republice, pokuď ho budete chtít dovést nebo zjistit více informací, tak mi napište na tomaxx@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.24 15:01

Ekzém na nohách

Ahoj, 3 letá dcera má na nohách ekzém. Začalo to asi před půl rokem, objevil se jí na holeni flíček. Mažu ji už dlouho krémem od Biodermy, protože má od narození citlivější pokožku. Jenže tenhle flíček se postupně horšil, a když už se mi to fakt nelíbilo tak jsme došli k doktorovi. Řekl že je to atopická dermatitida a předepsal nám mastičku s kortikoidy - po týdnu se to krásně zahojilo, zesvětlalo, skoro to nebylo vidět. Pak jsme mazali nějakou vitamínovou mastičkou (taky předepsanou). Asi po 2 týdnech se to zase zhoršilo, navíc se jí udělaly další 4 fleky na stehnech a lýtku. Zkusila jsem mazat zase kortikoidy, zase se to zlepšilo, a teď po 2 týdnech zase zhoršilo. :zed:
Dělám něco blbě? Těma kortikoidama ji mazat pořád nechci, má se to mazat max týden, ani nevím jestli to můžu mazat pak znovu, případně po jaké době.
Co by jí na to pomohlo? Máme dojít raději na kožní? A není divné, že to má na nohách? Podle mě to není úplně typický výskyt :nevim:

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
18.4.24 15:50
@Anonymní píše: Více

typický výskyt :mrgreen:

Jediná 100% věc co se dá říct o ekzému je to, že u něj není nic typického a 100% :mrgreen: Já jsem měla ekzém na 1 ruce a pouze na určitém místě :mrgreen:
Neřešila bych to u pediatra, ale minimálně na kožním nebo na alergologii - ekzém je alergického původu.

A mast já mám velmi dobré zkušenosti https://specialni-pece-o-pokozku.heureka.cz/…kzem-250-ml/#…

A to mám bohaté zkušenosti s ekzémem, s léčbou a s různými přípravky

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
18.4.24 16:09

Mně se to po kortikoidech vždycky vrátilo brzy po vysazení a bylo to horší. Já to držím na uzdě pomocí Bepanthenu několikrát denne, ale každému sedí něco jiného. A zdravou kůži promazavejte preventivně. A pomáhá mi Ovesná koupel z DM.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.4.24 19:43
@smajlik345 píše: Více

Aha :D no vidíš, já nemám zkušenost, ale nějak jsem slyšela, že u dětí je typický výskyt obličej a předloktí, tak je to tedy kec :mrgreen:
Tak děkuji. Zkusím si najít nějaké dětské kožní nebo alergologii, trochu se bojím že se jí tedy vrátila ABKM :roll:
Mastička funguje již na rozjetý ekzém nebo preventivně?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.4.24 19:46
@Eva2610 píše: Více

Děkuji za zkušenost. Preventivně mažeme, celkově má citlivou a suchou kůži, takže mažu krémem od Biodermy. Předtím jsem měla Eucerin atopicontrol a ten byl možná lepší… Ovesnou koupel zkusíme, dik :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek